„Klaipėda, kuria didžiuojamės“: veiksmų planas

Politinė reklama

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“
2019-01-03

Komentarų: 37

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“, prisistatantis šūkiu „Už Klaipėdą, kuria didžiuojamės“, paskelbė savo rinkimų programą.

Ją sudaro keturios esminės kryptys: „Veržli Klaipėda”, „Įkvepianti Klaipėda”, „Jūra alsuojanti Klaipėda” ir „Veiklios savivaldos Klaipėda”, numatančios konkrečius veiksmus įvairiose srityse – nuo miesto infrastruktūros, švietimo, socialinių paslaugų iki Savivaldybės administracijos darbo pertvarkymo.

Komitetas deklaruoja, kad Klaipėda turi būti ambicingoms idėjoms ir naujovėms atviras miestas.

Investicijos į žmones

Pirmiausia rinkimų programoje yra akcentuojama švietimo sritis – siekis į Klaipėdą sugrąžinti istoriškai stipriausią Lietuvoje pedagogų rengimo centrą, darželiuose numatoma įrengti naujas alternatyvaus ugdymo per judesį ir pojūčius principu pagrįstas grupes, o mokyklose – robotizuotas klases, moksleivius įtraukti į sukurtą verslo startuolių ekosistemą. Žadama įkurti Klaipėdos aukštųjų mokyklų konsorciumą bei Klaipėdos mokslo, studijų ir verslo centro slėnį.

Taip pat ketinama sukurti atviras, 24/7 principu veikiančias idėjų sklaidos ir keitimosi erdves mokiniams, studentams, startuoliams ir mokslininkams.

Svarbiausiu ir skubiausiu uždaviniu įvardijamas darbas parengti programą „Stop emigracijai“ ir ją įgyvendinti.

Kaip jos priemonės numatomi konkretūs mokslus Klaipėdoje baigusių jaunuolių skatinimo pasilikti mieste būdai, taip pat numatoma pritraukti ir užsienio talentus.

Programoje akcentuojama ir sveikatos sritis – žadama parengti ir įgyvendinti motyvacines priemones pritraukti jaunus medikus, sukurti asmeninio asistento pagalbos paslaugą neįgaliems žmonėms ir kt.

Numatoma ir išskirtinė priemonė, svarbi gyvūnams neabejingiems žmonėms – įsipareigojama suprojektuoti ir pastatyti ES standartus atitinkantį beglobių gyvūnų reabilitacijos ir apgyvendinimo centrą, kurį valdytų konkurso būdu parinktas, konkurso sąlygas atitinkantis operatorius.

Nauja infrastruktūra

Programoje keliama nauja ambicija transporto srityje – ne tik elektriniai autobusai ar tramvajus, bet ir Kuršių mariomis kursuojantys, į bendrą miesto viešojo transporto sistemą integruoti, gamtai draugiški laivai. Taip pat užsibrėžiamas tikslas prisivilioti naują laivybos liniją, kuri sujungtų Klaipėdą su Lenkija.

Visuomenei reikšmingų objektų projektavimui numatoma skelbti tarptautinius architektūrinius konkursus. O miesto centre viešos ir privačios partnerystės pagrindu žadama sukurti naują, pasaulinio pripažinimo mega objektą, tapsiantį dar vienu miesto identiteto simboliu – pagrindiniu Klaipėdos laisvalaikio, kultūros ir visuotinės traukos centru.

„Kviesime privačius vystytojus įgyvendinti architektūros objektų prie vandens (Waterfront) projektus konvertuotoje uosto teritorijoje (Piliavietė ir „Memelio miestas“)“, – rašoma programoje, kurioje numatoma išvystyti ir per II pasaulinį karą sugriautas ar vėliau apleistas senamiesčio erdves, sutvarkyti šios miesto dalies gatvių ir šaligatvių dangas.

UNESCO saugomą Smiltynę numatoma paversti visais metų laikais lankomu rekreaciniu miško parku su išvystyta paslaugų infrastruktūra.

Programoje numatomas ir glaudus bendradarbiavimas su uostu – žadama pasiekti, kad miestas taptų privilegijuotu akcionuoto uosto akcininku ir gautų fiksuotą kasmetinę uosto pelno dalį, o kartu uosto rezervinėse teritorijose ketinama vystyti laisvos samdos darbo erdvių (Freelancer) bei IT startuolių verslo zoną.

