Nidoje pasieniečiai susitiko su kolegomis iš Rusijos

Regionas

Trečiadienį  Lietuvoje lankėsi Rusijos Federalinės saugumo tarnybos Pasienio tarnybos įgaliotinis Lietuvos– Rusijos valstybių sienai Nikolajus Pančenko ir Kaliningrado srities pasieniečių delegacija.

Pranešama, kad Nidoje šie pareigūnai susitiko su mūsų šalies Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovais, vadovaujamais tarnybos įgaliotinio Lietuvos – Rusijos valstybių sienai Pagėgių pasienio rinktinės vado Rimanto Timinskio.

VSAT nuotr.

Susitikime dalyvavo ir VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės vadas Donatas Lengvinas bei Pakrančių apsaugos ir Pagėgių pasienio rinktinių pareigūnai.

Abiejų šalių pasieniečiai aptarė padėtį prie Lietuvos ir Rusijos sienos, jos apsaugą bei bendradarbiavimo priemones. Pasieniečiai pasikeitė statistine informacija apie 2018 m. veiklos rezultatus, nelegalios migracijos tendencijas bei aptarė priemones 2019 m., kurios padėtų  saugoti Lietuvos ir Rusijos sieną.

Šalys suderino ir patvirtino Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos įgaliotinių 2019 m. darbo planą.

INFORMACIJA

Lietuvos siena su Rusija, kuri kartu yra ir Šengeno sutarties valstybių išorės sausumos siena, iš viso yra 297,12 kilometro ilgio, iš kurių 22,23 kilometro eina teritorine jūra. Trečdalis sienos eina Nemunu.

Didžiąją dalį sienos su Rusija saugo VSAT Pagėgių pasienio rinktinė, dalį ruožo apsaugos užtikrina  Pakrančių apsaugos pasienio rinktinė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius klaipėdiečius

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, kuris automobiliu vežė per 1,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vykdydami tyrimą VSAT pareigūnai atliko keturias kratas ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Iš Alžyro atplaukusio filipiniečio kajutėje pasieniečiai aptiko narkotikų

Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste pasieniečiai sulaikė čia atvykusio laivo įgulos narį, 49-erių metų Filipinų pilietį, kuris, kaip įtariama, disponavo narkotine ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This