Į rinkimų traukinį įšoko dar vienas komitetas

Politika, Svarbu

Paskutinę įstatymo leidžiamą dieną Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) uostamiestyje įregistravo ir šeštąjį rinkimų komitetą, pasivadinusį „Klaipėdos ateitis”.

Plačiai žinomų žmonių tarp steigėjų neturinčio komiteto koordinatorius Gediminas Ragauskas sako, kad ir nereikia „pelėsiais apkerpėjusių pavardžių”, o komitetas esą vienija įvairių sričių atstovus, nepatenkintus dabartine padėtimi mieste.

„Klaipėdos ateitis” turi ir „Facebook” paskyrą, kurią antradienį sekė 1270 žmonių.

Komitetą „Klaipėdos ateitis” įsteigė 97 asmenys: Gediminas RAGAUSKAS,  Andrius ALŪZA, Rasutė ANUSIENĖ, Praskovja ARTIOMENKO, Lina BAIKŠTIENĖ, Adolfas BALSKUS, Sandra BALSKUVIENĖ, Gediminas BRAČIULIS, Ilona BRUŽIENĖ, Daivida BUDRECKIENĖ, Laura BUIVYDAITĖ, Elvyra BUIVYDIENĖ, Eglė BUTKIENĖ, Danielė BUTKUTĖ, Birutė ČUROVA, Andrius ČUROVAS, Edgaras ČUROVAS, Jurijus ČUROVAS, Indrė ČUROVIENĖ, Eglė DAUKINTIENĖ, Ingrida DOVIDOVSKYTĖ, Sonata ENGELAITIENĖ, Sigitas ENGELAITIS, Danguolė Emilija GERULAITIENĖ, Pranas GERULAITIS, Inga GUŽIENĖ, Diana JABLONSKIENĖ, Daiva JASEVIČIENĖ, Arsenij JEFIŠOV, Giedrius JOKŠAS, Loreta JOKŠIENĖ, Giedrė JONAITIENĖ, Saulius JONAITIS, Zita KENSMINAVIČIENĖ, Andrius KYMANTAS, Karolina KLIMAITĖ, Audrius KNIŪKŠTA, Jelena KOPEYKINIENĖ, Laimutė LIEPINAITIENĖ, Alma LUKAUSKIENĖ, Živilė MARTINAUSKAITĖ, Audrius MARTINAUSKAS, Angelė MARTINAUSKIENĖ, Olga MELNIČIUK, Asta MIRONOVA, Adelė NEMURAITĖ, Kamilė PAURYTĖ, Rimutė POCIENĖ, Brigita PRANCKUTĖ, Jūratė RAGAUSKIENĖ, Jolanta RAMAŠAUSKIENĖ, Audronė RAMONIENĖ, Algirdas REKAŠIUS, Kęstutis RIMKUS, Aleksas RUBINAS, Bronė RUBINIENĖ, Raimondas RUZGINAS, Violeta SAVICKAJA, Natalja SELIVANOVA, Tatjana SIMONENKO, Milda SIPAVIČIENĖ, Robertas SIPAVIČIUS, Reda SKIRPSTAITIENĖ, Gintautas SKIRPSTAITIS, Kristina STANKUVIENĖ, Natalja STARKUTIENĖ, Mindaugas STARKUTIS, Karolina STEPANAVIČIŪTĖ, Nijolė STONKIENĖ, Regina STUOGIENĖ, Gulnara SUMENKOVA, Aldona ŠARŪNIENĖ, Roberta ŠATEIKIENĖ, Kristina ŠČEGLOVIENĖ, Janina ŠOPIENĖ, Ingrida TARGAN, Lilija TUBUTIENĖ, Marius VAIŠVILAS, Nerita VAIŠVILIENĖ, Vida VALIŠKEVIČIENĖ, Marius VALIŠKEVIČIUS, Sandra VASILIAUSKIENĖ, Ieva VITKUVIENĖ, Janina ZDANEVIČIENĖ ir Algimantas ZDANEVIČIUS.

„O jums reikia pelėsiais apkerpėjusių pavardžių? Mus vienija noras viską pakeisti, nes dabar, kaip sakant, sėdime liūne visi, visa Klaipėda. Nežinau, vieniems taip patinka, bet mums nepatinka. Čia žmonės tie, kuriems nepatinka”, – paklaustas, kas gi yra tie komiteto steigėjai, tarp kurių nematyti žinomų asmenų, sakė G. Ragauskas.

Pasak jo, komitetas vienija įvairių sričių atstovus – „yra ir verslininkų, ir teisininkų, ir medikų, ir inžinierių”.

Į klausimą, ar tarp steigėjų yra jau turinčiųjų politinės patirties, pašnekovas atsakė klausimu: „O ar čia reikia didelio patyrimo?”

„Reikia tam tikros patirties, bet man atrodo, kad daug svarbiau vertybės nei patirtis”, – tęsė jis, patvirtinęs, kad tarp komiteto steigėjų nėra politikoje iki šiol dalyvavusių asmenų.

Anot G. Ragausko, klausimas dėl kandidato į merus dar bus svarstomas.

„Kad greičiausiai kelsime, tai taip, bet dar svarstysime dėl kandidatūrų”, – sakė pašnekovas, anot kurio, dar bus svarstomas ir variantas remti kurį nors jau iškeltą kandidatą.

Komiteto kandidatų į miesto Tarybą sąraše esą bus mažiausiai 25 asmenys.

Be komiteto „Klaipėdos ateitis” VRK uostamiestyje yra įregistravusi dar penkis: „Už pokyčius Klaipėdoje”, „Mano Klaipėda“, „Rusakalbė Klaipėda“, „Titov ir teisingumas“ bei „Vytautas Grubliauskas ir komanda“. Pagal tokių darinių skaičių visoje Lietuvoje Klaipėda nusileidžia tik Vilniui – sostinėje užregistruoti 8 komitetai. Po keturis yra užregistruota Šiauliuose ir Zarasų rajone.

3 Comments

  1. Klaipėdietė

    Kažkoks giminės sąrašiukas, o ne rimtas komitetas

    Reply
  2. Melzeja

    Ne ne, patirties nereikia!!!! Apskritai nieko nereikia- ateini ir valdai!!!! Kazkada vienas „didis” tautos vadas sake, kad valstybe valdyti gali ir melzeja, tai jau musu miesta tikrai bet kas gali!!??? juokingiausia bus, kai kuriuos nors is ju tikrai isrinks.. bet greiciau bus labiau liudna, nei juokinga..

    Reply
  3. Gerhard

    Kol jie deklaruos tutta, viesus ir privacius interesus tai is tokiu komitetu liks. Nieko neliks:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This