Siekiant gerinti ekologinę būklę žadama taikyti nekilnojamojo turto bei žemės mokesčio lengvatas pramonės įmonėms, diegiančioms papildomas priemones oro taršos mažinimui, o gyvenamuosius rajonus pietinėje miesto dalyje nuo pramoninės veiklos poveikio numatoma atriboti  žaliosiomis apsauginėmis zonomis.

Veikli savivalda

Komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ numato esminių naujovių ir Savivaldos srityje –  modernų gyventojų ir klientų aptarnavimo paslaugų centrą,  investuotojų aptarnavimą ir anglų kalba „fast track“ modeliu.

„Įdiegsime patogią mobiliąją programėlę registruoti mieste esančias problemas; visuomenei svarbius projektus svarstysime elektroninėje erdvėje – sukursime paklausimų ir diskusijų platformą; sukursime modernią savivaldos sistemą „Kompetentingas asistavimas”; mieste įkursime keturis „Vieno langelio“ viešųjų paslaugų paviljonus, kuriuose gyventojai bus aptarnaujami arčiau jų namų“, – tai tik keletas iš šios srities darbų, numatytų programoje.

Su visa ja galima susipažinti puslapyje https://uzklaipeda.lt/rinkimu-programa/.

Komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ kandidatų į miesto Tarybą sąrašas:

  1. Vytautas Grubliauskas
  2. Artūras Razbadauskas
  3. Elida Mantulova
  4. Vaida Žvikienė
  5. Arvydas Cesiulis
  6. Vytis Radvila
  7. Jūratė Ruškė
  8. Judita Simonavičiūtė
  9. Audrius Petrošius
  10. Rimantas Taraškevičius
  11. Laura Šaltytė-Vaisiauskė
  12. Aldona Staponkienė
  13. Ana Timonina-Mickevičienė
  14. Laimonas Urbikas
  15. Virginija Spurytė
  16. Rasa Bekėžienė
  17. Eimantas Rudminas
  18. Tomas Rimkus
  19. Mantas Bertulis
  20. Vidmantas Plečkaitis
  21. Kristina Norvilė
  22. Edmundas Jurkaitis
  23. Rasa Klumbienė
  24. Rasa Jautakytė
  25. Vladimir Konstantinov
  26. Arūnas Nasvytis
  27. Gintautas Babravičius
  28. Saulius Šiaučiulis
  29. Asta Balčiūnienė
  30. Jurgita Činauskaitė
Politinė reklama bus apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda” rinkiminės kampanijos sąskaitos. Užsakymo numeris 2019/01/02

37 Comments

  1. Anonimas

    UZMIRSOTE APIE DARBO SAUGA . KARTOJASI MIRTINOS ZUTYS DARBE.,,ZMONIU LUOSINIMAS.PROF.ARTURAI RAZBADAUSKAI …….

    Reply
  2. Anonimas

    tvarka prasideda nuo tualetu .

    Reply
  3. Aldona

    Balsuosiu už tuos kurie pažabos Hrubliausko pinigų švaistymą žmonos nuosavam festivaliui. Laikas keistis. O šituos į cypę.

    Reply
    • Pritariu

      Teisingai! Aš balsuosiu už gerb. A. Vaitkų!

    • Ar tiesa?

      Kalbama, kad Vaitkus laimėjęs į komandą pasiiims Grubliauską, tai vėl jokio proveržio nebus.

  4. Klaipėdietis Mindė

    10 metu, man užteks, nebenoriu jo matyt, nusikalstamas neveiksnumas, patraukt baudžiamojon atsakomybėm reikia skaičiuojant padarytą žalą eurais miestui ir miestiečiams nieko neveikiant ir tingint iki Vilniaus nuvažiuot sutvarkyt reikalų. Tinginys. Nebedainuokit pragertu balsu švyturio arenoj, gėdą darot Louis Armstrongui, karste apsivertė. Dinkit tiesiog iš akių…

