Teismas: viešojo pirkimo konkursas Šilutėje turi būti nutrauktas

Regionas

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs UAB „Gensera“ ieškinį, pripažino, kad Šilutės miesto daugiafunkcinio sporto komplekso rekonstravimo darbų viešojo pirkimo konkursas turi būti nutrauktas.

Teismas praneša, jog dėl Šilutės rajono savivaldybės 2018 m. rugsėjo 14 d. paskelbto viešojo pirkimo atviro konkurso kilusio statybos darbų paslaugas teikiančios įmonės ir savivaldybės ginčo ieškovė UAB „Gensera“ prašė perkančiosios organizacijos panaikinti vieną iš ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų kaip neatitinkantį pirkimo objekto ir pažeidžiantį viešųjų pirkimų principus.

Ieškovė nurodė, jog ginčijamo kriterijaus „Aplinkos apsaugos priemonių taikymas“ sudėtinės dalys nebuvo aiškiai apibrėžtos, jų aprašymai gali būti vertinami dviprasmiškai, yra neaiškūs, pagal esamą apibrėžimą neįmanoma tinkamai parengti pasiūlymo ir konkurencingai dalyvauti rungiantis dėl pirkimo sutarties sudarymo.

Savivaldybės įmonės pretenziją tenkino tik iš dalies, t. y. tikslino tik kriterijaus „Gyvūnijos ir augalijos apsauga“ dalį, kituose kriterijų aprašymuose paliko buvusią vertinimo tvarką. Nesutikusi su atsakymu, ieškovė kreipėsi į apygardos teismą.

Teismo vertinimu, ginčijamas kriterijus nėra pakankamai tikslus ir aiškus, nesudaro galimybės pasiūlymus vertinti objektyvai, o tai turi tiesioginę neigiamą įtaką objektyviam ir skaidriam tiekėjų pasiūlymų įvertinimui.

Todėl teismas pripažino, kad viešasis pirkimas dėl neteisėto konkurso ekonominio naudingumo vertinimo kriterijaus turi būti nutrauktas.

Perkančioji organizacija dar turės atlyginti ieškovei 788 Eur dydžio bylinėjimosi išlaidas, tačiau sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Pažįstamą sumušę salantiškiai susitiks teisme

Šių metų balandžio mėn. populiariame socialiniame tinkle išplatintas vaizdo įrašas, kuriame buvo matyti, kaip neblaivių jaunuolių grupė smurtauja, tyčiojasi ir ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra ginčija vietoj kavinės Juodkrantėje išdygusių apartamentų faktą

Viešojoje erdvėje paskelbus apie Juodkrantėje, įtariama, neteisėtai rekonstruotą kavinę, vietoj kurios atsirado apartamentai, Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, jog Viešojo intereso ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This