Kas kelsis nemokamai, sprendžia Kelių direkcija

Transportas

AB „Smiltynės perkėla“ primena, kad nuo sausio 1 d. pasikeitė neatlygintino perkėlimo į Kuršių neriją leidimų išdavimo tvarka. Sprendimą, kas turi teisę nemokamai keltis, nuo šiol priims nebe Neringos ir Klaipėdos savivaldybės, bet Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Šiuos leidimus gali gauti tie asmenys, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Neringoje ar Klaipėdos miesto dalyje – Smiltynėje, bei juridiniai asmenys, turintys Kuršių nerijoje registruotą buveinę. Taip pat neįgalieji, kurių automobilio registracijos liudijime yra specialios žymos SV ir SH, kitaip tariant, kai automobiliai pritaikyti neįgaliųjų vežimėliui arba turi įrengtą rankinį valdymą. Minėti leidimai išduodami ir spec. tarnyboms.

„Iki šiol „Smiltynės perkėla“ duomenis apie asmenis ir transporto priemones, kuriems yra suteikta teisė keltis nemokamai, gaudavo iš savivaldybių. Remiantis jais, pagamindavome ir išduodavome leidimus, tačiau patį sprendimą, kam valstybė kompensuos perkėlimą, priimdavo savivaldybė. Iš esmės, procesas išliko toks pat, tik nuo Naujųjų sąrašus jau pateikia LAKD. Norime pabrėžti, kad pasikeitusi tvarka palies tik naujai besikreipiančius dėl leidimų. Juos turintiems, nieko daryti nereikia, jų leidimai galioja. Tikimės, kad procesas bus sklandus ir klientai nepatogumų nepajus“, – pranešime spaudai cituojama „Smiltynės perkėlos“ Pardavimų ir klientų aptarnavimo direktorė Inga Valutienė.

Taigi, fiziniai ir juridiniai asmenys, norintys gauti minėtą leidimą, turi kreiptis į Lietuvos automobilių kelių direkciją. Visus dokumentus galima siųsti el. paštu lakd@lakd.lt. Vis dėlto, kad procesas būtų kuo sklandesnis, kurį laiką ir toliau bus galima konsultuotis su savivaldybėmis.

Tokie leidimai iki šiol buvo atnaujinami visiems kas dvejus metus. Paskutinį kartą tai padaryta praėjusių metų pavasarį. Tuomet Neringos gyventojams jų buvo išduota 4605, o Smiltynės – 100. Iki metų galo papildomai išduoti dar 379 leidimai fiziniams asmenims, juridiniams – 1819, 1160 – įstaigoms bei 38 – neįgaliesiems.

1 Comment

  1. Konstantinas

    Kažkokia fantastika. Smiltynėje – trys namai ir 100 leidimų!?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This