    Reply
  5. Virginija

    Iš kur toks abstraktus ir nieko nesakantis reikalavimas – darni komanda, o gal darnūs kvailiai. Esmė tame, kaip sprendžiami Klaipėdai svarbūs klausimai. Šiandien svarbesnio klausimo, kaip maksimali uosto plėtra, nėra Svarbiausias sprendimas suskaldė mero ir administracijos direktoriaus komandas. Mero komanda aiškiai pasakė, kad miestas nepritaria maksimaliai uosto plėtrai. Administracijos surašytas sprendimo projektas teigia, jog vyriausybei nusprendus statyti išorinį uostą, miestas sutinka, kad būtų statomas išorinis uostas. Administracija turi paklusti miesto išrinktai valdžiai. Administracija atsisakė ir ėmė vykdyti velniai žino kieno valią. Kas kaltas, kad mieste dvivaldystė? Aišku, kad Administracija. Ji negali vykdyti savarankiškos nepriklausomos politikos. Administraciją palaikantys politikai su Dievais šneka. Paskutiniame posėdyje V. Vareikis klaipėdiečius, einančius į tribūną ir kritikuojančius Administracijos direktorių išvadino šnipais.

    Reply
    • ?

      Meras pats renkasi savo komandą, juk niekas jo prievarta nevertė pasirinkti būtent tuos vicemerus, patarėjus, sekretoriato darbuotojus, administracijos vadovus…Jei pats pasirinko ir dabar vis dažniau norima rodyti, kad visais probleminiais klausimais kalti yra aplinkiniai, komanda, darbuotojai ir t.t., tai kyla labai natūralus klausimas – ar viskas su lyderyste yra gerai?

  6. Viskas aišku

    Klaipėdai turi vadovauti Antanas Vinkus. Tik kodėl jis nesibalotiruoja?:/

    Reply
    • Anonimas

      NU neduok dieve. Kaip gimsta tokios mintys Jūsų galvoje?

  7. O Dieve!

    Plečkaitis, Staponkienė, Žvikienė, perbėgėlis Razbadauskas.. Ir koks velnias, Kongai, neša tokius veikėjus į tavo galerą?

    Reply
  8. Ziauruma

    Baisu pasidaro, kiek dykaduoniu daugiau nieko neveikia, kai tik sėdi portaluose ir komentarus rašo, svarbu tik kad šūdo užpilti it iškart matyt beprasmis gyvenimas linksmesnis pasidaro

    Reply
    • Dykaduonis dykaduoniui

      Tai ir pats dykaduonis, kad rašau čia, ne geresnis 😉

  9. Nuomonė

    Bičiuliai, susimąstykite prieš rašydami komentarą ir paskaitykite Vietos savivaldos įstatymą, kad būtų aiškiau su tom mero/savivaldybės administracijos atsakomybėmis. Administracijoje yra virš 400 darbuotojų ir jie kuruoja visas sritis ( ir mikriukus, ir džiazą, ir taršą…), o juos visus kuruoja administracijos direktorius. Mero funkcijos yra kiek siauresnės (ir komanda tik gal koks 10 žmonių), bet tai jo savaime neatleidžia nuo pareigos rūpintis miesto ir jo gyventojų gerove. Darniam miesto gyvenimui reikia darnios ir vieningos administracijos ir mero komandos, ko ir nebuvo besibaigiančioje kadencijoje. Dėl mero aplinkos (vicemerų ir sekretoriato) negebėjimo suderinti vieningo darbo, administracija ir merija nuolat konfliktavo. Pats meras čia neką ir kaltas, gal tik netikusia savo komanda. O šiaip mieste, sutikite, padaryta išties daug. Ir nėra ko čia burnoti, geriau atsakingiau dalyvauti rinkimuose, kad kitoje kadencijoje nebūtų blogiau.

    Reply
    • Ką jūs...

      Nu jau, paaiškinot..Nereikia išsisukinėti, tai atrodo juokingai, juk žmonės nėra tokie jau kvailučiai, kad tuo aklai tikėtų. Pagal savivaldos įstatymą merai yra savivaldybės vadovai. VADOVAI! Tikras vadovas jaučiasi atsakingas už viską, kas organizacijoje vyksta. Meras jokiu būdu nėra atsietas nuo administracijos ir jos darbų. Tai, kad dabartinis meras gan menkai dalyvavo miesto valdyme, realių sprendimų priėmime ir 8 metus daugiau rūpinosi savo įvaizdžiu, viešaisiais ryšiais ir pan. dalykais, dar nereiškia, kad taip yra pagal kažkokius įstatymus. Tai žmogaus, išrinkto meru, asmeninis pasirinkimas. Tai galima, įstatymai nedraudžia. Gerai tai ar blogai, ar toks vadovavimo stilius yra priimtinas – nuspręs rinkėjai ir tik rinkėjai.

