Arvydo Vaitkaus aukojimas? Vardan tos…

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-01-08

Komentarų: 52

Beveik triskart sumažinti atlyginimą – tokią bausmę Arvydui Vaitkui sumąstė žali valstiečiai, pasiųsdami jį į Klaipėdos miesto mero kėdę. Už ką nubaudė, galima tik spėlioti. Bet nuo šiol Arvydas negalės sakyti: ,,aš nesu politikas“. Nes tai būtų tas pats, jei mėsėdis, grauždamas kiaulės kinką, sakytų: ,,aš vegetaras“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos valstybino jūrų uosto direktoriaus vidutinis mėnesinis atlyginimas pernai metų III ketvirtį buvo 6 567 Eur (pastovioji dalis – 4 379 Eur, priedas už pasiektus rezultatus – 2 188 Eur). Čia be premijų ir kitų paskatinimų (anie paprastai randasi IV ketvirtyje).

2018 m. III ketvirtį VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdybos nariams skirtas atlygis yra 5 750 Eur.

Klaipėdos miesto mero atlyginimas tuo pačiu laikotarpiu – 2 820 Eur. Taigi, palyginti nedaug didesnis už uosto direktoriaus priedą prie atlyginimo. Meras priedo negauna, jeigu ką. Premijų irgi. Guzų, jeigu ką…

Kai uosto direktorius žengia į savo kontorą, jam lenkiasi (netikėliai kliedi, kad kartais ir šūsteli) per 250 jam pavaldžių darbuotojų. Keturi iš jų vidutiniškai per mėnesį uždirba beveik po 6 tūkst. eurų, 19 padalinių vadovų – beveik po 3 tūkstančius. Tai be premijų ir priedų. Ir taip toliau, ir taip panašiai.

Savivaldybės administracinio darbo artojėliai apie tokias sumas gali tik pasvajoti. Kai meras žengia savivaldybės koridoriais, 30 tarybos narių taikosi jam morką į kišenę įkišti. Ne visuomet pataiko… Per 400 savivaldybės darbuotojų lankstytis nė nemano, ką bekalbėti apie šūstelėjimą. Na, o viena kita morkytė dėl viso pikto siekteli ir mero torso.

O kur dar per 150 000 piliečių, kurie gali merą išvadinti kuo tik nori, ir nieko jiems už tai nebus!

Pabandytų taip uosto vadą pavadinti – po teismu užtąsytų. O politikų, kad ir nepartinių, teismai negina. Politikams taikomi kiti standartai. Politikai turi kantriai nešti kartais ir labai nešvankios kritikos kryželį, o atsikirtinėti labai mandagiai, su atsiprašymais ir padėkojimais.

Ar pasiruošęs esate tam, Arvydai? Tamstą aukoja, ar pats aukojatės? Vardan tos, taip sakant?

Geriau neatsakykit, nes jaučiu žodžių putros audrą. Vardan…

Tiesą sakant, esu linkęs manyti, kad Arvydas Vaitkus yra altruistas. Jo niekas neaukoja. Jis pats, būdamas sveiko proto, jokios žemės ūkio daržovės nespaudžiamas, nutarė pasiaukoti. Nes jam dvasiškai gyvybiškai svarbu pasinerti į miesto kanalizacijos, komunalinių, žaliųjų ir maisto atliekų tvarkymo, oro taršos, smarvės, pensininkų, viešų bei vienišų širdžių ir kitų verkti trokštančių asmenų guodimo, pradinukų, darželinukų, moksleivių, studentų, pedagogų ugdymo, valkatų, latrų prausimo, nakvynės, piliečių gimimo, tuokimosi, laidojimo, visų rūšių transporto, namų, gatvių lopymo, balų sausinimo, etc. klausimus.

Kilnu. Vardan tos…

Nes juk nesitiki, kad koks žalias runkelis galėjo šantažuoti tokį Lietuvos ąžuolą: arba į eini merus, arba iš uosto generolų išmesim. Ir dar ministerio portfeliu papyraginti neva žadėjo. Ateityje, neva. Kai vietoj magnolijos žalia bala telkšos.

Arvydas yra didžiavyris ir tokiems šantažistams nepasiduoda. Jokiomis ten uosto reorganizacijomis į AB jo nepagąsdinsi, tariamais portfeliais nesugraudinsi.

