Parodų rūmuose – jaunųjų Suzuki violončelininkų koncertas

Kultūra

Sausio 6 d., sekmadienį, 13 val. Klaipėdos parodų rūmuose vyks šventinis Suzuki violončelės mokyklos koncertas.

Japonų pedagogo ir smuikininko Šiniči Suzuki metodas remiasi unikaliu esminiu principu – kiekvienas vaikas gali išmokti groti, būdamas mylinčioje ir jį lavinančioje aplinkoje.

Koncertų salės archyvo nuotr.

Klaipėdos tarptautinės violončelės akademijos (KIVA 2018) metu vykusių Suzuki violončelės laboratorijos „Aš, violončelė ir mano šeima“ užsiėmimų dalyviai – vaikai ir jų tėveliai – turėjo galimybę susipažinti su violončele, pajausti jos skambesį.

Laboratorijos užsiėmimus vedė Lietuvos Suzuki asociacijos prezidentas, violončelininkas ir pedagogas Valdas Povilaitis. Jau po septynių dienų mažieji violončelininkai kartu su tėveliais pristatė daug dėmesio ir sėkmės sulaukusią koncertinę programą.

Tačiau festivaliu viskas nesibaigė. Projekte dalyvavusios šeimos taip susižavėjo violončelės skambesiu, kad panoro užsiėmimus tęsti. Po pusę metų trukusios veiklos sausio 6-ąją pristatomas II tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio šauklys – šventinis Suzuki violončelės mokyklos dalyvių koncertas.

Koncerte dalyvaus Klaipėdos Suzuki violončelės laboratorijos šeimos, Širvintų meno mokyklos mokiniai. Vadovas – Lietuvos Suzuki asociacijos prezidentas, violončelininkas ir pedagogas V. Povilaitis.

Koncerto rėmėja – Klaipėdos koncertų salė.

Pranešama, jog koncerto klausytojai taip pat turės galimybę pamatyti Parodų rūmuose šiuo metu veikiančias parodas – Tomo Tereko fotografijų parodą „Žuvis iš rajono“ ir Rodiono Petrovo personalinę parodą „Triukšmas“.

Įėjimas nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Romanui Armonui atminti - violončelės fiesta

Klaipėdos koncertų salė šį penktadienį, sausio 14 d. ,18.30 val., rengia koncertinę programą „Violončelės fiesta“. Ji tęsia Klaipėdos kamerinio orkestro ...
2022-01-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Baigiamieji KIVA koncertai

Jau kelias dienas uostamiestyje skambanti Klaipėdos tarptautinė violončelės akademija (KIVA) skatina ir kviečia ne tik pažinti šio instrumento anatomiją, bet ...
2018-07-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This