Šventinis policijos reidas: neblaivūs ir be teisių

Kriminalai ir nelaimės

Policija praneša per šventinį laikotarpį turėjusi nemažai darbo: gruodžio 23-26 d. vykdytų Kelių policijos priemonių metu Klaipėdos mieste ir apskrityje iš viso buvo patikrinta beveik 400 automobilių, o dalis vairuotojų buvo neblaivūs ar vairavo, tam neturėdami teisių.

Per pačias Kūčias apie 1.30 val. Sportininkų ir Pušyno g. sankryžoje sustabdyto automobilio „Nissan Almera“ vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 2,13 promilės, tad šventes jam teko praleisti areštinėje.

Palmiros Mart nuotr.

Neblaivių vairuotojų buvo sustabdyta ir per Kalėdas – gruodžio 25 d. apie 3.40 val. Minijos ir Statybininkų sankryžoje pareigūnai patikrino 29 m. vairuotojo blaivumą – nors pastarasis teigė važiavęs pirkti gaiviųjų gėrimų troškuliui numalšinti, alkoholio matuoklis rodė, jog vairuoti jam negalima – vyras įpūtė 1,56 promilės.

Dar vienas neblaivus vairuotojas „prisivažinėjo“ Rietavo seniūnijoje. Gruodžio 25 d. apie 2.34 val. kelyje Rietavas – Vėžaičiai griovyje buvo aptiktas automobilis „Ford Galaxy“, o už užvesto automobilio vairo sėdėjo 43 metų vairuotojas, kuriam alkoholio matuokliu nustatytas 2,30 prom. girtumas.

Tą pačią gruodžio 25 d. apie 22 val. Kretingos rajone Darbėnuose neblaivus (1,82 prom.) „Audi“ vairuotojas, esant nepalankioms eismo sąlygoms, nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į kelio atitvarus.

Šventinį savaitgalį Klaipėdos apskrityje net du vairuotojai pateikė ne savo arba suklastotą vairuotojo pažymėjimus.

Per Kūčias 26 metų vaikinas, sustabdytas pareigūnų, pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą – pasirodo, jog tikro pažymėjimo vyras niekuomet ir nebuvo įgijęs. Už šį pažeidimą jam surašytas  administracinis protokolas bei pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį už disponavimą suklastotu dokumentu. Pažeidėjui gresia 375 eurų bauda bei galimas laisvės atėmimas net iki 4 metų.

O antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., Vilniaus plente, Klaipėdoje sustabdyto automobilio „Renault Megane“ vairuotojas pateikė ne savo, o giminaičio vairuotojo pažymėjimą, kuris, kaip paaiškėjo, dar ir buvo nebegaliojantis. Pradėtas tyrimas dėl dokumento pasisavinimo ir jo neteisėto panaudojimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiam Klaipėdos socdemų vadui nepasisekė ir teisme

Su kaimynais dėl mašinos statymo požeminiame vieno Baltijos prospekto daugiabučio namo garaže konfliktuojantis buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Prialgauskas teisybės ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This