Arvydas Vaitkus dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose

Politika, Svarbu

Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus antradienio rytą savo „Facebook” profilyje paskelbė kandidatuosiantis į uostamiesčio merus. Taip jis pagaliau patvirtino ilgai mieste sklandžiusias kalbas, kad kandidatuos ir tai darys su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Arvydas Vaitkus ir Vytautas Grubliauskas tapo politiniais konkurentais. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Esu laimingas, kad visą savo gyvenimą praleidau būtent Klaipėdoje. Neįsivaizduoju kito tokio miesto. Džiaugiuosi gyvendamas tarp nuostabių, sąžiningų ir įkvepiančių žmonių. Esame labiausiai apdovanotas Lietuvos miestas, apsuptas didžiausių gamtos turtų: jūros, pušynų, auksinių kopų, upių, ežerų. Tačiau visų svarbiausia – čia gyvenantys, dirbantys ir miestą kuriantys klaipėdiečiai.

Viską, ką iki šios dienos esu pasiekęs – pasiekiau ne vienas, o su mane supančiais žmonėmis. Be jų neįsivaizduoju nueito kelio. Esu labai dėkingas savo žmonai, vaikams ir draugams. Taip pat visai komandai, dirbančiai kartu Klaipėdos uosto direkcijoje. Tai – žmonės, kuriais aš didžiuojuosi.

Šiandien mūsų uostas pirmauja visame Baltijos jūros regione. Tai parodo, kad kartu galime pasiekti daug.

Todėl sulaukęs didelio būrio žmonių paskatinimo, nusprendžiau dalyvauti Klaipėdos miesto mero rinkimuose. Žinau, kad tai bus nemenkas iššūkis, reikalaujantis didelio atsidavimo. Tačiau sukaupta patirtis mane paruošė šios dienos sprendimui.

Tikiu, kad mūsų miestas turi milžinišką potencialą ir dar labai daug neišnaudotų galimybių. Matau didžiules perspektyvas turizmo, švietimo, ekologijos, verslo, garbaus amžiaus žmonių ir jaunimo užimtumo srityse.

Atėjo laikas visą sukauptą patirtį ir įgūdžius atiduoti miestui, kuris mane užaugino. Žmonėms, kurie manimi tikėjo ir įkvėpė siekti daugiau. Žinau, kad Klaipėda gali būti švari, šurmuliuojanti, gyva, švari ir patraukli vieta auginti vaikus, dirbti, gyventi ir ilsėtis”, – rašo jis. 

Spaudos konferencijos metu A. Vaitkus tikino, kad liks nepartinis, bet kandidatuos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Aš nesu partinis, neplanuoju stoti. Tačiau geriausias pasiūlymas, kurį mes, grupė bendraminčių, gavome, buvo iš žaliųjų. Jie suteikė galimybė visiškai formuoti sudėtį ir rinktis kryptis. Ne politika, o ūkiškumas turi būti”, – sakė A. Vaiktus.

Anot A. Vaitkaus, pasiūlymų jis, ko gero, nesulaukė tik iš dabartinio mero rinkimų komiteto.

Pasak direktoriaus, jei bus išrinktas meru jis, be abejo, pasitrauks iš dabartinių pareigų, o jei bus išrinktas į Tarybą (į ją irgi kandidatuos) bandys likti pareigose ir derinti jas su politika.

Komandą jis žada pristatyti kiek vėliau, nes sąrašas esą dar koreguojamas.

„Jame bus ir mokymo įstaigų atstovų, ir profesorių, ir sportininkų žymių, ir ne vienas senjorus galintis atstovauti asmuo. Stengiamės, kad komanda mišri. Bus ir dar vienas Uosto direkcijos atstovas”, – sakė A. Vaitkus.

Uosto direkcijos vadovo teigimu, apie sprendimą kandidatuoti jis paskelbė būtent antradienio rytą, nes išvakarėse pasitarė su šeima ir gavo ne tik pritarimą, bet ir paskatinimą žengti tokį žingsnį.

