Piršlybos Klaipėdai arba Kuriems kas kaip stovi?

Nuomonės

Artūras Šulcas
2019-01-11

Komentarų: 10

Norintieji patraukti Klaipėdos dėmesį šiuo metu sėdi grožio darymo oazėse, kirpyklose, prakaituoja SPA centruose, foto studijose, viešųjų ryšių ir įvairaus plauko būrėjų salonuose. Prasideda piršlybos Klaipėdai: kovo 3 dieną rinkimai. Paaiškės, kuriuos ši pakankamai aikštinga panelė atstums, o kuriems suteiks teisę tapti savivaldybės tarybos nariais.

Ne tiek panelės grožis vilioja kandidatus, kiek jos kraitis, kiek galimybė atimti nekaltybę jos iždui, įsisavinti milijonus tėvynės labui. Žinoma, nepamirštant ilgos voros savo giminių bei artimų. Ką bekalbėti apie mylimiausią asmenį – save.

Norint pasiekti šį kilnų tikslą reikia Klaipėdą (o tiksliau balso teisę turinčius parapijonis) suvilioti. O net višta irgi gaidys žino, kad meilės vilionėms svarbiausia yra plunksnų grožis, blizgesys ir tikras ar tariamas seksualumas. Be to, žinią apie šias įstabias bei išskirtines asmenines savybes būtina kuo plačiau ištransliuoti, idant net pats glušiausias asilas ar kurčiausias kurtinys žinotų, už kurį gražuolį reikia balsuoti.

Tūlas kandidatas nuo vaikystės žino, kad tam reikalui geriausiai tinka nuotrauka. Nuotraukoje, be abejo, turi atrodyti geriau nei kasdieniame gyvenime, tad būtina investuoti į geras drapanas, šukuoseną, ševeliūrą, manikiūrą, makiažą ir kitas subtilybes. Kainuos. Nieko, paskui prie lovio atsiimsi.

Labai svarbi nuotraukos kokybė bei poza joje. Tipo, atstatyta krūtinė (jei neturi, ką nors sugalvok, ,,pijarščikai“ patars). Tipo, ereliškai žvelgiu į priekį ar smauglio Ka žvilgsniu hipnotizuoju beždžiones. Svarbu nepasirodyti liurbiu. Antraip piršlyboms bus amen.

Galima grupinės. Nuotraukos. Jei esi koks vadas, tai su tauta, su bėdžiais, su sermėga. Jei pats šiaip esi sermėginis, tai ,,fotkinkis“ su iškiliais žmonėmis, žvaigždėmis, planetomis ir jų palydovais.

Kol kas tų nuotraukų (koks gražumėlis) apstu tik „Facebook”. Gailėkis, mielas grožio mylėtojau, jei nesi FB nariu: negali ,,laikinti“, ,,šerinti“ bei kitokių erotinių veiksmų atlikti.

Laikraščiuose to grožio beveik nematyti, laikraščiai kandidatams yra per brangus malonumas. Brangiau už radiją (o ten tavo grožio nesimato). O už vis brangiau TV. ,,Teliką“, žmonių kalba. Visi pastarieji dalykai finansiškai neįkandami. Nebent likus tik 1–2 savaitėms iki rinkimų. Arba paskutinę dieną iki jų. Nebent turi kokių švelniai ar kiek šiurkščiau korumpuotų ryšių su šiais komunikacijos kanalais.

Nors sociologai ir dori viešųjų ryšių specialistai seniai išaiškino, kad lauko reklama (didieji stendai prie didžiųjų transporto srautų, autobusų stotelės etc.) yra miręs reikalas rinkimuose, kai kurie neatspiria parodyti savo tuštybės visa didybe.

Šiandien Klaipėdos bobutės kraipo galvas, regėdamos milžiniškuose lauko plakatuose neerotišką, regis, vyrišką personą, kuri Klaipėdai peršasi žodžiais ,,gali daugiau“… Gal ką ir gali. Bet kai vyras tai skelbia ant kiekvieno kampo, kyla tam tikrų įtarimų.

