Naujųjų sutikimas: tarnybos džiaugiasi

Miestas, Svarbu

Pas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną penktadienio rytą aptarti Naujųjų metų sutikimo aplinkybių susirinkę specialiųjų tarnybų atstovai pasidžiaugė, kad darbo turėjo gerokai mažiau nei prieš metus.

Taip pat buvo sutarta, jog Savivaldybė inicijuos, kad draudimas Teatro aikštėje naudoti pirotechniką būtų įteisintas miesto Tarybos sprendimu. Sutarta detaliau pasitarti ir dėl vasarį vyksiančio Šviesų festivalio, kad būtų išvengta pernykščių klaidų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žmonės darosi sąmoningesni?

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pareigas einantis Marius Garbenis informavo, kad Naujųjų sutikimo naktį buvo gana ramu ir tikrai mažiau darbo nei prieš metus – degė septyni konteineriai, ko gero, užsiliepsnoję dėl petardų, per vienos įmonės langą įmesta petarda uždegė grindis ir sustiprėjus vėjui teko važiuoti nupjauti kai kuriuos nuvirtusius medžius ar šakas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga sakė, kad šventės metu kaip ir anksčiau centre papildomai dirbo 11 pareigūnų, policijos rėmėjai ir jų užteko, nes viskas buvo ramu.

„Nuo 21 valandos iki ryto į komisariatą buvo pristatyta 15 asmenų, tik keturi iš jų buvo susiję su renginių vietomis. Buvo muštynės baruose „Bond” ir „Bardakas”, Teatro aikštėje prieš pirmą valandą iš kišenės buvo ištraukta piniginė. Dangės krantinėje prie „Katpėdėlės” virto petarda ir paskutinis jos šūvis pataikė latvei į veidą”, – įvykius detalizavo pareigūnas.

Greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis patikslino, kad šiai trisdešimtmetei užsienietei fejerverkas pataikė į akį, bet ji regėjimo neprarado. Su pirotechnika dar buvo vienas incidentas – vyrui nutraukta piršto priešakinė falanga.

„Nuo lapkričio įsigalioję teisės akto pakeitimai davė daugiau tvarkos dėl garsinės pirotechnikos. Gera praktika ir Teatro aikštę paversti zona be pirotechnikos. Buvo norinčiųjų jos įsinešti, perspėti suprato, pasitraukė į šoną. Tačiau jei reikėtų bausti nepaklususius, vien Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo neužtenka, reikėtų Tarybos sprendimo. Dabar pareigūnai galėtų nubausti tik girtą asmenį, naudojusį pirotechniką”, – sakė A. Leliuga.

Buvo sutarta, jog Savivaldybės administracija inicijuos Triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių pakeitimus.

„Keletą metų jau gana ramios šventės, nors sustiprintos pajėgos būna. Gal didėja žmonių sąmoningumas. Vidurkis per parą būna apie šimtas iškvietimų, tai per naujuosius buvo 118. Padaugėjo jų tik antrą dieną, kai jau jaučiamos švenčių pasekmės”, – sakė R. Juodviršis.

Dėl Šviesų festivalio tarsis atskirai

S. Budinui pasiteiravus, ar miestas dar galėtų kuo prisidėti per būsimas 2020-ųjų sutiktuves, A. Leliuga pasiūlė pagalvoti apie jau vasarį vyksiantį Šviesų festivalį. Pasak jo, ir iš Europos Komisijos tuo metu čia lankęsi specialistai jį vėliau pareigūnams rodė kaip blogą pavyzdį.

„Pernai buvo įspūdingas renginys, o dar taip sutapo, kad tuo pačiu metu vyko krepšinio varžybos, važiavo čia ir žmonės iš Palangos stintų festivalio, tad buvo baisus atvejis dėl tarnybų privažiavimo, žmonių evakuacijos”, – sakė policininkas.

Jam antrino ir M. Garbenis, išreiškęs nuomone, kad turėtų būti reguliuojami žmonių srautai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius teigė, kad tokiam renginiui privalo būti numatyti evakuacijos planai ir spec. tarnybų privažiavimo keliai, viešinamos rekomendacijos žmonėms.

Tad buvo sutarta, jog jau artimiausiu metu bus surengtas pasitarimas, kad nebūtų pakartotos praėjusių metų klaidos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This