Tirs Klaipėdos medikų elgesį

Sveikata

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, kad tirs 58-ių viešajame sektoriuje dirbančių sveikatos priežiūros specialistų elgesį dėl galbūt laiku ir tinkamai nedeklaruotų privačių interesų. Tarp jų yra aštuoni medikai iš uostamiesčio įstaigų – Klaipėdos universitetinės ligoninės, Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės.

VTEK aiškinsis, ar dvylikos įstaigų darbuotojai nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų, kai galbūt nedeklaravo arba vėlavo deklaruoti narystę ir pareigas įvairiose profesinėse asociacijose.

Uostamiesčio atveju daugiausia tyrimu bus atliekama dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tyrimai pradėti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktos informacijos pagrindu, kurią analizuoja VTEK sudaryta darbo grupė, vadovaujama komisijos narės Dalios Paulauskaitės. Lapkritį STT paskelbė nustačiusi atvejų, kai paramą Lietuvos ligoninėms arba su jomis susijusioms įmonėms suteikę juridiniai asmenys laimi šių gydymo įstaigų viešuosius pirkimus.

Uostamiesčio atveju daugiausia tyrimų bus atliekama dėl Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojų. Čia etikos sargų dėmesio centre atsidūrė Kardiochirurgijos skyriaus vedėjas Gediminas Kundrotas, Diagnostikos skyriaus vedėjas, gydytojas gastroenterologas Giedrius Šimulionis, gydytojas anesteziologas reanimatologas Nerijus Klimas, gydytoja kardiologė Sigutė Norkienė ir neurologas Saulius Taroza.

Aiškintis gaus ir Klaipėdos universitetinės ligoninės Klinikinės diagnostinės laboratorijos Mikrobiologijos skyriaus vedėja Jelena Kopeykinienė bei Vertebroneurologijos skyriaus vedėja Irena Virketienė. Iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės medikų įtarimų sukėlė tik Pulmonologijos skyriaus vedėjo Mariaus Zolubo veikla.

1 Comment

  1. bababg

    nuostabus spec.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This