Ar Klaipėdoje atgims tramvajus?

Transportas

Klaipėdos savivaldybė praneša apie galimybę mieste turėti tramvajų ar kitą elektra varomą transportą.

Su viešąjį konkursą laimėjusia bendrove „Civitta” jau pasirašyta sutartis dėl galimybių studijos, investicijų projekto bei kitų reikalingų dokumentų parengimo.

Teigiama, jog ekspertai per 10 mėnesių atliks išsamią analizę, įvertins užsienio patirtį ir pateiks racionaliausią bei geriausiai miesto poreikius atitinkantį sprendimą.

Kaimyninė Liepoja tramvajų išsaugojo iki mūsų dienų. Klaipėdoje irgi prieškariu kursavo tramvajus, bet po karo jo linijos nebeliko. Palmiros Mart nuotr.

„Šiandien Klaipėdos viešojo transporto sistema vertinama kaip viena geriausių šalyje, o norėdami aukštą kokybę išlaikyti ir ateityje, tam ruoštis turime jau dabar”, –  panešime cituojamas Savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Jo teigimu, 2030-aisiais miestų centruose ir senamiesčiuose nebegalės kursuoti iškastiniu kuru varomas transportas, todėl ateities viešasis transportas turės būti ne tik patogus susisiekti, bet ir netaršus, aplinką tausojantis.

Ar mieste kursuos tramvajus, ar elektriniai autobusai, ar Klaipėdai reikia rinktis kombinuotą variantą ar dar kitokią alternatyvą – tai esą turėtų nuspręsti ekspertai.

Jie įsipareigoti parengti ne tik galimybių studiją, bet ir dokumentus, reikalingus tramvajaus sistemai ar kitai specialistų pasiūlytai alternatyvai įdiegti. Kartu turės būti pateiktas ir investicijų projektas bei dokumentų paketas galimam privačiam partneriui parinkti.

Pranešama, kad galimybių studija bei jos įgyvendinimui reikalingas dokumentų paketas bus rengiami įgyvendinant projektą „Elektra varomo viešojo transporto naujų galimybių plėtra (DEPO)“.

Bendra šių paslaugų vertė – 461 tūkst. Eur: 90 procentų finansuoja Europos Investicijų bankas, 10 procentų – Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšos.

Projektas įgyvendinamas pagal Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ priemonę ELENA.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Senojo pašto ateitį ir toliau gaubia migla

Po viešo kultūros ministro ir uostamiesčio savivaldybės apsisvaidymo kaltinimais dėl senojo Klaipėdos pašto atgaivinimo, badoma planuoti ir konkrečius veiksmus. Tačiau ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas bevertins Klaipėdos kultūros ir meno projektus?

Šiems projektams vertinti prireiks gerokai daugiau „ne visai kultūros žmonių”, negu jų buvo dar prieš Kalėdas mero tik iš „valdiškų” ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This