Iš kretingiškių atimtų vaikų byla keliasi į teismą

Regionas, Svarbu

Plačiai šalyje nuskambėjusi istorija, kai jauna kretingiškių šeima net 7 mėnesius praleido nežinioje, vaikų teisių specialistams iš jų paėmus du mažamečius berniukus, keliasi į teismą: vasario mėnesį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose bus nagrinėjama byla dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Kretingiškių šeimai byloje atstovaujantis klaipėdietis advokatas Alius Galminas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos prašoma atlyginti šeimai padarytą moralinę žalą, kurią kretingiškiai įvertino 120 tūkst. eurų.

Byla dėl neturtinės žalos atlyginimo vasario mėn. bus nagrinėjama Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmuose uždarame posėdyje. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Prašome kiekvienam šeimos nariui po 30 000 eurų”,  – sakė advokatas. Jo teigimu, Kretingos rajono savivaldybė trečiuoju asmeniu byloje paprašė įtraukti Vaiko teisių apsaugos tarnybą bei pageidavo, kad byla būtų nagrinėjama uždarame teismo posėdyje.

„Mes neprašėme uždaro proceso, bet teismas priėmė nutartį bylą nagrinėti uždarame posėdyje”, – sakė A. Galminas.

Priminsime, jog 5-metis kretingiškių berniukas iš šeimos buvo paimtas po to, kai darželio auklėtoja ant jo kūnelio pastebėjo keletą kraujosruvų. Nors vaikas serga liga, kurios vienas iš požymių yra savęs žalojimas, šie mamos argumentai ir net medicininės pažymos nei vaiko teisių specialistų, nei policijos pareigūnų neįtikino – berniukas bemat buvo paimtas iš šeimos, o policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Negana to, šeima tą pačią dieną neteko ir antrosios savo atžalos – dvimečio sūnelio, nors ant jo kūnelio ne tik jokių sužalojimų, bet ir kokių nors kitų galimo smurto apraiškų nepastebėta: vaikas buvo sveikas ir prižiūrėtas.

TV3 laidai „Prieš srovę“ tada kretingiškė Inga guodėsi, jog vaikų teisių specialistai jų ramybėje nepaliko ir po to, kai vaikai jau buvo perduoti laikiniems globėjams.

„Ieškojo prie ko prisikabinti. Sakė, gal ras mane arba vyrą sumuštą, kad galbūt smurtas šeimoje iš tikrųjų yra“, – žurnalistams laidoje tada kalbėjo moteris.

Vaikai šeimai buvo grąžinti tik po 7 mėnesių, prieš tai prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą.

Tada dar Kretingos rajono savivaldybei priklausę vaikų teisių specialistai savo kaltę neigė ir teigė veikę pagal įstatymus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Miestas

Teismų pastato konkursą rengs Klaipėdos architektai

Turto bankas praneša, kad rugpjūtį planuojama paskelbti Klaipėdos teismų pastato, kuris iškils Kauno gatvėje, architektūrinį konkursą. Jį organizuoti patikėta Lietuvos ...
2023-06-21
Skaityti daugiau

Miestas

Naujieji uostamiesčio teismų rūmai: jau pradėtos procedūros

Turto bankas paskelbė Klaipėdos teismų rūmų projekto architektūrinio konkurso organizatoriaus paslaugų pirkimą. Naujiesiems rūmams žemės sklypas yra numatytas Kauno g. ...
2023-05-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This