Atidarytas renovuotas Dovilų etninės kultūros centras

Regionas

Belaukiant Kalėdų – dar vienas džiugus ir šviesus renginys ─ atidarytas renovuotas Dovilų etninės kultūros centras. Pasidžiaugti miestelį papuošusiu ir autentiką išlaikiusiu pastatu, kuriam Savivaldybė skyrė daugiau kaip 283 tūkst. eurų, sugužėjo gausus būrys doviliškių ir svečių.

Organizatorių nuotr.

Atnaujintą pastatą pašventino Gargždų Šv. apaštalo Mykolo parapijos kunigas kanauninkas Jonas Paulauskas dalyvaujant ir kitiems parapijos kunigams, taip pat visus sveikino Plikių, Dovilų ir Gargždų evangelikų liuteronų parapijų kunigas Liudvikas Fetingis.

Pastato remonto darbus atliko bendrovė „Dangų centras“. Po kapitalinio remonto čia galima pamatyti ir senosios sienos fragmentus, Mažosios Lietuvos pastatams būdingą arką, palėpę, kurioje įrengti du kambariai – lietuvininko ir žemaičio. Tai puiki erdvė edukacijoms − tiek mokyklinio amžiaus vaikams, tiek jaunimui ir visiems, kas tik norės Doviluose pasigilinti į lietuvininkų ir žemaičių tradicijas.

Dabar atnaujintas senas pastatas, išlaikęs savo dvasią ir pritaikytas šiuolaikinėms reikmėms, vėl kasdien priims gausų būrį lankytojų iš mokyklos, iš Dovilų bendruomenės, iš gretimų Gargždų ir iš visur visų, trokštančių pajusti, įsigyventi, suprasti ir išgyventi Mažosios Lietuvos, Klaipėdos krašto dvasią, atgaivintą ir sėkmingai gyvuojančią dėka centro direktorės Lilijos Kerpienės ir viso jos suburto kolektyvo.

Organizatorių nuotr.

Meras Vaclovas Dačkauskas Dovilų etninės kultūros centro atidarymo proga Klaipėdos rajono savivaldybės padėkos raštu apdovanojo Dovilų etninės kultūros centro kolektyvą už tolygią, kokybišką ir turiningą veiklą išskirtinėmis sąlygomis.

Direktorė L. Kerpienė,  gavusi nesuskaičiuojamą daugybę sveikinimų, kartu su savo kolektyvu taip pat dėkojo merui, visai Savivaldybės tarybai ir  administracijai, Dovilų seniūnijai, UAB „Dangų centras“, UAB „Gargždų būstas“, Klaipėdos rajono kultūros įstaigoms, klebonui Liudvikui Fetingiui, kunigui kanauninkui Jonui Paulauskui, Gargždų krašto muziejui, Dovilų pagrindinei mokyklai ir darželiui „Kregždutė“, bibliotekos darbuotojams, Dovilų Klubui „Sidabrinė gija“, tautodailininkui Petrui Normantui, Dovilų kooperatyvo parduotuvei, parduotuvei „Balsina“, Šernų girininkijai, žmonėms, savo lėšomis prisidėjusiems prie remonto Vidai Niedvaraitei ir Tadui Surpliui, Klaipėdos rajono laikraščiui „Banga“.

Etninės kultūros centro atidarymo šventę papuošė centro darbuotojų pasirodymas ir vaizdo instaliacija, „Sidabrinės gijos“ ir vakaro svečių – Adomo ir Ievos bei kolektyvo „Subtilu Z“ pasirodymai.

Dovilų etninės kultūros centro atidarymas vainikavo Valstybės šimtmečio įprasminimo ciklą Doviluose: Vasario 16-osios proga čia atidengtas paminklinis akmuo, o Liepos 6-ąją ─ paminklas Dovilų kraštui įamžinti, neseniai nušvito ir dar vienas paminklas – Dovilano žvaigždė, šviesą išvydo ir prisiminimų knyga apie tautodailininką Vytautą Majorą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Regionas

Lilijai Kerpienei - Gargždų miesto garbės pilietės vardas

Gargždams minint jubiliejinius 770-uosius metus, etninės kultūros puoselėtojai, buvusiai Dovilų etninės kultūros centro vadovei Lilijai Kerpienei suteiktas Garbės pilietės vardas. ...
2023-06-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Buvęs rajono meras dažo fontaną*

Spyglys supranta, kad buvusiems meras gyvenimas nėra saldus. Štai buvęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas vadovauja įmonei, kuri specializuojasi fontanų ...
2022-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This