Karius išlydėjo į Viduržemio jūrą

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienį Karinių jūrų pajėgų štabe ketvirtoji Laivų apžiūros grupė išlydėta į tarptautinę operaciją ,,Sophia“.

,,Vykstate kaip vieninga komanda. Ši operacija – tai ne tik Karinių jūrų pajėgų, bet ir visos Lietuvos kariuomenės indėlis“, – pranešime spaudai cituojamas ceremonijoje dalyvavęs Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės admirolas Arūnas Mockus.

Karinių jūrų pajėgų nuotr.

Sausio 20 d. dieną išvykstanti 12 Lietuvos karių grupė sudaryta Karinių jūrų pajėgų pagrindu kartu su kariais iš Karo policijos ir Specialiųjų operacijų pajėgų.

Pagrindinės šios grupės užduotys – laivų, keliančių įtarimą dėl nelegalaus ginklų ar migrantų gabenimo identifikavimas, apklausa, stabdymas, apžiūra ir įtartinų priemonių bei jų plaukiojimo priemonių sulaikymas. Laivų apžiūros grupė užduotis atliks plaukiodama su Vokietijos štabo ir aprūpinimo laivu FGS ,,Berlin“.

Planuojama, kad kariai į Lietuvą grįš balandžio viduryje.

Ketvirtoji karių iš Lietuvos laida pakeis šiuo metu operacijoje dalyvaujančią trečiąją Laivų apsaugos grupę, į operaciją išvykusią 2018 m. rugsėjo pradžioje.

2017 metais taip pat Lietuvai atstovavo dvi Laivų apžiūros grupės.

INFORMACIJA

Europos Sąjungos Taryba 2015 m. gegužę nusprendė pradėti ES karinę operaciją „Sophia” (angl. EUNAVFOR MED operation „Sophia”), kuria siekiama suardyti neteisėto žmonių gabenimo ir prekybos žmonėmis Viduržemio jūros regiono pietų centrinėje dalyje verslo modelį. Operacijoje dalyvaujančios pajėgos ne tik vykdo pagrindinę operacijos užduotį, tačiau taip pat rengia Libijos pakrančių apsaugos ir karinio jūrų laivyno pajėgas, prisideda įgyvendinant Jungtinių Tautų ginklų embargą atviroje jūroje prie Libijos krantų, stebi ir renka informaciją siekiant įgyvendinti JT rezoliucijas dėl nelegalaus naftos eksporto iš Libijos užkardymo, keičiasi informacija dėl nelegalaus žmonių gabenimo su valstybių vidaus teisėsaugos institucijomis FRONTEX ir EUROPOL.

Šioje ES operacijoje dalyvauja 27 ES šalys, kurios skiria karinius laivus, orlaivius ir kitus karinius pajėgumus operacijos užduotims atlikti. Šiuo metu operacijoje dalyvauja trys laivai ir aštuoni orlaiviai, operacijai vadovauja flotilės admirolas Enrico Credendino (Italija).

Lietuva prie ES operacijos „Sophia” prisideda nuo 2015 metų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”66103,66104,66105,66107,66108,66109,66110,66111,66112″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Naujasis Lietuvos KJP vadas – jūrų kapitonas Giedrius Premeneckas

Antradienį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje Klaipėdoje vyko iškilminga Karinių jūrų pajėgų (KJP) vadų pasikeitimo ceremonija. Penkerius ...
2020-08-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Keisis Karinių jūrų pajėgų vadas

Rugpjūčio 11 d. 11 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje vyks iškilminga Karinių jūrų pajėgų vado pasikeitimo ...
2020-08-09
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Atsisveikino su karo laivo ,,Jotvingis“ įgula

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės admirolas Arūnas Mockus ketvirtadienį atsisveikino su karo laivo ,,Jotvingis“ įgula ir priskirtais kariais, ...
2020-07-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This