Teismas: bendrovė neįrodė jai realiai padarytos žalos

Regionas

Vilniaus apygardos administracinis teismas praneša atmetęs kaip nepagrįstą Verslo investicijų projektų centro skundą Neringos savivaldybei bei Lietuvos valstybei dėl beveik 1,5 milijono eurų žalos, kurią bendrovė teigia patirsianti, ateityje nugriovus jiems priklausiusius pastatus Juodkrantėje, atlyginimo.

Pareiškėja šią žalą kildina iš to, kad įsiteisėjus Klaipėdos apygardos teismo 2009 m. balandžio 10 d. sprendimui nugriauti bendrovei priklausiusius pastatus Juodkrantėje ji esą patyrė didelę žalą.

Teismo pranešime sakoma, jog pareiškėja iš esmės prašė priteisti turtinę žalą, kuri dar tik atsiras dėl statinių, šiuo metu dar nenugriautų, pašalinimo, savo reikalavimą grįsdama pasekmėmis, kurias ji prognozavo kilsiant ateityje, kai statiniai bus nugriauti.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šį ginčą, priėjo prie išvados, kad pareiškėja neįrodė jai realiai padarytos žalos, todėl neturi teisinio pagrindo į turtinės žalos atlyginimą.

Teismas pažymi, jog galimas, hipotetinis pareiškėjos teisių pažeidimas ir minėtas Klaipėdos apygardos teismo sprendimo nugriauti pastatus įvykdymas ateityje nesudaro pagrindo konstatuoti, kad bendrovės teisės bus pažeistos.

Pažymima, kad valstybės institucijos ir savivaldybė siekia išsaugoti statinius, todėl statinių nugriovimas yra tik hipotetinis. Teigiama, kad kol statiniai nėra nugriauti, pareiškėjos reikalavimas dėl žalos atlyginimo reiškia ir pareiškėjos pretenziją į dvigubo žalos atlyginimo patenkinimą.

„Tačiau pareiškėja jau yra gavusi pinigines sumas iš asmenų už parduotas viešbučių patalpas ir šių sumų minėtiems asmenims nėra grąžinusi po to, kai patalpos buvo grąžintos pareiškėjos nuosavybėn”, – teigiama teismo pranešime.

Jame taip pat sakoma, kad Klaipėdos apygardos teismo sprendimo vykdymas sustabdytas valstybės prašymu, siekiant rasti visoms šalims tinkamą sprendimo įvykdymo būdą, todėl teismas abejoja, ar bendrovė ateityje patirs realią žalą.

Verslo investicijų projektų centro skundą teismas atmetė kaip nepagrįstą, tačiau jį galima skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Padegė seniūniją

Policija pranešė, jog naktį į ketvirtadienį, apie 3 val., Kretingalėje apsaugos darbuotojas pastebėjo, kad yra apdegusios seniūnijos lauko įėjimo durys. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This