VMI skelbia mokesčių amnestiją

Konsultacijos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad iki š. m. liepos 1 d. visiems mokesčių mokėtojams yra suteikiama vienintelė galimybė deklaruoti praeityje pamirštas pajamas ir mokesčius sumokėti be jokių delspinigių ar baudų.

Pranešama, kad tokia proga yra suteikiama pirmą bei vienintelį kartą ir ateityje analogiška galimybe pasinaudoti mokesčių mokėtojai nebegalės. Atleidimas nuo delspinigių ir baudų už praeityje nesumokėtus mokesčius taikomas visiems – ir gyventojams, ir įmonėms, jei jie nėra bankrutuojantys/bankrutavę ar restruktūrizuojami.

VMI tikina užtikrinsianti asmenų anonimiškumą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Norėdami pasinaudoti šia unikalia galimybe mokesčių mokėtojai sausio – birželio mėnesiais turėtų pateikti arba patikslinti savo deklaracijas už pasirinktus 2014 – 2018 m. arba, jei pageidauja, už visus penkerius metus ir deklaruoti anksčiau pamirštas pajamas. Tokiu atveju VMI už kadaise nesumokėtus mokesčius delspinigių neskaičiuos ir baudų neskirs.

Deklaravus praeityje pamirštas pajamas, mokesčius nuo jų reikia sumokėti per 20 dienų, tačiau mokesčių mokėtojai gali sudaryti ir periodinių mokėjimų grafiką – laikotarpiui iki 2 metų.

„Jei sumokėti visą mokesčių sumą išsyk yra sudėtinga, t.y. kyla finansinių sunkumų, siūlome nedelsti, per 20 dienų kreiptis į VMI ir pasinaudoti galimybe mokesčių sumą išdėstyti bei sumokėti dalimis be jokių palūkanų”, – pranešime spaudai cituojama VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Asmenų neidentifikuos

VMI praneša, jog asmenys, pasinaudoję galimybe būti atleistiems nuo delspinigių, nebus identifikuoti, kadangi deklaracijos bus teikiamos ir tikslinamos bendrąja tvarka, prie jų jokių pajamas pagrindžiančių dokumentų pateikti nereikia.

Pirmąjį 2019-ųjų pusmetį mokesčių administratorius nepradės naujų mokestinių patikrinimų ir sudarys galimybę mokesčių mokėtojams atsiskleisti patiems.

„Net ir tuo atveju, kai VMI mokestinius patikrinimus pradėjo dar 2018 m. ir šiuo metu jie nėra baigti, mokesčių mokėtojai vis tiek turi teisę būti atleisti nuo delspinigių, jei pateiks ar patikslins deklaracijas iki patikrinimo akto surašymo”, – sako R. Virvilienė.

Tuo atveju, kai mokesčių mokėtojas yra pateikęs atitinkamo mokesčio deklaraciją dar iki 2019 m sausio 1 d., tačiau mokesčio nesumokėjo ir todėl nuo susidariusios mokėtinų mokesčių sumos jam apskaičiuoti delspinigiai, tokie mokesčių mokėtojai nuo nesumokėtų delspinigių taip pat bus atleisti automatiškai po 2019 m. sausio 1 d. – liks tik sumokėti mokestį.

Plačiau sužinoti apie tai, kaip ir kodėl verta pasinaudoti vienintele galimybe sumokėti praeityje pamirštus mokesčius, galima VMI interneto svetainėje, atsakymus į susijusius klausimus teikia konsultantai tel. 1882, pasirinkus 5.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

VMI: įsibėgėja verslo liudijimų išdavimas 2024 metams

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad atvėrus galimybę įsigyti verslo liudijimus 2024 m., per pirmąją savaitę tuo pasirūpino ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMI: jau galima įsigyti verslo liudijimus 2024 metams

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo pirmadienio gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais ...
2023-12-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

VMI: perkant automobilius vis dar dominuoja atsiskaitymas grynaisiais

Statybos bei prekybos įmonės vis dar įvairiais būdais bando išvengti sąžiningo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumokėjimo, paskui jas seka ir ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This