Po gilių meditacijų ir depiliacijų žaliajame slėnyje nutarė mėnesį (vasaris), ko gero, pirmą kartą paatostogauti Klaipėdoje bei altruistiškai ryžtingai kopti į mero krėslą…

Vardan jo galima ir kilnų, didingą uosto reikalą su taip ir nesupiltu išoriniu uostu bei vargšais kinais pamiršti. Bent jau metams tai garantuotai. Mat, tapęs meru Arvydas Vaitkus net pažvairuoti į uosto pusę negalės: jį kaustys itin griežti viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje pančiai. Net jei taps tik miesto Tarybos nariu. Tas pats, beje, gresia ir kitiems uostininkams kandidatams.

Tačiau pagal tikimybių teoriją neatmestinas ir visiškai tyras variantas: technokratas Arvydas jau pakankamai užsidirbo, uosto reikalai jam pabodo arba tiesiog tapo neperspektyviais. O giliai sieloj slėptos lyriškos politinės ambicijos pratrūko. Vardan tos. Kas, kad vakar raudonas, o šiandien – valstietis.

Kita vertus, kieta ranka, užgrūdinta Charkovo aukštojoje, patirtis, ginant nuo grobstymo socialistinę nuosavybę, bent jau Savivaldybės administracijai pažaboti tikrai praverstų. O tai jau šis tas. Jeigu, žinoma, ta ranka tikrai kieta.

52 Comments

  1. Monika

    Šulcai, pakudakuok ką…juk daugiau nieko ir nesugebi.

    Reply
  2. meškos paslauga

    Ta Sulco nuomone tikra meskos paslauga savo Bosui. Grubliauskas turėtu tai „gerai” ivertinti. 🙂

    Reply
  3. Juras

    Vargšė Klaipėda. Įsivaizduokite kad toks cinikas, menkysta, tinginys, nemokša galėjo dirbti miesto mero pavaduotoju! Merui Grubliauskui reikia rašyti MINUSUS kad jis išvykęs į dažnas komandiruotes įpareigodavo šį nevykėlį Šulcą eiti mero pareigas. Vargana Klaipėda , turėdama tokius vadovus. Baisu, kad Šulcas kaip ,skaitėte , tiesiog tyčiojasi iš visų darbų kuriuos savivaldybei priklauso atlikti miestiečių labui. Tyčiojasi, dūsta iš pavydo A.Vaitkui. Kaip tik jo nepažemino?? Nemanau, kad atsirastų nors 1 klaipėdietis kuris nesuprastų bjaurių Šulco tikslų. Tai kiek tam bjaurybei Šulcui beliko dirbti vicemeru? 2-3 mėn. O Dieve, kiek dar ilgai jis smirdins savivaldybę…

    Reply
  4. Koks skirtumas

    čekiastas, tai tip KGBistas?

    Reply
  5. Anonimas

    gimes cekistu

    Reply
  6. pensininkės

    Susidaro ispudis, kad tai pagiriamasis straipsnis vaitkui anskčiau sulcas rase astriau. Nebent cia tik pradzia

    Reply
  7. ti antisulcaas

    Tai tikrai, uostas sukuria 18 proc. BVP. Bet tik ne Vaitkus, o uosto įmonės ir jose dirbantys žmonės. Vaitkaus valdiška kontora tik renka mokesčius ir iš uostininkų uždirbtų pinigų moka sau fantastiškas algas.

    Reply
    • atgal

      Ka jus suprantat apie uosta? Gal zinote, kokie butu gyliai prie krantiniu, farvateryje ir kiek aplamai tu krantiniu butu? Kiek kruiziniu atplauktu? Kaip iplauktu UCLV i Klaipeda? Ir kas uzsiima uosto gilinimu – uosto imones? Be dabartiniu giliu ne puse apyvartos kroviniu nebutu. O algos jis gauna tiek, kiek yra vertas.

    • to atgal

      Nereikia lia lia. Kruizinį terminalą ne prie Vaitkaus statė, jūros vartų rekonstrukcija, kanalo gilinimas ir krantinės – taip pat ne Vaitkaus nuopelnas. O uostas nėra balta katytė. Didelė krova – tai nuilatinis geležinkelio triukšmas Gruliuose, dulkės, užterštas oras Vitės kvartale, fūromis užkimštas Jūrininkų ir Baltijos prospektas, nafta smirdinti Melnragė ir kiti mikrorajonai. Bet Vaitkui, matyt, tai nelabai rūpi. Dieną leidžia kondicionuojamame kabinete, o vakaroja užmiestyje žaliame slėnyje.

