Eligijaus tango

Nuomonės

Artūras Šulcas
2018-12-18

Komentarų: 10

Internautai pašėlo pasklidus žiniai, kad Eligijus Masiulis panūdo kandidatuoti į Klaipėdos miesto merus. Nors Eligijus nėra nuteistas, kitaip nei Viačeslavas Titovas (teismo pripažintas sulaužęs priesaiką), daugelis liejo tulžį, lyg žudikas bandytų sėsti į Šventąjį sostą. Tame soste, tarp kitko, yra sėdėjęs ne vienas vyras (apie vienintelę moterį neturiu duomenų) kruvinomis rankomis.

Vienas iš komentatorių taip apibūdino Eligijaus veiksmą: ,,Na, rožytės, tiesiog apsigvazdikinau. Ir vien dėl tokio bijūniškumo už jį balsuosiu“. Gėlyčių pavadinimus įrašiau vietoj originale naudotų rytietiškos kilmės rusiškų keiksmų.

Tai leidžia daryti išvadą, kad rasis piliečių, kurie už Eligijų balsuos vien už ryžtą nepaisyti valstybės suformuotos opinijos apie jo asmenį. Valstybės noras pasiųsti už grotų buvusį ministrą, galimą kandidatą į premjerus, prezidentus, yra akivaizdus. Jo siekiama įjungus visą propagandos aparatą, nepaisant įstatymų ir žmogaus teisų.

Eligijus gali surinkti protesto balsus? Tikėtina. Nes ne per vienerius rinkimus mūsų žmonės jau įrodė, kad protesto vardan arba tiesiog išdykaudami gali nubalsuoti už juokdarius ar klouną. Arba kokią odiozinę figūrą. Nes gyvenimas užknisa. Ar šiaip sau. Arba dėl kitų svarbių priežasčių.

Protesto balsai galimi, nes buvę marginalai, populistai jau tapo lyg ir sisteminiais politikos dariniais. Kaip ir komitetai.

Kita vertus, Eligijus Masiulis buvo vienas iš geriausiai Klaipėdos gyventojams Vilniuje atstovavusių politikų. Jei ne pats geriausias. Nuoširdžiai bendraujantis su visais nepaisant luomų skirtumų. Padėjęs šimtams, o gal ir daugiau žmonių asmeniškai. Šie pabamba dėl Eligijaus padarytų klaidų, bet asmeniškai jo gailisi ir linki gero. Perduoda linkėjimus. Padėkos, solidarumo, užuojautos balsai.

Galima tik spėlioti, kokių tikslų išties siekai E. Masiulis kandidatuodamas į Klaipėdos merus. Ko gero, jų yra nemažai. Bet štai vienas, tikrai neatmestinas: sumaišyti kortas nuo jo nusisukusiems neva padoriems ponioms ir ponams, buvusiems bendražygiams, anksčiau be muilo lindusiems į tą vietą, kuri viešai nerodoma. Tiems, kurie šiandien pereina į kitą gatvės pusę jį pamatę, kurie suka akis į šoną ir apsimeta nepažįstą seno bičiulio. Į bėdą papuolusio.

Gali būti, kad Eligijus ir nebus nuteistas. Gali būti, kad jį išteisins net ne Lietuvos teismai. Jau vien dėl pažeistos nekaltumo prezumpcijos. O gal ir ne. Tačiau ir šiandien tarp žmonių tebėra gaji nuojauta, jog ,,kažkas šioje istorijoje yra ne taip“. Ir tas ,,kažkas“ gali suvaidinti savo vaidmenį per bet kuriuos rinkimus. Kitokį nei norėtų valstybės nomenklatūra bei jos užkulisių žaidėjai.

Lietuvoje sakoma, jog ,,už vieną muštą duoda du nemuštus“. Tačiau išties padariusiam klaidą žmogui beveik nėra atleidžiama. Suklydai, vadinasi esi šiukšlė. Be teisės pakilti naujam gyvenimui.

