Holistinių terapijų mokykla pažindins su ajurveda

Fotoreportažai, Sveikata

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šių metų rudenį Klaipėdoje duris atvėrusi Holistinių terapijų mokykla jau įteikė pirmuosius pažymėjimus 30-čiai absolventų, sėkmingai išlaikiusių kontrolinį testą.

Jis liudija, jog studentai ne tik išklausė 24 akademinių valandų kursą – „Įvadą į Holistinę mediciną” – bet ir įsisavino gautas žinias, gali jas naudoti praktiškai.

Mato Mendelio nuotr.

Studentų gretose – įvairių profesijų atstovai

Tarp pirmųjų absolventų – jogos mokytojai, pramogų ir meno pasaulio atstovai, masažo terapeutai, įvairių sričių grožio specialistai.

Holistinių terapijų mokykla yra atvira absoliučiai visiems, kuriuos traukia savęs, žmogaus kūno, geros savijautos pažinimas įvairiais aspektais, o čia dirbančių specialistų tikslas – suteikti žmonėms kuo platesnį suvokimą, kuo įvairesnių žinių apie organizmo sveikatinimo galimybes.

„Mokykla kuriasi po truputį, tačiau tvirti pamatai jau padėti. Šios mūsų veiklos tikslas – kad būtume sveiki patys, žinotume, kaip palaikyti gerą savijautą ir dalintumėmės šiomis žiniomis su kitais”, – sakė Holistinių terapijų mokyklos vadovas Vytautas Gruzdys.

Pasak Holistinių terapijų mokyklos lektorės dr. doc. Aletos Chomičenkienės, įteikti pažymėjimai pirmiesiems absolventams – tai bilietai į tolimesnį pažinimo kelią, nes jis turi ne vieną, o daugybę laiptelių.

„Šių žinių reikia kiekvienam žmogui, tačiau kažin ar kiekvienas galėtų išlaikyti tokį nelengvą testą”, – džiaugėsi puikiai parašytais studentų kontroliniais darbais A. Chomičenkienė.

„Holistinių terapijų mokyklos paskaitas lankėme drauge su vyru. Abu sužinojome daug naujų ir labai naudingų dalykų, kuriais norisi dalintis su kitais. Esame be galo dėkingi visai mokyklos komandai bei mūsų dėstytojai Aletai Chomičenkienei už suteiktas žinias, pasidalinta neįkainuojama patirtimi, patarimais, gera energetika, jausmo „čia ir dabar” puoselėjimu ir tikrai puikiais naujais bičiuliais, kuriuos sutikome mokykloje”, – sakė Holistinių terapijų mokyklos studentė Agnė Juškevičiūtė-Tumšienė.

Holistinė biblioteka ir gyvos transliacijos

Sausio 15 d. startuos 2-asis Holistinių terapijų mokyklos semestras. Jame pagrindinis dėmesys bus skiriamas ajurvedos pradmenims.

2-ąjį semestrą mokykla pasitiks ne tik su nauja programa. Visos paskaitos nuo šiol bus transliuojamos gyvai, tad semtis žinių galės ir kituose miestuose bei šalyse gyvenantys lietuviai.

Kad studentams būtų patogiau mokytis, gerokai prasiplėtė Holistinių terapijų mokyklos patalpos. Jose taip pat vyks ir kiti užsiėmimai bei Tibeto dubenų meditacijos, kurias ves Aušra Mendelė.

Sausį duris atvers ir unikali Holistinė biblioteka. Joje – 3000 knygų, kuriomis naudotis galės ne tik Holistinių terapijų mokyklos, bet ir Klaipėdos universiteto studentai, visi miestiečiai, besidomintys sveika gyvensena, Rytų filosofija, menu, medicina.

2-ojo semestro paskaitos, dedikuotos ajurvedos mokslui – visiškai nauja Holistinių terapijų dėstytojos, dr. doc. Aletos Chomičenkienės parengta programa, skirta ir baigusiems pirmąjį semestrą, ir naujiems studentams, kurie domisi holistiniais sveikatinimo būdais.

Studentai sužinos, kuo gali būti aktuali ajurveda šiuolaikiniam žmogui, kasdienės savistabos pagalba mokysis pažinti savo prigimtį, atpažinti organizmo sutrikimus ir išmoks juos subalansuoti.

2 semestro studijų trukmė – 2 mėnesiai. Vyks 8 paskaitos, kurių vienos trukmė – 2 val. 30 min. Jų pabaigoje bus rašomas kontrolinis darbas. Studentams bus įteikiami pažymėjimai.

Sausio 8-ąją, 18 val., Holistinų terapijų mokyklos patalpose Minijos g. 2-306 vyks nemokama paskaita, kurioje bus galima plačiau sužinoti apie 2-ojo semestro programą bei joje dėstomas temas. Registracija čia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”62178,62173,62172,62171,62177,62175,62174,62170″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pro memoria Aleta Chomičenkienė (atnaujinta)

Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto bendruomenė dalijasi skaudžia žinia apie ilgametės kolegės, mokslininkės, dėstytojos, Rytų medicinos žinovės dr. Aletos ...
2022-04-23
Skaityti daugiau

Sveikata

Rengs konferenciją apie holistinę mediciną

Klaipėdos Holistinių terapijų mokykla kartu su partneriu – Klaipėdos universiteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra – gegužės 8 d. trečiąjį kartą ...
2020-04-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdoje steigiama Holistinių terapijų mokykla

Spalio 9 d. savo veiklą Klaipėdoje pradės Holistinių terapijų mokykla. Anot pranešimo spaudai, joje bus galima studijuoti holistinės medicinos pagrindus ...
2018-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This