Pasak jo, priimant sprendimą buvo labai svarbu, kad tai daryti esą ragino ir nemažas būrys žmonių. Jis griežtai paneigė, kad kandidatavimas buvo sąlyga norint išlaikyti Uosto direkcijos vadovo postą.

„Tai yra dar vienas melas ir šmeižtas, kurio jau netruko beveik visus metus. Buvo netgi tokios pasakos, kad aš ne klaipėdietis”,  – sakė A. Vaitkus.

Jei taptų meru, A. Vaitkus turėtų tenkintis gerokai mažesniu atlyginimu, nors kaip sako jis pats, miestas yra nepalyginamai didesnis ūkis nei uostas.  III šių metų ketvirtį jo atlyginimas su priedais siekė 6567 Eur neatskaičius mokesčių, o Klaipėdos mero – 2820 Eur. Tiesa, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, meras dar gali pasigirti neblogais dienpinigiais, kurie jam mokami iš Europos Sąjungos biudžeto už gana dažną dalyvavimą  Europos Sąjungos Regionų komiteto posėdžiuose.

A. Vaitkus sakė nemanantis, kad dėl jo tokio jo apsisprendimo gali dar labiau padidėti konfrontacija tarp uosto ir miesto. Esą apie kokį jau pablogėjimą galima bekalbėti, kai kviečiama į miesto Tarybą pasisakyti, o vėliau formaliai pareiškiama, kad pavėluota užsiregistruoti.

Uosto direkcijos generalinis direktorius nesiėmė vertinti, kas galėtų būti pagrindinis jo konkurentas mero rinkimuose – esą į kitus politikus jis nežiūri kaip į konkurentus, o kaip į žmonių pasirinkimą.

Nuo 2013 m. Uosto direkcijai vadovavęs A. Vaitkus anksčiau priklausė Lietuvos socialdemokratų partijai, bet pernai gruodį iš jos pasitraukė.  Anksčiau jis yra dirbęs įmonės „Lyrava“ konsultantu, „Achemos grupės“ logistikos direktoriumi, Susisiekimo ministerijos sekretoriumi.

Vyriausioje rinkimų komisijoje oficialiai kandidatais jau yra įsiregistravę liberalas Simonas Gentvilas ir Eligijus Masiulis.  Apie kandidatavimą dar yra paskelbę dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Viačeslavas Titovas, Benediktas Petrauskas, Agnė Bilotaitė,  Benas Šimkus, Nina Puteikienė. Antradienį popiet paskelbta ir apie Kazį Pauliką.

11 Comments

  1. Petras

    Merą Klaipėdoje būtina keisti. Nes Grubliauskas per visus 8 mero kėdėje metus Klaipėdai taip ir nepadarė. Na nebent užskaityti džiazo festivalius, na ir už 300 000 eurų šviesos festivalius. Naujų investicijų Klaipėdoje nėra, miestas apmiręs. Gatvės nevalytos, miesto užterštumas kietosiomis dalelėmis dėl to ir yra. Uostas Klaipėdos miestui atidavė piliavietę, ten kažkas vyksta. Bet atidavė taip pat Laivytės teritoriją jau daugiau nei 10 metų, bet taip niekas ten ir nevyksta. Pakalbėta apie miesto kvartalą ant marių kranto- deja taip ir liko kalbomis. Dabar ten šiukšlynas. Sveikatos Apsaugos ministeriją ,reformuojant sveikatos sistemą, kad pagerinti medicinos paslaugų kokybę, prieinamumą, optimizuoti lėšų naudojimą, numato Klaipėdoje steigti Klaipėdos Klinikas Universiteto lygmens, kai Kauno Klinikos, Vilniaus Santaros klinikos sujungiant Universitetinę lig. su Jūrininkų lig. ten pastatant dar naujus reikalavimus atitinkantį Skubios Pagalbos centrą. Bet tam priešinasi Grubliauskas, nes to nenori Universitetinės lig. vyr. gyd. V. Janušonis kuris praras pinigų aruodus, didelius asmeninius interesus. Taigi nei Grubliauskui, nei V. Janušoniui nerūpi medicinos darbuotojų, pacientų interesai, bet asmeniniai.

