Atliekų rinkliava liks tokia pati

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto Taryba paskutiniojo šių metų posėdžio metu nusprendė, jog atliekų rinkliava 2019 metais išliks tame pačiame lygyje kaip ir pastaruosius trejus metus – su vadinamąja 5 proc. nuolaida, nors ir po jos pritaikymo specialioje rinkliavos sąskaitoje dar liks apie 2 mln. eurų perviršinių lėšų.

Su tokiu sprendimu nesutiko tik konservatorių frakcija – vienas jo narys buvo prieš, du susilaikė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Lapkričio duomenimis, vietinės rinkliavos ankstesnių metų likutis buvo 2 246 628,91 Eur, o 5 proc. nuolaidos pratęsimas turėtų pareikalauti apie 260 tūkst. Eur.

Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad  kitąmet Savivaldybė turės iš šios sumos apie 700 tūkst. eurų skirti požeminiams ir pusiau požeminiams konteineriams įrengti.

„Kodėl tik 5 procentai, nes likutis – virš 2 milijonų, kuriuos gyventojai yra permokėję. Ar ne laikas grąžinti, ką neteisėtai paėmėme? Eilę metų tai nėra grąžinama. Vis simbolinė nuolaida. Net ir atėmus 700 tūkstančių liktų pusantro milijono, galėtų 20 procentų ir daugiau mažinti”, – posėdžio metu teigė konservatorius Arūnas Barbšys.

„Pinigai paimti teisėtai, nes mes nustatėme rinkliavos dydį. Lietuvos kontekste visų savivaldybių skaičiai yra panašūs. Neaišku, kaip Vyriausybė elgsis su tuo, gal Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ims rinkliavą nustatinėti. Pinigai yra savivaldybės ir jie neprapuola. Jei vieną dieną viską grąžintume, o paskui didintume, gyventojams būtų tik blogiau”, – savo ruožtu teigė vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Už tokį spendimą balsavo 24 Tarybos nariai, prieš pasisakė tik Rimantas Didžiokas, susilaikė A. Barbšys, Tomas Meškinis ir Laisvūnas Kavaliauskas.

1 Comment

  1. Pensininke

    Neteisinga mokėti šiukšlių mokestį nuo nekilnojamojo turto, jis ne šiukšlina, šiukšlina žmogus, pensininkai, turintys nekiln. turtą, kurį užsidirbo dirbdami visą gyvenimą, priversti mokėti už paslaugą, kurios Kratc neatlieka, iš savo skurdžios pensijos, todėl ir susidaro didžiulis likutis, o dar pažiūrėjus į jų audituota metinį finansinį balansą, atrasime tokių perliukų, todėl ir neviesinamas jų metinis balansas, nors įmonė gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Suprato, kad šimtai tūkstančių - vėjais, bet sprendimui pritarė

„Pinigai – vėjais”, – taip diskusiją dėl projekto „Klaipėdos miesto savivaldybės automatinių (stacionarių) aplinkos oro kokybės stebėjimo stotelių įrengimas“ teikimo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This