    • lia lia

      Kalbu apie uosto direkcija. Jusu zodziais tai yra Vaitkaus kontora, kuri tik renka mokescius is uostininku uzdirbtu pinigu. Ar jus visai glušas? Jei ne gilinimo darbai, uostas galetu priimti tik volgo-balt tipo laivus. O del kruiziniu – ne apie terminala kalba eina, o apie laivus kurie ten atplaukia. Jums gal atrodo kad jie i Klaipeda is dangaus krenta? Matosi kad absoliuciai neturit JOKIO supratimo – kuom KVJUD uzsiima

  8. Nepriklausomas portalas :))))

    Supuvę straipsniai iš esamų supuvusių valdininkų, kaip ir visas šitas supuvęs portalas pilnas politikos, šlykštumo ir pan. Vaitkus dar net netapo meru, o ant jo jau pilamas purvas, skaičiuojami svetimi pinigai. Kur ta „atvira Klaipėda?” ir NEPRIKLAUSOMA nuo nieko :))) Nesuprantu, kodėl tai publikuojama. Kokiu tikslu? Ar tik nenusipirko politikai pigios reklamos? Gėda ir šlykštu. Paskutinį kartą užeinu į šį supuvusį portalą.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Nepykit, bet neliūdėsim, kad daugiau neužeisit, nes žmonės, kurie tik nepagrįstais kaltinimais sugeba reaguoti į jiems nepatinkančią nuomonę, neatrodo labai patrauklūs skaitytojai. Visa politinė reklama pas mus labai aiškiai pažymėta, skirtingai nei kai kuriose žiniasklaidos priemonėse. Ir galiausiai, tai, kad skelbiame Artūro Šulco nuomonę, nereiškia, kad su ja sutinkame. Mes skelbiame visas nuomones, kurios neprieštarauja teisės aktams (apribojimai tik kandidatams rinkiminiu periodu). Parašykite neanonimišką nuomonę apie Artūro Šulco nuomonę ar jo darbus – būtinai paskelbsime.

    • Klausimas

      Martynai,
      Politinė reklama ne tik tada, kai avivaizdžiai ant banerio parašyta, kad tai politinė reklama. Ar tik tada?
      Jek taip, tai kodėl straipsnyje nėra Vaitkaus nuomonės į tokius pasisakymus apie jį? Kodėl tik viena pusė?

    • Anonimas

      Delfis, verslo žinios ir kiti rimti portalai tokių nuomonių publikuoti sau neleistų…

    • Martynas Vainorius

      Klausimui: „kodėl straipsnyje nėra Vaitkaus nuomonės į tokius pasisakymus apie jį? Kodėl tik viena pusė?” Todėl, kad čia NUOMONĖ, o ne straipsnis. Jei nepavyksta jos atskirti nuo straipsnio, tai nelabai galiu kuo padėti… „Atviroje Klaipėdoje” politinė reklama (straipsniai) skelbiama tik konkrečiose, labai aiškiai pažymėtose rubrikose, su aiškiai prierašais. Jei kada būtų įdomu pamatyti užslėptos politinės reklamos pavyzdžių kitose žiniasklaidos priemonėse – kreipkitės, parodysiu konkrečius atvejus.

    • Anonimas

      <>

      Aš politinius banerius (už Klaipėdą) matau KIEKVIENAME puslapyje. Gal kitiems rodo kitaip?

    • Anonimas

      Labai apmaudu, kad redaktorius nemato arba nenori atskirti, kas yra politinė reklama. Niekaip kitaip tokios Šulco NUOMONĖS neįstengiu sau paaiškinti. Gal kas galėtų man padėti suprasti, kodėl tokia NUOMONĖ atsiranda prieš rinkimus apie kandidatą? Tokia neigiama nuomonė, pašaipi ir net kandi. Žmogus dar nieko nepadarė, kad apie jį čia būtų piblikacijos ir nuomonės, bet jau iškart turi visokių žinovų kas jam geriau – kad kam mesti gerai apmomamą darbą.. vardan ko ir pan.. atleiskite Šulcai, bet koks jūsų reikalas? Žiūrėkite į savo darbus, o ne kitus, kurie duok Dieve gal padarys tvarką Klaipėdoje.

    • Martynas Vainorius

      Anonimui: Gerbiamasis, Artūro Šulco nėra tarp kandidatų, todėl jis kaip ir kiekvienas klaipėdietis, nedalyvaujantis rinkimuose, šiuo metu „Atviroje Klaipėdoje” gali laisvai reikšti savo nuomones apie visus kandidatus, ne tik apie Arvydą Vaitkų. Turite kitokią nuomonę? Nesislėpkite po anonimo kauke, surašykite ir paskelbsime.