    Reply
  2. Emigrantai

    Kokia kreiva V.Grubliausko ‘šypsenėlė’nuotraukoje. Nenurėplios taip lengvai jis nuo mero posto. Net ir priežąstis buvo mesta šalininkų labai jau einama- ‘pavėlavo’ užsiregistruoti. Ir V. Grubliausko komanda Arvydo Vaitkaus nepalaiko. Artėja tikra kova. Peilis iš užnugario, jei tik pasiseks…
    Nenusimink, Arvydai, jei esi turtingas, išsilavinęs, su patirtimi, jaunas ir energingas- tik tokio MERO ir reikia Klaipėdai! Gaila, kad emigrantai negali balsuoti…

    Reply
  3. Julius

    Džiaugiamės, kad pagaliau atsirado normalus kandidatas į merus . Nors pirmame ture savo balsą atidaviau už A.Bilotaitę ir jos komandą, antrame balsuosiu už Vaitkų. Tegul sutvarko miestą taip, kaip sutvarkė uostą. Manau sugebės atstovėti Klaipėdos poziciją prieš valstybės godumą ir Klaipėdą susitvarkys, turės iš to naudos. Būsime turtingas, gražus ir patrauklus jaunimui, o vasarą turistams miestas. Norime, kad mūsų senamiestis atrodytu kaip Frydriko pasažas, manau gerb. Kaveckas, būdamas miesto taryboje padės. Pažiūrėkite į Kauno pvz. Atrodė toks pat apleistas, nepatrauklus, ištrupėjusiomis gatvėmis, aptriušusiais namų fasadais, kaip Klaipėda. Miestui reikalingas strategiškai mąstantis žmogus, turintis vadybos žinių ir patirties. Užtenka Klaipėdai džiazo festivalių , reikia sutvarkyto senamiesčio, gatvių, išspręstų kamščių problemų. Reikia brukti liberalus ir prijaučiančius jiems iš tarybos ir nebeduoti jiems valdžios. Prisvaldė 20 metų. Grubliauskas gal ir nieko žmogus, bet visi jė supantys buvę liberalai, na ir kas, kad kitaip pasivadinę.

    Reply
  4. Anonimas

    Tegul papasakoja apie savo prabangų namą Viliuje. Melagis .

    Reply
  5. Klaipeda

    Neina prastumti uosto pletros,tai budamas meru,tai padaris be vargo.Tai jeigu uz si zmogu balsuosime,tai nei pajurio,nei misko nebeturesime.Ir gyvensime furu mieste,kurios uzkis visa miesta.

    Reply
  6. OBHSS

    ponas 0, nieko gyvenime nenuveikė, bet būdamas milicininku sugebėjo nusipirkti „Vyturio” prekybos centrą. Iš kur pas mentą punigai?

    Reply
  7. Pagaliau!

    Labai džiaugiamės, kad pagaliau atsirado normalus kandidatas į merus – bus galima balsuoti ramia dūšia. Miestui verkiant reikalingas strategiškai mąstantis žmogus, turintis vadybos žinių ir patirties. Nes dabar savivaldybėje tai palaida bala…

    Reply
    • Bebras

      Ko džiaugtis eilinis biurokratas

    • Cha

      Geriau jau biurokratas nei artistas!

    • Julius

      Pritariu. Balsuoja tik už sau ir savo draugeliams palankius sprendimus.

  8. Gražina

    Baisu, žinant jo nuostatas apie uosto plėtrą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This