Apdovanoti „Verslumo manijos” nugalėtojai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ ieškojo geriausių verslo idėjų Klaipėdos rajone. Konkursas „Verslumo manija“ sulaukė didelio dėmesio: pateikta apie 70 verslo idėjų, iš kurių komisija išrinko 15 geriausių.

Pasak rajono pranešimo spaudai, keliems dalyviams pabūgus viešai pristatyti savo idėjas, dėl pagrindinių prizų Vėžaičių kultūros centre susikovė 10 finalistų. Klaipėdos rajono savivaldybės įsteigtas piniginis fondas – 9 tūkst. eurų.

Trečiąją vietą ir 1500 eurų prizą laimėjo Aistė Kundrotaitė, kuri pristatė dėvėtų rūbų perdirbimo verslo idėją. Pagrindinis idėjos tikslas yra sumažinti išmetamų rūbų kiekį, taip prisidedant prie aplinkai daromo neigiamo greitosios mados poveikio mažinimo. Rūbai, kurie siuvami iš ne itin kokybiškų audinių, tarnauja labai trumpai ir neturi vertės. Kūrybiškai panaudojus jau esamus resursus bus sukuriami originalūs ir tvarūs daiktai.

Antras liko ir 2500 eurų prizą laimėjo Marius Kiršys, pristatęs savo kurtą apskritiminį saulės valdiklį. Jis skirtas sekti saulės padėtį ir padidinti saulės baterijų ir kolektorių energijos surinkimo kiekį net iki 30%. Konstrukcija leidžia montuoti šį valdiklį ant pastatų sienų arba stogo. Tinka pavienėms saulės baterijoms, kurios stovi pakelėse ir maitina įvairius elektroninius ženklus.

Pirmoji vieta ir 5000 eurų atiteko Kristinai Tamavičienei, kuri pristatė  „Magiškų kiaušinių“ edukacinę programą.

„Magiški kiaušiniai“ – tai visiškai nauja ir unikali edukacinė programa, sukurta ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, pradinių klasių moksleiviams, norint suteikti vaikams galimybę išvysti mažą stebuklą – skylančius kiaušinius ir iš jų išsiritančius mažus viščiukus. Projektas suteikia galimybę tiesiog klasėje ar darželio grupėje stebėti, kaip į pasaulį ateina nauja gyvybė ir dar plačiau pažinti mus supančią aplinką, gamtą, o per tai ir mus supantį pasaulį. Šiais technologijų laikais, pasak K. Tamavičienės, žmonės atitolo nuo gamtos ir kaimo, vis daugiau jų gyvena miestuose ir miesteliuose, vaikai, o kartais net ir suaugę, nėra regėję išsiritančio viščiuko ar kito paukštelio.

Piniginius prizus laimėtojams įteikė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vertinimo komisiją sudarė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Tarybos narė, Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programos vertinimo komisijos pirmininkė Andželika Šakinienė, UAB „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius, VšĮ „Versli Lietuva“ Regionų plėtros grupės vadovė Jolanta Miloš, UAB „Akmens namas“ direktorius Raimundas Janušauskas, UAB „Dolena“ vadovas Egidijus Norvaišas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Raimundas Janušauskas: „Ne pinigais viskas matuojama"

Raimundo Janušausko gyvenimo istorija parodo, kad net patyrus sunkumų neverta nusiminti. Jei gyvenimas išmeta iš balno, vadinasi, didžioji sėkmė jūsų ...
2023-09-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Valdžios trokšta ir teisti asmenys. Kuo jie nusidėjo?

Nenori atlikti privalomosios karinės tarnybos, bet norėtų valdyti miestą. Apgaulingai tvarko apskaitą. Klastoja dokumentus. Papirkinėja. Tai tik keletas nuodėmių, už ...
2023-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This