Į Klaipėdą atskris „Lituanica”

Kultūra

Balandžio 19 d. Klaipėdoje, „Švyturio” arenoje, žiūrovai galės išvysti miuziklą „Lituanica”. Teigiama, kad tai vienas didžiausių Lietuvoje kada nors pastatytų miuziklų.

Jis pasakoja patriotinę istoriją apie vieną iš labiausiai įkvepiančių epizodų mūsų istorijoje – S. Dariaus ir S. Girėno žygį per Atlantą.

Pagrindiniai vaidmenys miuzikle patikėti neabejotiniems jaunosios kartos talentams: Steponą Darių šiame miuzikle įkūnys Vaidas Baumila, Stasį Girėną – Jokūbas Bareikis, o S. Dariaus žmonos Jaunutės vaidmenį atliks dainininkė Monique – Monika Pundziūtė. Muziką šiam miuziklui kuria kompozitorius Gintautas Venislovas, libreto autorius – Martynas Bialobžeskis.

Miuziklą „Lituanica” stato tarptautinė menininkų, istorikų ir aviatorių komanda iš Lietuvos bei Lenkijos. Miuziklas atskleis ne tik dramatiškas „Lituanicos” skrydžio aplinkybes, bet ir pažvelgs į Stepono Dariaus ir Stasio Girėno asmenybes.

„Jaučiu milžinišką atsakomybę ne tik prieš kūrybinę trupę ir miuziklo žiūrovus, bet ir prieš visą Lietuvą. Dabartinių laikų istorijoje turime nedaug didvyrių. O Darius ir Girėnas buvo vieni iš tų žmonių, kurie tapo tautos dvasios simboliu. Darius, beje, svariai prisidėjo ir prie atkurtos Lietuvos valstybės vystymosi bei augimo. Šiandien mes visi žinome, kaip baigėsi Dariaus ir Girėno rizikingas sumanymas, bet retai pagalvojame, o kas gi juos skatino ir motyvavo? Būtent apie šias priežastis, apie meilę Tėvynei, šeimai bei gyvenimui pasakoja miuziklas „Lituanica”“,– pranešime spaudai cituojamas režisierius Mantas Verbiejus.

Beveik 50 aktorių bei šokėjų trupė scenoje vilkės 4-ojo dešimtmečio stiliaus kostiumus, atkurtus siekiant išsaugoti istorinio laikotarpio dvasią. Istorijos autentiškumą miuziklo kūrėjams išsaugoti padeda ir Lietuvos aviacijos muziejaus ekspertai bei aviacijos entuziastai.

Šiame pastatyme skambės 30 originalių, specialiai miuziklui „Lituanica” sukurtų muzikos kūrinių – siekiant atkurti tarpukario Lietuvos, o taip ir JAV dvasią, miuzikle skamba tautinės lietuviškos muzikos melodijos, 4-ojo dešimtmečio Kauną primenantys D. Dolskio estrados motyvai, taip pat amerikietiško lindyhopo bei svingo ritmai. Neapsieita ir be šiuolaikinės XXI a. muzikos fragmentų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Trumpiausią naktį - Vaido Baumilos koncertas Klaipėdoje

Birželio 22 d. Klaipėdos vasaros estradoje įvyks Vaido Baumilos koncertas „Vasarvidžio naktis“. Viena trumpiausių vasaros naktų renginio datai pasirinkta neatsitiktinai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This