    • Anonimas

      O tai kaip ten su tais politiniais baneriais kiekviename puslapyje o ne tam skirtose rubrikose? 🙂

    • Martynas Vainorius

      Anonimui: na, jei Jums dar reikia papildomai aiškinti, kad baneris su aiškiai užrašais yra reklama, tai aš jau nebeturiu žodžių… Bet jei kas nors dar vis tiek neaišku, užeikite į VRK puslapį – ten ir visos pozicijos, ir kainos kaip ant delno.

    • Deja...

      Eilinis politinės reklamos portalas…

    • Klaipediete

      AtviraKlaipeda tai pavyzdys visai žiniasklaidai, kaip turi dirbti žurnalistai, pagarba kolektyvui ir Martynui, sėkmės ir toliau skleisti tikrą, objektyvią, greitą informaciją apie Klaipėdą, jos žmonės ir įvykius. Didelis ačiū, sekmes

  9. Vida

    Nusipirkta aplinkka sudrebėjo, krūptelėjo: karalius nuogas, bosas – mentas. Kas sekantis, Artūrai?

    Reply
    • Sąžinės balsas

      Galėtų Artūras būti sąžiningas, jei jau traukiasi iš politikos ir apie savo bosą Vytautą panašų straipsniuką sukalti. Būtų įdomu klaipėdiečiams paskaityti, kiek lėšų skiriama džiazo fiestai, kur tie pinigėliai išleidžiami ir t.t. ir panašūs reikaliukai. Va tada sakyčiau – tikras vyras Artūras, neutralus, drąsus ir doras. Bet spėkite, ar tai įmanoma, kai esi šilton vieton iki alkūnių sulindęs?

    • Palmira Martinkienė

      Anonimui: matyti, kad neskaitote ne delfio, nei kitų portalų nuomonių rubrikos. Paskaitykite laisvalaikiu Rimvydo Valatkos ar Andriaus Užkalnio komentarus – Artūro Šulco nuomonė prieš juos atrodys kaip laaaaabai nekaltas rašinėlis 🙂

    • Anonimas

      Palmira,
      Jūs visiškai teisi. Bet aš tą ir sakau, kad eilinis portalas su eiline reklama. Turi tos skelbiamos nuomonės politinių aspektų ar neturi, tegul skaitytojai patys nuspręs. Baneriai politiai visur. Mano nuomonė tokia. Ir nesvarbu ta nuomonė rašinėlis palyginus su kažkuo ar ne rašinėlis. Tai nieko nekeičia. Nesate jūs nė trupučio kitokie, skirtumas tik tas, kad deklaruojate, jog esate nepriklausoma žiniasklaida ar kažkaip taip, bet man asmeniškai taip neatrodo. Tegul tai lieka mano nuomone. Analogiškai kaip Šulco nuomonė apie Vaitkų. Jo nuomonės nepakeisite, tai nesistenkite pakeisti ir manosios.

    • ezys

      >>>Anonimas.
      Jus cia kvailu apsimetat, ar rimtai nesuprantat, kuo zmogaus nuomones publikavimas skiriasi nuo portalo straipsnio?

  10. Klaipediete

    Ką A Vaitkus padarė, kad Klaipėdoje suvaldytų ir sutvarkytų ekologinę situaciją, nieko, o sėdi direkcijos vadovo kėdėje, tai kas už ką pas mus atsakingas, jam neskauda širdies dėl mažo vaikelio juodų pedučių, politikieriai ir savivaldybės atsakingi veikėjai, griebiate ir nesant tik sau, jau nebepanesate, apsinuodiję patys ir mus baigiat iš nuodyti, sustokite, jeigu dar liko sveikų smegenų galvose, Jūsų prievolė tarnauti žmogui, iš jo mokesčių gyvenate ir privalote atsakingai laikytis LT įstatymų,

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Anonime, tikrai neketinu keisti jūsų nuomonės – kaip ir bet kokio kito žmogaus. Man tik neaišku, kokia ta jūsų nuomonė. Mat pats su prieštaraujate: vienur teigiate, jog delfis neleistų sau tokių nuomonių,o jau kitur – jog mes irgi esame kaip delfis. Gal pradžioje bent pats apsispręskite, prieš komentuodamas…:)

