Europos čempionate – rekordinis Lietuvai klaipėdietės ir jos komandos pasiekimas

Sportas

Jubiliejiniame 25-ajame SPAR Europos kroso čempionate, vykusiame Tilburge (Nyderlandai), tarp rekordinio dalyvių skaičius – 616 bėgikų iš 38 Europos šalių, buvo ir dvi Klaipėdos atstovės, o visai Lietuvos komandai vadovavo klaipėdietis treneris Mindaugas Krakys.

Rekordiškai didelės buvo ir Lietuvos komanda – ją sudarė dvylika bėgikų: klaipėdietės Eglė Morenaitė (treneris Mindaugas Krakys, pirmoji Eglės trenerė – Laima Bloškienė), Ugnė Žvinklytė (trenerė Jolanta Beržinskienė), Greta Karinauskaitė (Šiauliai), Meda Repšytė (Šiauliai), Dominyka Petraškaitė (Alytus), Ramunė Klybaitė (Pakruojis), Giedrius Valinčius (Marijampolė), Gabrielė Paužaitė (Vilnius), Kamilė Vaidžiulytė (Šiauliai), Simas Bertašius (Vilnius), Justinas Beržanskis (Šiauliai) ir Loreta Kančytė (Kaunas).

Jaunimo iki 23 m. amžiaus grupėje klaipėdietė Eglė Morenaitė tarp 70 bėgikių finišavo vienuolikta (6,3 km – 21 min. 7 sek.), o Lietuvos jaunimo iki 23 m. merginų kroso komanda (E. Morenaitė, G. Paužaitė ir K. Vaidžiulytė) užėmė 10-ąją vietą (114 tšk). Komandinei įskaitai čempionate sumuojamos pirmų trijų finišavusių sportininkių vietos.

E. Morenaitės ir Lietuvos U23 komandos užimtos vietos yra aukščiausios per visą Lietuvos bėgikų dalyvavimo Europos kroso čempionatuose istoriją.

Jaunimo iki 20 m amžiaus grupėje 4,3 km bėgimo nuotolyje Klaipėdos atstovė Ugnė Žvinklytė užėmė 73 vietą  tarp 88 dalyvių (15:12 min). Nugalėjo Italijos bėgikė Nadia Battocletti (13:46), antroji finišavo Delia Sclabas iš Šveicarijos (13:47), trečioji finišo liniją kirto turkė Inci Kalkan (13:48).

Ugnė kartu su komandos draugėmis – Greta Karinauskaite, Meda Repšyte, Dominyka Petraškaitė  ir Ramune Klybaite (varžybose patyrė traumą ir nebaigė bėgimo nuotolio) – komandinėje įskaitoje užėmė 14 vietą.

Čempionate šioje komandinėje įskaitoje nugalėjo Didžiosios Britanijos merginos surinkusios 23 tašką, antros buvo Olandijos bėgikės su 28 taškais, trečios – Turkijos sportininkės (39 tšk).

KOMENTARAS

Mindaugas Krakys, Lietuvos rinktinės vidutinių ir ilgų bėgimo nuotolių vyr. treneris

Džiaugiuosi, kad šiemet pavyko pasiekti aukščiausią Lietuvos bėgikų pasiekimą Europos kroso čempionatuose bei deleguoti gausiausią Lietuvos komandą nuo 1994 metų, kai įvyko pirmasis Europos kroso čempionatas Anwicke (Didžioji Britanija). Šiose varžybose ne tik komanda sudarė daugiau atletų nei pernai, bet ir pačios užimtos aukštesnės vietos.

Smagu, kad krosas, bėgimas gamtiniu reljefu, Lietuvoje populiarėja. Nuo 2014 metų Lietuvos kroso taurės etapai vyksta skirtingose Lietuvos vietose, o finalinis etapas vyksta gražiame gamtos kampelyje – Kuršių Nerijos nacionaliniame parke Smiltynėje. Po šių varžybų stipriausi šalies bėgikai iškovoja teisę atstovauti Lietuvai Europos kroso čempionate.

Tilburge Lietuvos komanda buvo apgyvendinta netoli varžybų trasos Beekse Bergeno Safari parke ir galėjo susilieti su laukine gamta. Šį krosą galima pavadinti purvo krosu, nes iki tol Tilburgą jau savaitė plovė lietus, to pasekoje trasa tapo klampi ir slidi, sąlygos buvo sudėtingos ir visiems vienodos. Galiu drąsiai teigti čia buvo tikras krosas!

Mūsų šalies kroso čempionatų negalima lyginti su Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos ir Vokietijos čempionatais. Meistriškumo lygis, dalyvių skaičius yra skirtingas ir mes dar tik pradedam kovoti su šiom valstybėm. Kiekviena iš šių šalių deleguoja ne po vieną, o net po šešis sportininkus, todėl ir mūsų sportininkų pozicijos atrodo popieriniame variante prastesnės. Bet mes galime konkuruoti su šių šalių atstovais. Pirmiausiai, ką mes turime padaryti – tai organizuoti Baltijos šalių kroso čempionatą ir tikiuosi, kad pirmasis čempionatas vyks Klaipėdoje.

Džiugu, kad Europos kroso čempionate mūsų kaimynams baltarusiams mišrioje estafetėje pavyko iškovoti bronzos medalius ir kad medalių laimėjimui pamatai buvo padėti Klaipėdoje – net trys iš šios estafetės medalininkų (Sergejus Platonovas, Olga Nemogai ir Olga Ivanova) rungtyniavo tarptautinėse ,,Gintarinės jūrmylės“ bėgimo varžybose.

2019 metais Europos kroso čempionatas vyks Lisabonoje (Portugalija). Tikiuosi, kad Lietuvos kroso komanda priartės prie didžiųjų Europos valstybių, ir galbūt kelerių metų bėgyje iškovos savo pirmąjį medalį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už iš narkotikų verslo įgytus pinigus pirko automobilius, namus, laivą

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30 ir 33 metų Klaipėdos rajono gyventojai kaltinami ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdoje - Belgijos ir Nyderlandų priešmininių laivų vizitas

Spalio 27-29 dienomis Klaipėdos uoste lankosi NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupei priklausantys laivai – Nyderlandų karinio laivyno laivas ...
2023-10-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Olandai domisi Lietuvos jūrinių vėjo jėgainių parko statyba

Klaipėdoje vieši 20-ies Nyderlandų įmonių delegacija, suinteresuota Lietuvos jūrinių vėjo jėgainių parko statyba. Vizito tikslas – susipažinti su vietos verslais, pasiūlyti savo ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This