Žiauru ir neteisinga. Juolab kad JAV kartą nebankrutavęs žmogus nėra laikomas rimtu verslininku.

Visame civilizuotame pasaulyje apstu pavyzdžių, kai net ir smarkiai suklupęs žmogus vėliau tampa pripažintu visuomenės autoritetu. Ir visi tuo džiaugiasi.

Nors gal per prastai čia aš apie Lietuvą: ogi broliams krepšininkams Lavrinovičiams tauta lyg ir atleido. Lyg ir…

Beje, valdžia atleido ir daugiau nei pusei šios kadencijos ministrų, kurie pripažinti pažeidę įstatymus. Tad Eligijaus tango turi savo aistrą bei prasmę.

10 Comments

  1. Saulius

    Tokio kvailo valdininko ir dar orogantiškos nerasi kito
    .jis aplamai nelabai suprasdavo ką pats kalba…..tik vištų kalba tiko gerai.Miesto gėda

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Jaučiu, kad ne jis nesuprasdavo, o jūs, Sauliau, nesuprasdavote, ką kalba, nes per daug intelektualus…jums. 🙂 Su Artūru viskas netgi labai gerai ir tai patvirtina jo atsisakymas dalyvauti politikoje. Nedaug, oi nedaug tokių rastume ir per visą šalelę… Kur kas daugiau nepajėgiančių atsisakyti lovio…

  2. ezys

    Ka as cia katik perskaiciau? Mazdaug toki teksta as parasyciau apie Hitleri ar Sadama Huseina, jei man prie smilkinio laikytu sautuva 🙂

    Reply
  3. petras

    Vemt vercia nuo tokiu politiieriu ir tusciu blevyzgu…

    Reply
  4. Virginija

    Su Eligiju Masiuliu ėmiau bendrauti, kai dar buvo studentas. Susipažinome rinkiminiuose renginiuose. Šaunus vaikis buvo. Mano nuomonė tokia, kvailys, kad pasirinko Eugenijų Gentvilą. Ši partija, kurią Rolandas Paksas padarė parlamentinę, nebuvus E. Masiuliui, būtų pasidariusi alaus partija, kokia ir buvo pradžioje. Liberalai kilo iš alaus partijos ir liks alaus partija.

    Reply
  5. Rašinėlis darbo metu

    Griūk negyvas- Artūras prisiminė savo amatą! Rašyta darbo metu ar jau po vicemero pareigų vykdymo? Už kurias mokama iš mūsų mokesčių? Na o dėl Masiulio – jis žinojo, ką daro. O bandymas teigti, kad kažką padarė Klaipėdai būdamas ministru – mitas. Kiti miestai gyveno ir geriau. O tuo metu taip pat su ne visais pažįstamais miestelyje sveikinosi…

    Reply
  6. Visi zino

    Sulcu yra pilna savivaldybe ir juos visus reikia vyt velniop!

    Reply
  7. AK

    Masiuliui, kaip ir broliams Lavrinovičiams, bus atleista, kai atsėdės už nusikaltimus.

    Reply
  8. Klaipėdietė

    Klaipėdos žmonės turi neįtikėtina kantrybę net keletą metų ar daugiau toleruoti mero pavaduotoją Artūrą Šulcą. Įvairių turėjome vadovų, bet tokių nevykėlių, tokių taip silpnai mąstančių kaip A.Š. tikrai nebuvo. Duok Dieve kad ir nebūtų. Baigiasi jo kadencija, reiktų pareikalauti iš jo ataskaitos kokius jis savo darbus atliko. Konkrečiai te pasako visiems žmonėms. V. Grubliauskui didelis MINUSAS už tai kad jis laikė šalia savęs „specialistą” kuris kažin ar tiktų menkiausio turgaus vedėju.
    Kaip jam ne gėda rašinėti tokius straipsnius apie E.M.?

    Reply
    • Artūras Šulcas

      Ir aš tamstą myliu

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This