Parsinešk Kalėdas į savo namus

Regionas

Gruodžio 20 d. nuo 12 val. visoje Lietuvoje vyks tradicinė iniciatyva „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu valstybinių miškų urėdijos miškininkai gyventojams dovanos eglės šakas. Taip miškus prižiūrintys specialistai ragina ugdyti atsakingumą – miškuose nekirsti jaunų eglučių, nelaužyti jų šakų bei skatina tausojantį ir ekologišką vartojimą.

„Kalėdinių eglučių pasiūla yra didžiulė – šventei medeliai specialiai auginami plantacijose arba medelynuose. Norisi tikėti, kad gyventojai puoš atsakingai įsigytas eglutes arba rinksis eglių šakas vietoje neteisėtai nukirsto medelio, o miško eglutės bus išsaugotos ir užaugs stipriais medžiais. Dovanodami eglių šakas norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad vienu metu galima puoselėti tradicijas ir ugdyti sąmoningą vartojimą“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Pusantro metro eglutei miške užaugti reikia ne mažiau kaip septynerių-devynerių metų. Tai yra ilgas laikas palyginti su keliomis savaitėmis švenčių. Vis dar atsiranda ilgapirščių, kurie užuot kreipęsi į girininkijas ar medelynus ir įsigiję eglutę už keletą eurų, nuvažiuoja į mišką ir patys ją nusikerta – patį gražiausią, stipriausią ir perspektyviausią medelį. Valstybinių miškų urėdija, norėdama atkreipti visuomenės dėmesį į miškui daromą žalą, išleido vaizdo filmuką, raginantį miške tausoti eglutes ir leisti joms užaugti.

Pranešama, kad iniciatyva „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pritraukia tūkstančius Lietuvos gyventojų. Pernai metais miškininkai iš viso išdalino daugiau nei 100 tūkst. eglišakių. Šiai iniciatyvai skirtos eglių šakos atvežamos iš kirtaviečių, taip racionaliai panaudojant miško išteklius. Šiais metais miškininkai, atsidėkodami už idėjos palaikymą, kiekvienam atėjusiam gyventojui dovanos „SOS vaikų kaimo“ vaikų pieštus atvirukus.

Šiais metais visoje Lietuvoje bus 120 šakų dalinimo vietų. Jas rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Botanikos sodas priims atitarnavusias vazonines Kalėdų eglutes

Klaipėdos universiteto botanikos sodo komanda tiesia pagalbos ranką žmonėms, Kalėdoms įsigijusiems vazonines eglutes: jeigu neplanuojate jų pavasarį sodinti ir auginti, ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Miestas

Nupuoštoms eglutėms – papildomos surinkimo vietos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) informuoja, kur uostamiestyje surenkamos nupuoštos eglutės. Nuo sausio 6 iki 12 dienos Klaipėdoje bus ...
2023-01-02
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Nuo pirmadienio - į Botanikos sodą nuomotis eglučių

Jau tampa tradicija, jog lapkričiui įpusėjus Klaipėdos universiteto botanikos sode padažnėja telefoninių skambučių su klausimais, ar šiemet bus galima Kalėdoms ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This