Netrukus pakelėse ir palaukėse išvysime ir kitokių vilionių panelei Klaipėdai (jie jau švyti interneto platybėse). Taigi, po abejonių dėl ,,gali daugiau“, reikalą šiek tiek pataiso kitas šūkiai:

– ,, Nauja jėga“ (tipo erekcija);

– ,,Pirmyn į proveržį“ (tipo, ejakuliacija);

– ,,Kuria didžiuojamės“ (tipo, padarėm);

– ,,Kiekvienam klaipėdiečiui“ (čia jau rimta);

– ,,Mano“ (niekas neginčija, yra toks lošimų salonas);

– ,,Pažadinsime“ (tipo, dar turi vilčių, viagromanai);

– ,,Pakelsim ant aukštesnio laiptelio“ (bent vienas įdomesnis asanas).

Nykus vaizdelis, jei mes – apie dvasinį gyvenimą. Bet čia ne apie dvasią, ir ne apie ,,dvasios sielą“, kaip tauzija vieno prekybos tinklo įkūrėjas nuosavame radijuje, ne apie tai pasakėčia. Nyku, nėra turinio. Arba jis toks, kad geriau į jį ir nesigilinti. Idėjos – lėkštos, žinios, kompetencija – artimos nuliui. Tai gal ir gerai, kad tik šūkius skelbia.

Kai tik bus mažesnio formato nuotraukų, lankstinukų, laikraštukų, plakatukų ir kitokios makulatūros, prasidės pašto dėžučių ir butų durų šturmas. Kol kas to nėra, nes kandidatai nežino savo numerių eilėje. Jų manymu, be numerėlio, rinkėjas neatskirs erelio nuo naktinės plaštakės, merų iš Skautų gatvės nuo Klaipėdos rajone gyvenančių faktiškai, o dvasiškai – Klaipėdoje. Taip jiems atrodo.

Kita vertus, piršliams ir jų peršamiesiems šiuo metu ne tas rūpi: būtina susitvarkyti kandidatinius popierius, deklaruoti turtą ir sąžinę, jei tokių esama, etc. Būtina surinkti vos ne tūkstantį rinkėjų prašų, antraip būsi išmestas iš visų eilių. Tai dabar konkurentai susirašinėja ir pasirašinėja vieni kitiems. Paremia konkurentai vieni kitus. Karteliniai susitarimai, taip sakant.

Piršlybos, vestuvės – smagus dalykas: ir aš ten buvau, alų midų (ir ne tik) gėriau, burnoj turėjau. Daugiau nebenoriu.

10 Comments

  1. agonija

    Liberalų ruporas prabyla vis dažniau. Kodėl ne, juk darbas toks- pagal ruso patarlę” Nemušk gulinčio”. Sėdi savivaldybėje, alga eina su visais priedais ir rašai. Net romanus gali kaip Vytautas Čepas rašyti… Iki pat kovo antrosios gali savo ketvirtos stadijos opusus kurptii, bet diagnozė jau aiški. Ligoniams liberalams su politine sveikata prastai. Artūras Šulcas galėtų imti parašyti, kaip į miesto valdžią atėjo Vytautas Grubliauskas, kaip Kongui tapus meru iš kart buvo padidinta alga, kaip visa šeima savo įplaukas kasmet didino prieš kiekvieną Grubliauskų šeimos džiazo festivalį… Neparašys, neparašys ir to, ką kažkada liberalų sąjūdis paraše ant betoninės sienos su dažais Melnragėje” Ne gilavandeniui uostui”… Kokti partija, dar koktesni veikėjai. Dar galėtų pakudakuoti, kaip Šulcui , veikėjui olimam nuo kultūros ir inteligencjos įprasta. Tik tiek.

