Studijų ir karjeros mugėje – rekordinis dalyvių skaičius

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos miesto savivaldybės bei uostamiesčio aukštųjų ir profesinių mokyklų iniciatyva penktą kartą surengta „Studijų regata“ šiemet išaugo ir buvo surengta Klaipėdos „Švyturio” arenoje. Skaičiuojama, jog studijų ir karjeros mugėje apsilankė rekordinis moksleivių skaičius – per 4000.

Egidijaus Jankausko nuotr.

„Studijų regatoje‘19“ dalyvavo per 20 Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų bei lygiai tiek didžiausių šalies įmonių bei organizacijų atstovų, kurie karjeros mugėje prisistatė, atsakė į moksleiviams rūpimus klausimus: kaip įsidarbinti baigus studijas ar kas lemia sėkmingą karjerą.

Moksleiviai ne tik bendravo su galimais darbdaviais, aukštųjų bei profesinių mokyklų dėstytojais ar studentais. „Studijų regatoje“ buvo skaitomi septyni pranešimai įvairiomis, su profesijos pasirinkimu susijusiomis temomis.

Pavyzdžiui, psichologė, Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos valstybinės kolegijos dėstytoja dr. Renata Arlauskienė atsakė į klausimą „Ar tikrai gali tapti bet kuo?“ Įmonės „Creative Partners“ vadovas Darius Šoparas moksleiviams atskleidė, ką šie turi išmokti, kad 2019 metais pradėtų savo verslą internete.

Nuo ko pradėti ir kaip įgyvendinti unikalias verslo idėjas jaunuoliams patarė projekto „StartUp Klaipėda“ atstovai: Klaipėdos universiteto prof. dr. Diana Šaparnienė bei Viešbučių ir restoranų tinklo „Tubinas International” įkūrėjas ir savininkas Juozas Tubinas.

Sėkmingos karjeros paslaptimis dalijosi UAB „Mars Lietuva” personalo skyriaus vadovė Viktorija Kriščiūnaitė, tikinusi, jog „karjera – ne staigmena, jos reikia nuosekliai siekti“.

Anot Klaipėdos universiteto (KU) pranešimo, didelio „Studijų regatos‘19“ dalyvių susidomėjimo sulaukė pokalbis su Lietuvoje muzikinę karjerą pradėjusia ir ją šiuo metu Londone sėkmingai tęsiančia dainininke Monika Liu. Dalindamasi savo sėkmės istorija ji priminė, jog yra klaipėdietė: čia baigė mokyklą ir pradėjo studijas Klaipėdos universitete.

„Po dviejų metų iš Klaipėdos išvykau į Ameriką, nes pasitaikė puiki galimybė studijuoti savo svajonių universitete. Laimėjau konkursą. Vėliau po kelių metų ten atsirado galimybė tęsti mokslus Londone, tad jau 5-us metus gyvenu ir dirbu ten. Ir nors pradžioje teko dirbti įvairiausius darbus, pavyzdžiui, pardavinėti prancūziškus drabužius, dabar esu labai laiminga, kad galiu išgyventi iš muzikos ir kūrybos“, – pasakojo Monika Liu.

Kalbėdama apie tai, kaip išsirinkti profesiją, mergina moksleiviams patarė per daug nesijaudinti.

„Mane visada motyvuoja tai, kad gyvenimas yra laikinas: mes gimėme ir mes mirsime. Tad svarbiausia yra ramiai žiūrėti į visus kylančius sunkumus, nesureikšminti dalykų, sunkumų ir siekti to, ko jūs iš tiesų norite“, – kalbėjo Monika Liu.

Moksleivių dėmesį traukė kone kiekvienas save studijų mugėje pristatęs universitetas, aukštoji ar profesinė mokykla. Prie stendų buvo demonstruojama įvairiausia įranga, technika, priemonės, mokslininkų bei studentų išradimai, daromos šukuosenos, plakami kokteiliai ar net kepami blynai.

KU stende moksleivius labiausiai domino studentų sukonstruotas pneumobilis. Jo sumanytojas –  KU absolventas, dėstytoju čia jau dirbantis doc. dr. Pranas Mažeika.

„Esu iš Kretingos, tad Klaipėdos universitetas man artimas ir pagal vietą, ir pagal „dūšią“. Šį pneumobilį sukonstravome su komanda konkursams, kuriuose mums puikiai sekasi. Šiuo metu jau esu numatęs ir naujų, ne ką mažiau įdomesnių nei pneumobilis, projektų. Kartu su studentais įgyvendinsime ir juos“, – kalbėjo doc. dr. P. Mažeika.

Studijų ir karjeros mugės dalyviai domėjosi ir KU lego robotu, valdomu specialia programėle, o stabtelėję prie KU Medijų laboratorijos stendo galėjo trumpam tapti radijo laidų vedėju, reklaminių tekstų garsintoju, televizijos laidų vedėju ar operatoriumi. Moksleiviai buvo kviečiami įgarsinti audio reklamas profesionalia garso įrašymo įranga, filmuotis simuliacinėje tiesioginėje transliacijoje, o smalsiausiems buvo suteikta galimybė pabūti vaizdo operatoriais.

Ne tik moksleiviai, bet ir mokytojai būriavosi prie KU sveikatos mokslų fakulteto atstovų. Šie įvairių prietaisų pagalba tikrino sveikatą bei suteikė neįkainojamų pamokų: mokė teisingai atlikti dirbtinį kvėpavimą, demonstravo, kaip suteikti pagalbą užspringusiam žmogui.

Kalbinti moksleiviai tikisi, jog po studijų ir karjeros mugės pavyks lengviau apsispręsti, kur tęsti mokslus.

„Atvykęs į vieną vietą gali pamatyti daug aukštųjų mokyklų ir pabendrauti su jų atstovais. Pajusti, kokia atmosfera kuriame universitete ar kolegijoje yra. Tai labai svarbu, kai nesi apsisprendęs, kur ir ką nori studijuoti“, – sakė 1-oje gimnazijos klasėje besimokanti Gintarė.

„Esam klaipėdiečiai, domimės, ką galime studijuoti čia, savo mieste. Nors tėvai skatina vykti mokytis į užsienį, aš – nenoriu, nes čia mano namai, mano draugai. Vykti į kitą miestą taip pat neturiu didelio noro, nes prisidėtų papildomos išlaidos būsto nuomai ir pan. Tad atvykome pažiūrėti, ką ir kur galima studijuoti Klaipėdoje“, – pasakojo devintokas Edvinas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”65180,65182,65181,65183,65184,65185,65186,65187,65188,65189,65190,65191,65192,65179,65194″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. reklamele

    KU pseudoautomobilis-absoliučiai taiklu: pseudostudijos, pseudouniversitetas. Baikit reklamuoti sergantį ir menką gydytojo uab;ą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Verslas

„Švyturio“ arenoje vyks mugė „Design for life“

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje balandžio 6 dieną šalies dizaineriai, mados kūrėjai, juvelyrai ir grožio prekių gamintojai susiburs mados ir grožio mugėje ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

ELTA, Fotoreportažai

Lietuvai „Eurovizijoje“ šiais metais atstovaus Silvester Belt

68-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Švedijoje gegužę Lietuvai atstovaus atlikėjas Silvester Belt su daina „Luktelk“. Tai paaiškėjo šeštadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio“ ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This