Vakarų laivų gamykloje žuvo du žmonės

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienio rytą Vakarų laivų gamykloje įvyko nelaimingas atsitikimas – darbo metu žuvo du žmonės.

Gavę pranešimą apie įvykį iš policijos, Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus specialistai nuvykę į vietą išsiaiškino, jog du 56 metų vyrai žuvo, demontuodami portalinį kraną.

Palmiros Mart nuotr.

„Vyrai demontavo portalinio krano kabiną ir tuo metu, kai jie norėjo ją nukabinti, kabina lūžo ir jie kartu su didžiausiu svoriu kirto į apačią tiesiai ant pontono maždaug iš 30 metų aukščio”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Vytautas Ročys. Jo teigimu, vienas iš žuvusiųjų rytoj būtų šventęs savo gimtadienį.

„Įvykį tirsime labai nuodugniai, kviesimės ekspertus, juk žuvo du žmonės, versijų turime nemažai, turime daug klausimų, į kuriuos reikės atsakyti”, – teigė V. Ročys.

Savo ruožtu tyrimą pradėjo ir policija.

„Įvykio metu žuvo du mūsų dukterinės įmonės „Vakarų techninė tarnyba“ darbuotojai. Žuvę darbuotojai buvo patyrę profesionalai, seniai dirbę įmonėje. Užjaučiame žuvusiųjų šeimas ir gedime kartu… Kodėl įvyko šis nelaimingas atsitikimas, šiuo metu negalime atsakyti. Mums visiems tai didelis klausimas. Pradėtas tyrimas, po kurio tikimės sužinoti visas įvykio aplinkybes“, –  santūriai nelaimingą atsitikimą komentavo ir įmonės direktorius Arnoldas Šileika.

Pasak gamyklos atstovų, pagal pasirašytą sutartį su Uosto direkcija gruodžio mėnesį planuoti pirso rekonstrukcijos darbai, todėl kranas turėjo būti demontuotas.

Penktadienį Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pranešė, kad šio incidento metu taip pat buvo užteršta ir uosto akvatorija.

Tarša užfiksuota po to, kai dėl į uosto akvatoriją nukritusių demontuojamų krano įrenginių į vandenį išsiliejo nemažas hidraulinių skysčių kiekis.

Šį incidentą dėl taršos tiria AAD Klaipėdos valdybos Jūros aplinkos apsaugos inspekcijos specialistai. Už tokį nusižengimą gresia bauda nuo 14 iki 20 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Vyks medžioklės egzaminai

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gegužės mėn. įvairiuose šalies regionuose organizuos medžioklės egzaminus. Klaipėdoje egzaminai bus organizuojami gegužės 8 d. Teorijos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This