Vėl rinks gražiausią ir populiariausią knygą

Kultūra

Sausio 9 d., trečiadienį, 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) prasidės 13-asis knygos konkursas „Klaipėdos knyga 2018“.

Konkurso atidarymo metu praėjusiais metais išleistas gražiausias ir vertingiausias Klaipėdos leidyklų bei autorių knygas pristatys jų leidėjai, leidyklų atstovai, žurnalistė Kristina Sadauskienė ir vertėja, teatro aktorė, vaikų literatūros kritikė Diana Gancevskaitė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip visada, taip ir šiais metais konkurso organizatorė, Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka iki sausio 4 d. kviečia uostamiesčio leidėjus, kūrybines organizacijas ir įstaigas teikti konkursui savo pretendentus – 2018 metais išleistus leidinius.

Keičiasi nuostatai

Atkreipiamas dėmesys, kad šiais metais keičiasi konkurso nuostatai.

Siekiant praplėsti konkurso dalyvių gretas, į konkursą kviečiami ir vietos kūrėjai, leidybinę veiklą vykdę ne tik Klaipėdos, bet ir kitose šalies bei užsienio leidyklose. Šie leidiniai galės dalyvauti renkant „Populiariausią Klaipėdos knygą“. Rengėjai tikisi, kad tokie pokyčiai ne tik paskatins aktyviau į konkursą įsitraukti visus knygų kūrėjus, bet ir suteiks galimybę konkurse bei jo metu rengiamoje parodoje pristatyti įvairesnius, šiandien vis dažniau į tradicinės knygos sampratą nesutelpančius leidinius.

Tačiau privilegija siekti „Gražiausios Klaipėdos knygos“ titulo paliekama tik Klaipėdos mieste leidybinę veiklą vykdančioms leidykloms ir spaustuvėms. Rengėjai žada, kad šiais metais diplomais ir prizais bus paskatinti ne tik knygų leidėjai, bet ir jų autoriai, dailininkai, maketuotojai, spaustuvininkai. Išsamiai su naujais konkurso nuostatais galima susipažinti čia.

Dar viena naujovė – prie konkurso organizatorės, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos su nominacija „Knyga, prakalbinusi popierių“ šįkart prisijungs viena iš pirmaujančių popieriaus didmeninės prekybos įmonių Europoje UAB „Papyrus Lietuva“. Poligrafinių produktų padalinio vadybininkė Vilija Liutkevičienė pranešė, kad leidinio, kuriam įmonė skirs šią nominaciją, apdovanojimai atiteks svarbiausiems jos kūrėjams: leidėjui (arba leidyklai), dizaineriui ir spaustuvei.

Klaipėdos knygos konkursas truks vieną mėnesį.

Planuojama, kad jo rezultatai bus skelbiami vasario 13 dieną. Išsamesnė informacija apie konkurse dalyvausiančias knygas, balsavimo galimybes renkant „Populiariausią Klaipėdos knygą“, konkursui savo leidinius pateikusias leidyklas ir kitus autorius bus pateikta netrukus. Jau dabar rengėjai kviečia sekti informaciją bibliotekos interneto svetainėje, kurioje bus nuolat skelbiama apie bibliotekos padaliniuose vyksiančius konkurse dalyvausiančių knygų pristatymus.

Su knygomis pretendentėmis bus galima susipažinti ir balsuoti gyvai 5 didžiuosiuose bibliotekos padaliniuose:

Meno skyriuje, J. Janonio g. 9;

Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriuje, Turgaus g. 8;

Jaunimo skyriuje Tilžės g. 9;

Pempininkų bibliotekoje, Taikos pr. 81A;

Kalnupės bibliotekoje, Kalnupės g. 13.

Priminsime, jog pernai gražiausia ir populiariausia Klaipėdos metų knyga tapo „Drukos” spaustuvėje išleista Jovitos Saulėnienės „Jos didenybė Prūsijos karalienė Luizė Mėmelyje“.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vyks rašytojo Roko Flick atminimo vakaras

Lapkričio 8 d. 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Roko Flick (1936–2023) atminimo ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto idėjas siekė priartinti prie šių laikų žmogaus

Rugsėjį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje organizuota mokslinė konferencija „Imanuelio Kanto filosofinių idėjų poveikis šių laikų žmogaus gyvenimo ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks mokslinė konferencija, skirta Imanueliui Kantui

Rugsėjo 20 d., trečiadienį, 11 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) jau ...
2023-09-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This