Statybininkai Statybininkų prospekte pokšto neiškrės?

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]„Norėjau pasidalinti pastebėjimu, kaip savivaldybė leidžia žiemos laikotarpiu vykdyti šaligatvio dangos įrengimo darbus? Buvo daug prisnigę, gruntas sušalęs ir vos tik lietus nuplovė sniegą vėl imtasi darbų. Maža to, kad šaligatvio borteliai buvo dedami ant įšalo, tai dabar ruošiamasi dėti šaligatvio trinkeles ant šlapio ištižusio pagrindo! Tai kiek toks šaligatvis tarnaus? Matosi, kaip dirba techninė priežiūra!  Juk po metų tas šaligatvis atrodys kaip po 10 metų. Spėju, lipama ant eilinio grėblio, reikia pinigus įsisavinti iki metų galo, ar planą įvykdyti? Tragedija”, – tokiais savo nuogąstavimais su „Atvira Klaipėda” pasidalino skaitytojas Algirdas, atsiuntęs ir keletą nuotraukų, kuriose užfiksuotas vaizdas iš Statybininkų prospekto.

Skaitytojo nuotr.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė tikįs, jog rangovai yra tinkamai įvertinę sąlygas, bet žadėjo vis tiek nusiųsti specialistus, kad jie vietoje įvertintų situaciją.

„Jei nėra įšalo, tai šaligatvis tikrai tarnaus. Lietus palijo, tai, įtariu, kad įšalo nėra. Statybininkai nėra jau visiškai tokie beraščiai ir žino, kad jei ant įšalo padės šaligatvio dangą, tai pavasarį, kai jis nusileis, jiems reikės iš naujo už savo pinigus darbus atlikti. Aš manau, kad jie tokios nesąmonės nedaro, toje vietoje nėra įšalo, todėl ir vykdo darbus. Jei žemė neįšalusi, tai tokius darbus gali ir žiemą dirbti, čia – ne asfaltas”, – sakė L. Dūda.

Pasak jo, tokiems darbams yra taikoma 5 metų garantija.

Panašiai kalbėjo ir  „Atvirą Klaipėdą” konsultavęs vienos betonines trinkeles gaminančios įmonės specialistas. Pasak jo, atliekant tokius darbus būtina atsižvelgti į konkrečias faktines aplinkybes – jei nėra įšalo, galima dirbti ir žiemą.

„Nepamenu, kad pastaruoju metu Klaipėdoje būtų gana ilgai laikiusis didelė minusinė temperatūra ir dėl to galėjo susiformuoti gilus įšalas. Tikriausiai statybininkai viską įvertino”, – sakė jis.

Skaitytojo nuotr.

Šioje vietoje darbus atlieka konkursą laimėjusi UAB „Vigrinda”. Jos direktorius Vytautas Čižauskas patikino, kad sąlygos tikrai yra įvertintos ir dirbti dabar galima.

„Nėra pašalo, žemė yra atsileidusi. Ant sniego negalima, ant pašalo negalima, šitą mes žinome”, – sakė direktorius.

Kad darbai atliekami tinkamai, tvirtino ir patys darbininkai.

„Gruntas, ant kurio dedamos trinkelės, yra kietas. Vanduo dar labiau sutvirtina gruntą. Negi mes darytumėm tam, kad po to iš naujo perdaryti?” – sakė vyrai.

Su „Vigrinda” pasirašyta 189,4 tūkst. vertės darbų sutartis apima šaligatvio tiesimo darbus ne tik Statybininkų prospekte, bet ir Žardininkų bei Tilžės gatvėse.

Palmiros Mart nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”63463,63464,63465,63466,63467,63468″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. nuomone

    manau kad rangovui svarbu kad bus galima pasimt pinigus uz atliktus darbus dabar o tinkamai darbus atlikti kad ir 5-ais metais:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Transportas

Gedminų gatvėje - daugiau automobilių statymo vietų

Po gyventojų nepasitenkino dėl to, jog pastačius naująjį „Norfos” prekybos centrą (PC) sumažėjo Gedminų g. gyvenančių žmonių automobiliams skirtų statymo ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This