  10. Sayle

    Tiek politiku, ar bebus uz ka balsuot

    Reply
  11. Klaipeda

    Idomus rinkimai bus

    Reply
  12. C7

    Programa graži, komitete tikrai ambicingu žmoniu yra, deja lyderis turi keistis. Šis meras savo šansa jau turėjo ir deja nuvylė.

    Reply
  13. Loftas

    Vytautas Grubliauskas arba kitaip – Misteris „nieko nežinau, neturiu nuomonės, aš ne ekspertas” 😀

    Reply
  14. Zvykiene

    Tikrai „veržlus“ sąrašas. Ypač veržlumu pasižymi 4 nr.. Vaida Žvykienė yra “Mano būstas“ Klaipėdos padalinio vadovė. Tai pavadinimą pakeitusi pastatų administravimo įmonė „City service“. Net tris metus ji buvo Klaipėdos miesto tarybos sekretoriato vadove.Remdama Artūrą Šulcą labai solidžia 1000 eurų auka Vaida Žvykienė turėjo savo sumetimų. Vaidos Žvykienės tėvas darbuojasi Klaipėdos keleiviniame transporte, kurio veiklą kuruoja tas pats Artūras Šulcas. Sesuo dirba Gatvių apšvietime, kur Vaida Žvykienė buvo stebėtojų tarybos narė. Vaidos artimųjų gyvenimas tikrai neblogai sutvarkytas.
    Poniai V.Žvykienei ypatingai rūpi daugiabučių namų administratorių reikalai, nes šioje srityje yra totalus žmonių nepasitenkinimas, reikia prižiūrėti, kad visi gyventojai neišsibėgiotu iš tokių administratorių. Neaišku dėl kokių priežasčių buvo pratęsta „Mano būstas“ sutartis dėl būstų administravimo, be jokios gyventojų apklausos. Kiti miestai kas tris metus vykdo gyventojų apklausas ir vertina jų pasitenkinimą namų administratoriais. Po rinkimų Žvykienė planuoja būti vicemere. Tai įkainiai gyventojams dar sparčiau augts. Mano nuomone, jau seniai ši ponia turėtų apsispręsti ar ji dirba miesto labui ar Rubikonui, o ne puldinėti ir kaltinti savivaldybės specialistus įvairiomis nesąmonėmis.

    Reply
    • Nu taip

      bet neduok Dieve ateis tie jaunieji liberalai..Šakės viskam. Begėdžiai, be sąžinės, be žmoniškumo ir besąlygiškai tarnaujantys tik pinigui

    • to nu taip

      o jau „senieji” liberalai tai jau tokie sąžiningi, kad aureolės tiesiog švyti 😉 Ir su net Konsole, MG Baltic nesusiję, geručiai tokie tiesiog pūkuotukai rudnosiukai 🙂

  15. Ir vėl seniai eina

    Klausimas ar reikia Klaipėdas senų perdylų Grubliausko, Taraškevičiaus, Simonavičiūtės, Šulco ir co? Tik šitie ir padarė, kad iš miesto emigravo šitiek žmonių ir miestas merdi. Pencininkas gi jau Grubliauskas, mums reikia jauno, energingo mero, kuris atgaivins miestą.

    Reply
    • Už taiką

      Šiaip reikia gerbti visas kartas- ir jaunimą ir senimą ir Kristaus amžiaus žmones, visi turi ką pasakyti politikoje. Energija ir veržlumas slypi ne amžiuje, o minties galioje. Kad žmonės iš Lietuvos išvyksta ir miestai traukiasi, yra bendranacionalinė problema ir dar nei viena partija po kol kas nesurado recepto.

    • Komunistas jis iš elgesio

      Senas se amžium, senas elgesiu,ar šiuolaikinis meras plėstų iš miesto pinigus savo žmonos festivaliui? Ar šiuolaikinis meras plėstų mūsų pinigus Volvo? Šiuolaikis važiuotų jei ne dviračiu, tai škoda. Grubliauskas sovietinis meras. Klaipėdos stagnacija. 10 metų merauja, miestas nunyko. Jis nebeturi teisės net bandyt kandidatuot.

