Tikimasi gauti lėšų Jakų mokyklos statybai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad jau suprojektuotas naujas Gargždų „Minijos“ progimnazijos Jakų skyriaus pastatas, gautas statybos leidimas, tačiau reikia sulaukti finansavimo.

Pasak pranešime cituojamos rajono mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, dar 2016 m. planuota rengti rekonstrukcijos projektą, tačiau paaiškėjus, kad pastatas – 1936 metais statyta Klaipėdos radijo stotis – vertingas istoriniu ir architektūriniu požiūriu, Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba nepritarė pastato rekonstrukcijai. Tada darbai buvo atidėti ir nuspręsta ne rekonstruoti esamą, o statyti naują pastatą.

„2017 m. rudenį buvo pasirašyta naujos mokyklos projektavimo darbų sutartis. Darbus atliko UAB „Eksploit“, jie kainavo beveik 19,2 tūkst. eurų. Naujame pastate suprojektuotos 2 ikimokyklinio ugdymo klasės: viena jų – vaikams iki 3 metų, kur bus ugdoma 15 vaikų, o kita – vaikams nuo 3 metų, kur galės mokytis 20 vaikų. Taip pat suprojektuotos 4 pradinio ugdymo klasės, kuriose galės mokytis mažiausiai 60 vaikų, valgykla, sporto salė, pastatas, pritaikytas neįgaliesiems. Projekte numatytas ir aplinkos sutvarkymas: vaikų žaidimų aikštelių, sporto aikštės, automobilių stovėjimo vietų, apšvietimo įrengimas. Techninis darbo projektas buvo parengtas 2018 m. vasario mėnesį, o statybos leidimas gautas paskutinę praėjusių metų dieną. Apskaičiuota, kad pastatyti naują mokyklą kainuotų apie 2,4 mln. eurų. Savivaldybė jau kreipėsi dėl finansavimo mokyklos statybai iš Valstybės investicijų programos“, – teigia R. Cirtautaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Dituvos mokykla rudenį pasitiks su nauja sporto sale

Sparčiai augančiame Klaipėdos rajone kuriasi daug jaunų šeimų, tad jame statomi nauji darželiai, mokyklos, investuojama į jau veikiančių ugdymo įstaigų ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Regionas

Per Jonines - tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionatas

Birželio 24 dieną, šeštadienį, Jakų parke vyks tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionato finalinis vakaras ir Joninių šventė. Čia laukiami visi ...
2023-06-19
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This