Leidimus prekiauti vaistais įgijo per 100 mažmeninės prekybos vietų

Verslas

Nuo sausio 1 d. įsigaliojus naujai nereceptinių vaistų pardavimo tvarkai ir suteikus galimybę jais prekiauti mažmeninės prekybos vietose, Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad leidimus jais prekiauti jau turi daugiau nei 100 parduotuvių ir degalinių. Esą dar daugiau verslo atstovų aktyviai domisi tokia galimybe.

Asociatyvi pixabay.com nuotr.

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės Kristinos Garuolienės, jau per pirmąsias dienas paaiškėjo, kad šis sprendimas pasiteisino ir verslo atstovai noriai pradeda prekiauti nereceptiniais vaistais. Taip žmonėms sudaromos geresnės sąlygos įsigyti vaistų tuomet, kai šalia nėra vaistinės.

„Tikrai būna atvejų, pavyzdžiui, nakties metu, kai pacientui skubiai prireikia vaistų lengviems simptomams pašalinti ir pacientas žino, kaip juos vartoti, tačiau nėra arti dirbančios vaistinės. Todėl buvo numatyta galimybė pacientams tam tikrus vaistus leisti įsigyti mažmeninėse prekybos įmonėse. Šiandien jau matome, kad šis sprendimas pasiteisino. Tad verslo atstovai gali pasinaudoti galimybe prekiauti nereceptiniais vaistais“, – pranešime spaudai cituojama viceministrė.

Mažmeninės prekybos įmonės, norinčios prekiauti vaistais, privalo užpildyti prašymą (deklaraciją) įrašyti jas į vaistinių preparatų mažmeninės prekybos įmonių sąrašą. Taip pat pateikti Farmacinės veiklos licencijavimo taisyklėse nurodytus dokumentus ir susimokėti valstybės rinkliavą. Rekomendacinę prašymo formą galima rasti čia.

Primena, kad vaistai yra ypatinga prekė ir kad neteisingas, neracionalus jų vartojimas gali pakenkti sveikatai, tad alternatyviose prekybos vietose bus leidžiama prekiauti tik tam tikrais nereceptiniais vaistais, įrašytais į Valstybinės kainų kontrolės tarnybos patvirtintą sąrašą.

Teigiama, jog šis sąrašas gali keistis. Jis kartą per ketvirtį bus reguliariai peržiūrimas.

1 Comment

  1. Anonimas

    pakuotes mazina …kainas didina,

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Jūros pradžia - tualete arba Iš kur žuvis gauna ibuprofeno

„Jei Baltijos jūra serga nuo cheminės taršos, nereiškia, kad ją reikia gydyti vaistais“, – juokiasi Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto ...
2023-03-20
Skaityti daugiau

Sveikata

Receptiniai vaistai - jau ir internetu

Receptinius vaistus ir kompensuojamąsias medicinos pagalbos priemones (MPP) su elektroniniais receptais jau galima įsigyti internetu – startavo tam skirta nuotolinių ...
2022-07-12
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Ligoninė - remontuojamose patalpose ir be personalo

1949-aisiais sugalvota atlikti revizija atskleidė, kad prasidėjus ketvirtajam sovietinės Klaipėdos epochos mėnesiui miesto ligoninė buvo atidaryta visai neplanuotai, dar remontuojamose ...
2022-06-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This