Įteikta 10-oji Liudviko Rėzos premija

Regionas

Neringoje įteikta 10-oji Martyno Liudviko Rėzos premija. Ji skirta juodkrantiškiui skulptoriui, pedagogui Albertui Danilevičiui.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu premija A. Danilevičiui skirta už Kuršių nerijai ir Mažosios Lietuvos (Prūsų Lietuvos) kultūros tradicijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybišką veiklą, už išliekamąją vertę turinčius šiuolaikinio meno kūrinius, etninės kultūros paveldo puoselėjimą, kultūros ir meno iniciatyvas, populiarinančias Kuršių neriją ir prisidedančias prie kultūrinio turizmo plėtros, edukacinę veiklą.

Menininkas kuria skulptūras iš akmens, medžio, metalo, nendrių, smėlio ir ledo, o jo darbų daugiausia yra Nidos ir Juodkrantės gyvenvietėse.

Apdovanojimą A. Danilevičiui įteikė Neringos meras Darius Jasaitis. Neringos savivaldybės nuotr.

Plungėje gimęs A. Danilevičius akmens apdirbimo mokėsi Telšių taikomosios dailės technikume, o po to Vilniaus dailės akademijoje baigė skulptūrą.  Su šeima iš Vilniaus menininkas į Juodkrantę persikėlė gyventi 1994-aisiais.

A. Danilevičius yra Gintaro įlanką kasmet puošiančio nendrinių ugnies skulptūrų simpoziumo iniciatorius ir dalyvis, taip pat Pajūrio apsauginio kopagūbrio bei Smėlio skulptūrų simpoziumų iniciatorius ir Juodkrantės pamario akmens skulptūrų simpoziumo dalyvis (sukurtos skulptūros „Debesys – krantas“, „Lela“).

Įsimintini A. Danilevičiaus darbai: tvorelės ir pakyla Naglių gamtos rezervate, „Neringos krėstas“ – Tylos slėnyje, memorialinė lenta ant Thomo Manno namo, antkapiniai paminklai dailininkams Eduardui Jonušui etnografinėse Nidos kapinėse, Vaclovui Kaminskui – Juodkrantės kapinėse, knygų nameliai – švyturiai Nidoje ir Juodkrantėje.

 

2 Comments

  1. Hmm...

    O ar niekam neatrodo keista, kad bažnyčioje premiją teikiant, klebono sveikinimo žodžio negirdėt?

    Reply
  2. Hmm

    O ar niekam neatrodo keista, kad bažnyčioje premiją teikiant, klebono sveikinimo žodžio negirdėt?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

D. Kiseliūnaitei įteikta Liudviko Rėzos vardo premija

Šeštadienį, minint Martyno Liudviko Rėzos 248-ąsias gimimo metines, Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje klaipėdietei profesorei dr. Daliai Kiseliūnaitei įteikta Martyno Liudviko ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Įteikta M. L. Rėzos vardo premija

Šeštadienį, minint Martyno Liudviko Rėzos 246-ąsias gimimo metines, Neringos meras Darius Jasaitis įteikė tryliktąją šio vardo kultūros ir meno premiją ...
2022-01-08
Skaityti daugiau

Regionas

Šeštadienį Juodkrantėje bus įteikta 13-oji Martyno Liudviko Rėzos vardo premija

Sausio 8-ąją, minint Martyno Liudviko Rėzos 246-ąsias gimimo metines, Neringos meras Darius Jasaitis įteiks tryliktąją šio vardo kultūros ir meno ...
2022-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This