Įdiegtos pirmosios LED juostos

Transportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad Herkaus Manto ir Liepų g. sankryžoje įdiegtos pirmosios LED juostos, kurios atkartoja šviesoforų signalus.

Jei LED juostos pasiteisins, jos bus diegiamas ir kitose miesto sankryžose. Savivaldybės nuotr.

Saugaus eismo komisijos posėdyje, siekiant padidinti pėsčiųjų saugumą, buvo nuspręsta įrengti šviečiančias LED juostas kelių eismo šviesoforais valdomose pėsčiųjų perėjose, kur dideli pėsčiųjų srautai. Esą ši priemonė turėtų atkreipti pėsčiųjų dėmesį ir padidinti jų saugumą, mat didelė dalis žmonių, kirsdami važiuojamąją kelio dalį, naudojasi mobiliaisiais telefonais.

Pranešama, kad juostos jungiamos tiesiai prie šviesoforo maitinimo, veikia vienoje sistemoje su šviesoforais ir jų valdikliais, veikia esant –40 + 60 C temperatūrai, yra atsparios vandeniui, smūgiams.

Teigiama, jog taip patobulintas sankryžos šviesoforų veikimas bus toliau stebimas ir, jeigu pasiteisins, bus diegiamas kitose miesto sankryžose.

1 Comment

  1. Nojus

    Ir kas blogiausia, už šį marazmą sumokėta 14 tūkstančių eurų. Gal gana tratinti mūsų pinigus!? Tur4tum4t =inoti, kad naudotis mobiliaisiaisper4josi draudžuiama. O kas bus, jei suges sinchronizatorius su šviesoforu? Nebėr kur daugiau mieste pinigų dėti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This