Kuršių marios jau užšalo, bet žadamas atšilimas

Orai

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) duomenimis, šią savaitę spustelėjus šaltukui, ledu pasidengė ne tik daugelis ežerų bei mažesnių vandens telkinių, bet ir Kuršių marios. Jos padengtos ir iki 4 cm siekiančia sniego danga, o ledo storis ties Vente ir Nida siekia 6 cm.

Tačiau kaip dar savaitės pradžioje prognozavo sinoptikė Giedrė Andruškienė, nuo penktadienio Klaipėdoje ir visoje Vakarų Lietuvoje prasidės atlydys, kuris tęsis ir visą savaitgalį bei kitos savaitės pradžioje. Penktadienio dieną jau prognozuojama teigiama iki 4 laipsnių temperatūra, numatoma šlapdriba.

Teigiama temperatūra laikysis ir visą savaitgalį bei pirmadienį, todėl žvejai mėgėjai įspėjami atsargiai elgtis ant ledo.

Pranešama, kad mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia būti vandens telkiniuose ant ledo, kai dėl jo būklės kyla pavojus žmonių gyvybei ar sveikatai, esant plonai jo dangai ar LHMT paskelbus apie ledo būklę, kuri gali kelti pavojų. Žvejojant ant ledo privaloma turėti smaigus, kuriais pasinaudojus būtų galima išlipti įlūžus.

Be smaigų, žvejams rekomenduojama turėti virvę arba bent jau šaliką, kurį nelaimės atveju galima panaudoti kaip virvę. Saugiausia žvejoti ant ledo, vilkint neskęstantį kostiumą, bet ne kiekvienas išgali jį įsigyti. Smaigų galima nusipirkti žūklės prekių parduotuvėse arba pasidaryti patiems, panaudojus du atsuktuvus, ylas ar kt.

post banner

Įspėjama, kad žvejai, neturintys smaigų ar žvejojantys ant nesaugaus, plonesnio nei 7 cm, ledo, gali būti baudžiami nuo 10 iki 60 eurų bauda.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Regionas

Keičiasi žvejybos tvarka Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose

Aplinkos ministras pasirašė limituotos žvejybos tvarkos aprašo pakeitimus, kuriais Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose panaikintos limituotos žvejybos sąlygos. Šie ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This