    Reply
  2. Virginija

    Pilypas labai gražiai surašė problemas, kurios tapo galvos skausmu klaipėdiečiams. Ką daryti, kaip stabdyti tas nesąmonės su Viktorijos viešbučio parkingu ( apsimeta, kad tai reikia muzikiniam), Bastiono tiltu, kuris bus statomas ne transporto sriauto sumažinimui, o apie auksinę mokyklą net neverta rašyti. O gal taip turėjo būti, Žolynų mikrorajonas, liberalų bastionas per Seimo 2016 metų rinkimus stipriai nubyrėjo ir antrame ture laimėjo N. Puteikis. Už klaidas sumokama – traukiasi rinkėjas. Nežinau, ar pateks liberalai į miesto tarybą. Labai jau stipriai išbarstė savo rinkėjus. Ar juos priglobs valstiečiai? Nemanau, nes Vaitkus nutarė tapti Grėsmė Klaipėdai Nr. 1. Rinkimai tikrai bus įdomus.

    Reply
  3. Klausimas

    Tekstas linksmas, viskas OK. Bet pasakykit man gerbiamieji, ar mes mokesčių nokėtojai A. Šulcui – vicemerui mokam algą už straipsnių rašymą? Ką nuveikė per kadencijas dvi naudingo miestui?

    Reply
    • Atsakymas

      Čia ir pats autorius neabejotinai Jums atsakytų- tikrai nieko. Šiaip palinksmino, pakudakavo, ir tiek. Erlickas tik pasvajoti gali apie tokį honorarą, kokį Šulcas atlyginimo pavidalu gauna. Žodžiu, linksminkimuos…

  4. Pilypas

    Artūrai. Seksologinėm ir kosmetologinėm apybraižom bus čėso visada – kuo toliau tuo daugiau norėsis. Bet kol dar dirbi ir jau „nebepolitikoje” gal dar pokštelk rimčiau? Taip sakant durimis, kad zoviesai išlėktų. O nebaigtų temų tikrai yra: Ko čia ta savivaldybė taip stumia tą uosto bendrą planą su visokiais dalykiniais savadais? Ką ten taip kožną savaitę Grubliauskas su Vaitkum vis tarėsi ir ko nesusitarė? Kaip ten Mažajam kaimelyje su ta garsia ir vienintele dar nepastatyta mokykla ir Žolynų bendruomene ir kam tą mokyklą reikėjo kažkokia nauja gatve perpjauti ar šiltnamiams „padėti”? Kaip ten su Tumos parkingais ir parkingo stogu-atseit atgimimo aikšte? Ar jau Budinas stato ir už kiek, kokius savo garsiuosius Bastijonų tiltą ir Dangės skverą? Kaip čia nutiko, kad muzikinis iš Memelio miesto „parėjo” atgal į kultūros namus? Gal kokią vieną kitą komisiją trinktelk – fainai būtų, susirinks visi išsipuošę, pasikvepinę. Jokio sekso, bet akiai malonu.

    Reply
  5. grikių košė

    Negaliu, kaip man patinka gerb. Artūro Šulco tekstai. Tiesiai ir teisingai. Palaikau ir virtualiai ranką spaudžiu. Mūsų Erlickas.

    Reply
  6. Už ką balsuot?

    P. A. Šulcas taip gražiai visus kritikuoja ir kaltina noru prieiti prie lovio, padėti ne tik sau, bet ir draugams, giminėms ir t.t. Bet prisiminkim, kad jis irgi buvo (kol kas ir tebėra) prie to lovio. Matyt, kad ir jis pats dėl tokios naudos ėjo į rinkimus kažkada. Dar daugiau, tokiu savo tekstu jis tik patvirtina, kad matyt tikrai visi esantys “prie valdžios” pirmiausiai ten žiūri naudos sau. Ir kaip dabar balsuot už tuos, kurie dabar yra arba buvo tarybos nariai? Ar atsiras tokių, kurie pirmiausia galvos apie pačios Klaipėdos interesus?

    Reply
    • ?

      ?

  7. Joris

    Šmaikštu. Bet iš nevilties kaži ką bepasirinksi. O tos nevilties po to dabartinių valdančių, čia ir A. Š., dešimtmečio tik padaugėjo.

    Reply
  8. Artūriuk

    Puikus tekstas.Ačiū.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This