Rinkimai Klaipėdoje: parašus atnešė visi

Politika, Svarbu

Iki ketvirtadienio 17 val. Klaipėdos apygardos rinkimų komisijai lapus su klaipėdiečių parašais pristatė visi juos pasiėmę politinės kampanijos dalyviai – dešimt politinių partijų, penki komitetai ir savarankiškas kandidatas į merus Eligijus Masiulis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dabar rinkimų komisija tikrins ir lapuose, ir internetu surinktus parašus – jei jų Klaipėdos atveju liks mažiau nei 870, toks politinis darinys negalės dalyvauti rinkimuose. O ir patys sąrašai arba pavieniai kandidatai iki sausio 27 dienos dar gali atšaukti pareiškinius dokumentus.

Sausio 31-oji yra paskutinė diena savivaldybių rinkimų komisijoms priimti sprendimą dėl kandidatų sąrašo ir asmens, išsikėlusio kandidatu į merus įregistravimo.

Iki vasario 1-osios Vyriausioji rinkimų komisija savo interneto svetainėje turi paskelbia kiekvienoje savivaldybėje rinkimuose dalyvaujančioms partijoms, partijų koalicijoms, rinkimų komitetams burtais nustatytus rinkimų numerius, kandidatų sąrašus.

Parašų lapus Klaipėdoje buvo pasiėmę kandidatus į miesto Tarybą norintys kelti Darbo partija, Lietuvos centro partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis,  Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, partija „Tvarka ir teisingumas”, politinė partija Rusų aljansas,  Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija bei rinkimų komitetai „Mano Klaipėda”, „Rusakalbė Klaipėda”, „Titov ir teisingumas”, „Už pokyčius Klaipėdoje” bei „Vytautas Grubliauskas ir komanda”.

Mero posto nori siekti 13 kandidatų, tarp kurių vienintelis Eligijus Masiulis yra savarankiškas dalyvis. Be jo pretendentais kandidatuoti į merus yra rinkiminių komitetų atstovai Vytautas Grubliauskas, Artūras Žalys, Viačeslavas Titovas, Kazys Paulikas. Partijos kelia šiuos kandidatus: Liberalų sąjūdis – Simoną Gentvilą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Arvydą Vaitkų, Lietuvos centro partija – Niną Puteikienę, Lietuvos socialdemokratų partija – Benediktą Petrauską, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – Agnę Bilotaitę, Lietuvos žaliųjų partija – Modestą Nugarą, „Tvarka ir teisingumas“ – Liną Šukytę-Korsakę, Darbo partija – Beną Šimkų.

1 Comment

  1. Arūnas Marčauskas

    Viešas ir tik kolei kas draugiškas įspėjimas visoms Klaipėdos rusakalbių politikų organizacijoms.
    Jei manote, nemieli tovariščiai, kad banindami mane feisbuke įgysite ramybę – stipriai klystate.
    Ypač tai liečia rusofašistą Viačeslavą Titovą, vis dar kandidatą į Klaipėdos merus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

ELTA

Rusijos informacinės atakos: nuo NATO iki rinkimų

Praėjusiais metais Lietuvos kariuomenė (LK) fiksavo daugiau nei 3,5 tūkst. priešiškų valstybių inicijuotų ir prieš Lietuvą nukreiptų informacinių atvejų, rodo ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This