„Neptūnui” prognozuoja pergalę

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienį vyks į Uteną, kur mėgins palaužti vietos „Juventus“ ekipą bei taip pratęsti pergalių seriją išvykose. Kazio Maksvyčio kariauna šį sezoną laimėjo visus 8 žaistus mačus svečiuose. Stabilų žaidimą šį sezoną demonstruojantys klaipėdiečiai išvykoje įveikė visus čempionato lyderius – „Žalgirį“, „Rytą“ ir „Lietkabelį“.

Spalio 21-ąją „Neptūnas” namie įveikė uteniškius rezultatu 81:70. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Galbūt prieš sezoną mus kiek nurašė, tačiau komandos per pirmąjį čempionato ratą turėjo spėti pajausti, kad mes nesame lengvai stumdomi, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Neptūno“ įžaidėjas Paulius Dambrauskas. – Mūsų stiprybė yra ta, kad dirbame komandiškai ir dirbame daug. Darome savo darbą garsiai nekalbėdami apie kažkokius aukštus tikslus, stengiamės, o prie viso to prisideda geras kolektyvas ir puikus trenerių štabo darbas.“

27-erių įžaidėjui sezono startas buvo sudėtingas. Lenkijoje praėjusį sezoną pradėjęs P. Dambrauskas patyrė traumą, dėl kurios teko gultis ant operacinio stalo ir pusmetį nežaisti krepšinio.

Šį sezoną „Betsafe–LKL“ čempionate gynėjas žaidžia po 18 minučių, pelno po 6,8 taško, atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 5,6 naudingumo balo.

„Fiziškai jaučiuosi gerai, o tai šiuo metu yra svarbiausia, jog galėčiau padėti komandai siekti pergalių, – dėstė P. Dambrauskas. – Visada galima norėti ir tikėtis geriau. Pradžia buvo sunki, nes daugiau nei pusmetį buvau neturėjęs žaidybinio ritmo. Darau savo darbą, o jei kažkas nesiseka, tuomet stengiuosi tai kompensuoti energija ir darbu gynyboje. Norėtųsi išvengti bangavimo, tikiuosi, kad pavyks su laiku tai padaryti.“

Geriausias sezono rungtynes P. Dambrauskas sužaidė praėjusį savaitgalį namuose prieš „Šiaulius“. Klaipėdos ekipoje tąsyk nežaidė Lorenzo Williamsas, Laimonas Kisielius ir Arūnas Mikalauskas, o didesnė našta krito ant 195 cm ūgio įžaidėjo.

P. Dambrauskas pergalingame mače rungtyniavo 31 minutę, pelnė 10 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 16 naudingumo balų.

„Žinoma, kai žaidi daug, tuomet tai padeda, – apie praėjusio savaitgalio susitikimą sakė vilnietis. – Neturėjome visos sudėties, reikėjo pasitempti kitiems žaidėjams. Gal rungtynės nebuvo gražios, bet privalėjome pasiimti tą tašką.“

Lengvos dvikovos „Neptūnas“ nesitiki ir Utenoje, kurioje „Juventus“ šį sezoną per 7 mačus laimėjo 5 kartus. Tiesa, šiose rungtynėse klaipėdiečiams galbūt jau padės sveikstantys L. Williamsas ir L. Kisielius.

„Laukia sunkios rungtynės, – sakė P. Dambrauskas. – Reikės važiuoti, kautis ir bandysime pasiimti tą tašką. Raktas į pergalę – kova iki galo ir dėl kiekvieno aikštelės centimetro, turime žaisti protingą krepšinį ir negalime nusileisti varžovams fizinėje kovoje.“

„Juventus“ šiuo metu yra patekusi į nesėkmių ruožą – per pastarąsias trejas rungtynes nusileista „Šiauliams“, „Lietkabeliui“ ir „Žalgiriui“. Tiesa, pralaimėjimai patirti vidutiniu vos 4,3 taško skirtumu.

Vienu pagrindinių būsimo susitikimo akcentu gali tapti vidurio puolėjų dvikova – Vaidas Čepukaitis su Martinu Gebenu prieš naudingiausią lygos žaidėją Jerai Grantą bei stiprųjį Simą Galdiką.

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad uostamiesčio ekipa išvykoje įveiks „Juventus“ bei pratęs pergalių seriją.

Rungtynės startuos sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai jas stebėti bus galima per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This