  16. bambiakliams

    kažkaip paskaičois nuolat bambančius, tai susidaro toks jausmas, arba chebra į gatvę neišeina, arba Ninockos bedarbių chebra tik tą tedaro, kad komentarus visur rašo. Normaliai tas mestas keičiasi, ypač matosi grįžus į Klaipėdą po didesnės pertraukos. Ir Grubliauskas šimtą kartų geriau, nei tik bambėti temokanti Ninocka ar su Karbauskiu susidėjęs Vaitkus

    Reply
    • Tai žinoma, kad lopai problemų neišspręs

      Matosi, kad negyveni Klaipėdoje. Metei pernai eglutę? Ji kainavo šimtus tūkstančių, matei už kiek ponas meras Vovlo pasiėmė? Beveik šimtas tūkstančių, metei kiek šitaeras mums titulų pripirko? Europos sporto miestas, dar vienas – fiasko? Naudos jokios. Žinai kiek Klaipėda jau investavo į džiažą? Jauatri milijono. Usteikaipsmirda miestas? Aišku ne. Šitas meras – labiausiai nuvylęs.

    • bambIAkliui

      Kai išmoksi bent su padoriomis gramatikos klaidomis rašyti, tuomet ir padiskutuosime. Sėkmės.

    • Subinlaižys dudoriaus

      O užsičiaupė, nes pasakyta visiška tiesa. Šitas ponas meras ne žmonių, o verslo grupių meras, o vaidina, kad žmonės rūpi. Tikėkimės, kad žmonės daugiau už jį nebebalsuos.

    • E

      Lakas vaistus gerti.

  17. Jaunius

    Desperatiškas bandymas likt prie lovio. Gana. Turėjot, Grubliauskai, net dvi kadencijas bent kiek pakeisti į gerą miesto veidą, deja… Miestas tampa vaiduokliu, negyvas, ko tikrai nebuvo prieš 8 metus. O programas rašyti mokančių yra daugiau, nei apstu. Dirbkite, kas jums sekasi geriausiai, o į miesto valdymą nelįskite.

    Reply
  18. Rimtai

    Ambicinga programa. Kad tik pakaktų laiko jai įgyvendinti, nes 4 metai kadencijos tai nėra daug.

    Reply
    • Tai yra melas

      Tai juk turėjo 10 metų mažai buvo? Galėjo daryt išsijuosęs. O ką veikė, numarino miestą, žmonos festivaliui mūsų pinigus kišo, melavo ir pataikavo verslui? Ką turim? 50 tūkstančių emigravusiu, mirusi miestą.

  19. Gėda už tokį merą

    Ar galima labiausiai nuvylusiu meru didžiuotis? Dešimt metų plešia miesto pinigus asmeniniam festivaliui, nuolat painioja viešuosius ir privačius interesus, meluoja, amžinai nieko nežino, o kur dar ligotipas, mikriukai ir kiti nevykėlio grubliausko darbeliai, šimtatūkstantinės sumos eglutei, švaistomi pinigai gatvių remontui, kuriuos nuolat kiauros. Fūrom užkimštos gatvės. Kad tave kur velniai miesto parazitas grubliauskai.

    Reply
    • Tomas

      Tai čia sukalėt visas gėdas kurias administracija pridarė, o ne meras 🙂 Gera programa ir gera komanda. Tikrai skiriasi nuo kitų

    • Ar tikrai jis už nieką neatsakingas?

      Tai už ką jis atsakingas? Žmonos festivalio finansavimas, niekada nieko nežinojimas, neprisiėmimas atsakomybės, kiršinimas visų, volvo kuriuo jis važinėja, mums kainuoja dešimtis tūkstančių kas met. Ar dar vardint šito parazito darbelius? Leidimai gamyklom kurios teršia tiksu nevykėlio grubliausko žinia.

    • Tomui

      O tai meras ir administracija yra visai nesusiję, ar kaip? Išeitų, tai kas bloga, tai jau viską kažkokia administracija pridarė, o kas jau gera padaryta- tai tik meras. Nejuokinkit svieto. Jis buvo ir yra tiesiog labai silpnas žmogus, kad suvaldytų tą pačią administraciją ir situaciją mieste. Moka gražiai pašnekėt, groja dūda, tai tiesa, bet tik ir tiek. Miestui labai reikia pokyčių, reikia stipraus, energingo mero, tokio kaip Kaune Matjošaitis!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This