  11. Antanas

    Jei atvirai, tai nesupratau kam tuo straipsniu buvo norima pakenkti, A. Vaitkui ar V. Grubliauskui?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Antanai, esmė yra ta, jog pakenkti, mano supratimu, niekam nenorima. Tai tiesiog lengvas smagus satyrinis kūrinėlis, kuriame , pasirodo, kai kas sugeba matyti tai, ko jame nė iš tolo nėra… 🙂

  12. Nuomonė

    Du kartus balsavau už Grubliauską, dabar palaikau A. Vaitkų, nes būtent jis ir tik jis turi geriausias kompetencijas vadovauti miestui. Savivaldybę senai metas traukti iš duobės, reformuoti, pertvarkyti, neturi nė kvapo likti biurokratizmo, arogancijos, lėšų švaistymo ir nedraugiško požiūrio į bendruomenes bei jų poreikius. O tai, kad Grubliauskas pastaruosius 4 m to nedarė ir dar buvo pasirinkęs ne pačius geriausius pavaduotojus deda jam labai riebų minusą.

    Reply
  13. Ką mano Vaitkus?

    azzas gerai, bet jau pradėjo smirdėti. Renginys „nemokamas”, remiamas savivaldybės ir savivaldybei pavaldžių įmonių, t.y. žmonėms vanduo nepigs, šviesa nepigs, šiluma nepigs, darželiai nerenovuoti, šaligatviai išsiklaipę ir tt juk turime paremti jazzą. Remia uosto kompanijos, krovos kompanijos, medijos ir kt. Gal sakyčiau viskas ok, bet kai sužinojau kokį pelną apturėjo šis renginys…. sorry. Dabar matau facebooke Grubliauskų penkių asmenų šeima važinėjasi po Niujorką, Kaliforniją… Mūsų įmonė neberems jazzo – labai pasmirdo

    Reply
  14. Džiazas

    Ką tu Šulcai pasakysi apie K – ženklą? Apie tuos 24 tūkstančius, tu grąžinsi mūsų pinigus??? Ką pasakysj apie to kuriam laižai subinę Grubliausio dešimtis tūkstančių plešiamus iš miesto žmonos festivaliui? Ką pasakysi apie smardvę? Jūs esat – Lopai!!! Kuo skubiau išnykit iš Klaipėdos.

    Reply
  15. AntiSulcas

    Sulcai, ar tu suvoki, kad Klaipedos uostas sukuria 18% Lietuvos BVP ? Ka sukuri tu apart slykstu straipsniu ? Dabar jau vien is principo reikia balsuoti uz A.Vaitku, kad tokios uteles nebutu valdzioj

    Reply
  16. Malacius

    Po šito straipsnio dar labiau noriu už Vaitkų balsuoti. Šaunuolis, Artūrai, padarei gerą darbą ir parodei koks esi paluvęs iš vidaus.

    Reply
  17. Palaikanti Vaitku

    Sulcui kinkos dreba, kad nebetures itakos savo amzinybes erdvej.. deja, viskas turi pradzia ir pabaiga..pavydas bamba tik grauzia sitam kenkejui, kad p. Vaitkus aukstai iskeles galva i valdzia ateina! O paciam tamstai teks ir toliau tik is salies visokiais budais kaip piktzolei kenkti…

    Reply
  18. DG

    Straipsnis įžeidžiamo pobūdžio paprastų darbuotojų atžvilgiu! Gėda straipsnio autoriui!

    Reply
    • AntiSulcas

      Supranta Sulcas kad baigiasi jam katino dienas. Nieks savybliadoj nelaikys, o dirbti nieko nemoka. Ais siena ravet, tai ir pyla purva dabar jau. Slikstus tipelis.

  19. Šunys loja, o karavanas eina!

    Balsuosiu tik už A. Vaitkų ir kitiems patarsiu ir jokie šulcų straipsniukai manęs neįtakos, kaip tik labiau motyvuos 😉 Manrods, bijo, oi kaip bijo kai kas netekti riebaus finansavimo muzikos šeimai, net smagu!

