Į Naujuosius – su koncertine fantazija

Kultūra

Klaipėdos koncertų salė kasmet šventišku ir prasmingu klasikinės muzikos vakaru kviečia sutikti Naujausius metus.

Šių metų gruodžio 31-osios koncertas – ne išimtis. Klaipėdos kamerinio orkestro programa „Koncertinė fantazija“ į Lietuvos pajūrį priviliojo ypatingus svečius: operos solistę Lauryną Bendžiūnaitę (sopranas, Lietuva–Vokietija) ir gitaristą Dimitrijų Illarionovą (Rusija).

Žinomų operų arijos, fantastiški kūriniai gitarai, lietuvių liaudies įkvėpta kūryba ir orkestro muzikiniai siurprizai – tik dalis to, kas laukia šventiškai nusiteikusių klausytojų gruodžio 31 d., pirmadienį, 18.30 val. apsilankius paskutiniame festivalio „Salve Musica“ koncerte.

Tarptautinį pripažinimą pelniusi operos solistė L. Bendžiūnaitė gimė ir užaugo Nidoje, tačiau šiuo metu su šeima yra įsikūrusi Štutgarte (Vokietija). Dainininkė mokėsi Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Karališkojoje muzikos akademijoje Londone. Dar būdama studentė ji debiutavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

2014–2018 metais L. Bendžiūnaitė buvo Štutgarto operos solistė, kur kasmet dainuodavo 35 spektakliuose. Solistė yra sukūrusi vaidmenų ir Švedijos karališkojoje operoje, Reino nacionalinėje operoje Strasbūre, dalyvavusi Vilnius City Opera pastatymuose. Koncertuose L. Bendžiūnaitę galima pamatyti dainuojančią tiek su svarbiausiais Lietuvos orkestrais, tiek su Europos žvaigždėmis.

„Dimitrijus Illarionovas – vienas žymiausių klasikinių gitaristų pasaulyje, garsėjantis ne tik išskirtiniu virtuoziškumu, bet ir ypatingu stiliaus pojūčiu ir charizma. Šis visame pasaulyje gerai žinomas rusų gitaristas inicijavo daugybę naujų kompozicijų gitarai, kai kurias jų atliksime naujamečiame koncerte. Jis yra tarsi šauklys, skatinantis rašyti šiam instrumentui“, – teigia Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Atlikėjas mokslus baigė Rusijoje ir Vokietijoje, o šiuo metu yra Gnesino muzikos akademijos Maskvoje profesorius.

Klaipėdos kamerinis orkestras ir solistai Naujųjų metų sutikimui paruošė ypatingą programą, kurioje skambės ir kūriniai-siurprizai. L. Bendžiūnaitės balsas pakerės virtuoziškose W. A. Mozart, G. Puccini, L. Bernsteino operų arijose. D. Illarionovas atliks įdomiausius opusus gitarai ir orkestrui, o visus atlikėjus sujungs neįprasta lietuvių liaudies dainos aranžuotė. Koncertą ves muzikologė, radijo laidų vedėja Rasa Murauskaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This