„Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ švenčia 25-metį

Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ šią savaitę mini 25 metų veiklos sukaktį.

„Šių metų kovą startavo vienas didžiausių mūsų projektų – laidų rinkinių „Daimler“ („Mercedes–Benz“) automobiliams gamyba. Tai buvo tikrai didelis iššūkis įmonei, nes reikėjo per metus laiko rasti 400 darbuotojų, tai yra beveik perpus daugiau, nei įmonėje dirbo iki tol. Tačiau padidinome komandą ir projektą pradėjome sėkmingai“, – pranešime spaudai cituojama „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ direktorės pavaduotoja Jurgita Galinskienė.

Ketvirtadienį įmonės 25-ojo jubiliejaus proga „Yazaki“ lankėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Yazaki“ Klaipėdoje pavadinčiau tikra sėkmės istorija. Būtent „Yazaki“ ir „Philip Morris“ atėjimas į Lietuvą tuo metu suveikė kaip rekomendacija kitiems užsienio investuotojams, dėl to buvo lengviau startuoti ir visai Klaipėdos LEZ. Be to, mano žiniomis, Klaipėdos „Yazaki“ yra vienintelė grupės įmonė, kurioje būtų taip pasitikima vietos vadovais: lietuviams nuolat patikima perduoti savo patirtį kitoms grupės įmonėms visame pasaulyje. Turint omenyje, kad tai yra japoniškos kultūros įmonė, tai yra tikrai didelis pripažinimas“, – teigia Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės generalinis direktorius.

Šiuo metu įmonėje dirba apie 1340 darbuotojų – tai vienas didžiausių Klaipėdos darbdavių, kuriame dirba ir gretimų Kretingos, Šilutės, Plungės ir Šilalės rajonų gyventojai. Ši įmonė gamina laidų sistemas „Daimler” („Mercedes-Benz”) automobiliams ir „Volvo” bei „Renault” sunkvežimiams. Įmonės apyvarta pernai augo nuo 37 iki 41 mln. Eur, šiemet prognozuojamas dar didesnis augimas – iki daugiau nei 50 mln. Eur. Visa įmonės produkcija eksportuojama į Švediją, Prancūziją ir Vokietiją.

Įmonė yra valdoma Vokietijos „Yazaki Wiring Technologies“, kuri yra Japonijos „Yazaki“ korporacijos dalis. „Yazaki“ yra didžiausias automobilių laidų sistemų gamintojas pasaulyje, turintis 487 padalinius ir 289 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This