    Reply
  20. juozas

    Ko siuntat. Ar ne tiesa raso. Labaibtruksta info apie kadidatus. Nors atvirklaip paraso

    Reply
  21. MArijus

    Šaunuolis Vaitkus.
    Nei jis žalias nei ką… Mes visi, visa Lietuva pažaliavome nuo KOncervatorių ir Liberalų…

    Su Žalia Jėga išsivalysime ir garsiai pasakysime – Lietuvoje Gera Gyventi…

    Reply
  22. AntiSulcas

    Nu ir slikstus tu tipelis, Sulcas. Pagarba vadovui nereiskia kad jam darbotojai lenkiasi. Lygiai taip pat pagarbiai jie elgiasi ir su direkcijos sveciais. Ir dar – svetimus pinigus skaiciuoti jums ne zema? Gal pabandykit uzsidirbti daugiau, o ne morkas merui i kisenes kaisiokit ir visokie brieda rasykit? Apgailetina…

    Reply
  23. Grubliauskienė

    Šulcas tai apskritai yra nesusipratimas mieste, tiek pridarė nesamonių, kaip koks miesto Hiena, palai grubliauskio uodegą. Fuu

    Reply
    • Anonimas

      Nekaltin veidrodžio, jei snukis kreivas

  24. Tomas

    va ir su Vaitkaus atėjimu pasitvirtins visų nuogastavima, kad tampame policine valstybe. Matijošaitis, Skvernelis, Vaitkus – visi buve mentai…

    Reply
    • Onutė

      Bijo Jūsų taip nepagarbiai vadinamų mentų tie,kas darė ar daro nusikaltimus.Pirmai progai,jei tik kas vyksta negerai,kreipiamasi į policiją,kad padėtų.

    • Ne kas

      Skamba kaip sąmokslo teorija. Bet šiaip tai žinoma nesinorėtų kad iš laisvo savo dvasia miesto vėl sugrįžtume į sovietinį kiautą. O indikacijos tam yra.

  25. Sigitas

    Geriau šandien zylelę rankoje turėti, negu rytoj teterviną ant stogo. Taip šitą posakį galima perfrazuoti visaip, bet šita šiandien dienai tinkamiausia. Reikia pagaliau viena suprasti t.y. jeigu esi klaipėdietis, tai ir turi dirbti Klaipėdos gyventojams. Pinigų skirtumas tarp pareigybių neturi užgožti smegenis.

    Reply
  26. Klaipėdietė,Vitės gyventoja

    Kažkas labai bijo,kad meru netaptų gerb.A.Vaitkus.Manau,kad tai vienintelis tinkamiausias kandidatas į merus,nes jau gerb.V.Grubliauskas turėjo galimybę parodyti savo gebėjimus tvarkytis mieste.Klaipėda-uostamiestis ,tai kas gali geriau žinoti kaip reikia tvarkytis uostamiestyje negu gerb.A.Vaitkus.Nepažįstu šio žmogaus,bet jeigu jau net kai kurių žmonių nuostabai didesnį atlyginimą keičia į mažesnį,tai ,manau,kad skauda żmogui dėl tokios padėties mieste.Sėkmės rinkimuose ir pasirinkime ,kandidatų daug ?

    Reply
  27. Virginai

    – Tuo metu grėsė tarnyba tarybinėje armijoje. Tada jau buvau sukūręs šeimą. Bet man pavyko to išvengti, baigiau karinius kursus studijuodamas KPI. Tad vienas žmogus, dirbęs tuometinėje milicijoje, sako: ateik pas mus, pabūsi kokius du–tris mėnesius, mes iš karinio komisariato paimsime tavo kortelę ir jie tave paliks ramybėje. Taip patekau į Vidaus reikalų sistemą. Vieną dieną kažkas atėjo iš tuomečių vadovų ir sako, kad man neblogai sekasi, paklausė, ar nenorėčiau pastudijuoti. Taip atsidūriau Charkove. Patekau į pakankamai rimtą įstaigą, mokykla buvo sukurta prie Ukrainos teisės akademijos, kur per pusantrų metų gavome antrą aukštąjį išsilavinimą. Studijos buvo labai įtemptos, iš 500 studentų baigė tik pusė. Teisės žinojimas vėliau labai pravertė versle, apsaugojo nuo neteisingų sprendimų.

    Skaityti daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/klaipeda/miesto-pulsas/a-vaitkus-niekada-nepriklausiau-jokiai-partijai-408762

    Reply
  28. Virginija

    Reikia rašyti tikslią informaciją. A. Vaitkų grūdino ne Minsko vidaus reikalų universiteto kursai, jo anketa, kai kandidatavo socialdemokratų sąraše
    ARVYDAS VAITKUS
    Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimo narius
    daugiamandatėje rinkimų apygardoje
    1988 m. Ukrainos teisės akademijos fakultete (dabar – Ukrainos nacionalinis vidaus reikalų universitetas) baigė Charkovo aukštuosius juridinius kursus.
    Iki 1993 m. dirbo Klaipėdos vyriausiajame policijos komisariate

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This