Mirtiną avariją sukėlusi mergina atleista nuo baudžiamosios atsakomybės

Kriminalai ir nelaimės

Šių metų birželio 18-oji buvo lemtinga trims jaunoms klaipėdietėms: 20-metė, vairuodama automobilį „Ford Focus“, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė moterį, kuri po kelių valandų ligoninėje mirė, o kitą savo bendraamžę sužalojo – jai lūžo kairės kojos šeivikaulis, trūko raiščiai, buvo sumuštas klubas ir sutrenkta galva.

Visgi baudžiamą bylą dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo išnagrinėjęs Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas antradienį kaltinamąją nuo baudžiamosios atsakomybės atleido, kaltininkei ir nukentėjusiosioms susitaikius.

Moteris buvo mirtinai sužalota, kai per gatvę ėjo į Taikos pr. esančią „Lidl” parduotuvę. Palmiros Mart nuotr.

Mirtimi pasibaigęs įvykis nutiko birželio 18 d. Taikos pr. ties „Pempininkų” perėja. Per ją į kitoje gatvės pusėje esančią „Lidl” parduotuvę tądien apie 12.30 val. ėjo žuvusioji moteris ir sužalotoji mergina.

Ji teismui pasakojo mačiusi, kaip pirmoje ir antroje eismo juostose buvo sustoję du lengvieji automobiliai, todėl ji ir nepažįstama moteris drąsiai žengusios į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją. Įžengusi į antrąją eismo juostą, matė, kad trečioji yra laisva, o artėjančio automobilio matyti nebuvo. Smūgį pajuto, vos tik įžengusi į trečiąją eismo juostą – visu ūgiu krito ant važiuojamosios kelio dalies, susitrenkė galvą, bet sąmonės neprarado. Automobiliui po kurio laiko sustojus, pamatė tarp jo priekinių ir galinių ratų pusiau susirietusią gulinčią moterį, su kuria kartu ėjo per gatvę.

Kažkam iškvietus greitąją pagalbą, ji ir sužalotoji moteris bus pristatytos į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur ji sužinojo, kad moteris mirė.

Nukentėjusioji mergina ir kaltinamoji teisiamojo posėdžio metu pateikė susitarimą susitaikyti, iš kurio matyti, kad savo tėvo automobilį vairavusi mergina atlygino nukentėjusiajai padarytą neturtinę žalą – 2000 eurų bei 1000 eurų proceso išlaidų.

Mirusios moters dukra, irgi pripažinta nukentėjusiąja, taip pat su kaltinamąja susitaikė: jai atlygino 2000 eurų neturtinę žalą bei 600 eurų proceso išlaidų. Susitarime taip pat nurodyta, kad likusią neatlygintą neturtinės žalos dalį – 6000 eurų kaltinamoji įsipareigoja sumokėti per 12 mėnesių nuo nuosprendžio priėmimo dienos.

Teismas, atleisdamas mirtimi pasibaigusią avariją sukėlusią jauną merginą nuo baudžiamosios atsakomybės, pabrėžė, jog teisiamoji įvykdė vieną nusikalstamą veiką, priskiriamą prie neatsargių nusikaltimų, anksčiau teista nebuvo, prisipažino ir nuoširdžiai dėl to gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų ir susitaikė su jomis.

„Atsižvelgiant į visas bylos aplinkybes, yra pagrindo manyti, kad kaltinamoji ateityje nedarys jokių nusikalstamų veikų. Dėl šios priežasties taikytinas LR BK 38 str. ir U. K. atleistina nuo baudžiamosios atsakomybės, kaltinamajai ir nukentėjusiosioms susitaikius”,  –  skelbiama priimtame nuosprendyje.

Kartu teismas skyrė merginai baudžiamojo poveikio priemonę atėmė teisę vairuoti kelių transporto priemonę 1,5 metų laikotarpiui bei įpareigojo likusią sumą – 6000 eurų nukentėjusiajai atlyginti per 12 mėnesių nuo nuosprendžio paskelbimo dienos.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Transportas

Dviems girtiems vairuotojams teks stoti prieš teismą

Birželio 14–20 d. Klaipėdos apskrities keliuose, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko Europos kelių policijos tinklo ROADPOL inicijuota prevencinė priemonė, skirta ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This