Gidono Kremerio ir „Kremerata Baltica“ sugrįžimas

Kultūra

Klaipėdoje vėl svečiuosis smuiko maestro Gidonas Kremeris ir jo vadovaujamas orkestras „Kremerata Baltica“. Kartu su muzikais pasirodys ir „Circus Roncalli“ trupės (Vokietija) narys Robertas Wicke. (nuotr.)

Intriguojanti jų programa „Pirmiausia buvo… triukšmas“  sausio 29 d., antradienį, 18.30 val. skambės Klaipėdos koncertų salėje.

Gidonas Kremeris – tobulo meistriškumo atlikėjas ir originalaus kūrybingumo asmenybė. Pergalėmis elitiniuose Karalienės Elžbietos, Paganini ir Čaikovskio konkursuose prasidėjo nepaprasta jo karjera, padėjusi pelnyti vieno originaliausių ir įdomiausių nūdienos muzikų reputaciją.

Kremerio įkurtą orkestrą „Kremerata Baltica“ sudaro jauni muzikai iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos. Šių šalių kultūros ministerijų remiamas kolektyvas yra baltiškojo regiono kultūros ambasadorius. Aukštos klasės orkestro kokybę lemia ypač muzikalūs atlikėjai ir novatoriškas meno vadovo požiūris į repertuarą.

Programos „Pirmiausia buvo… triukšmas“ pirmoji dalis – Hommage a Piazzolla su paties žymiojo argentiniečių kompozitoriaus kūriniais. Pasak G. Kremerio, „atliksime kūrinius, sukurtus vieno mėgstamiausių mano bei orkestro „Kremerata Baltica“ kompozitorių, kuris sykiu yra ir viena įdomiausių XX a. muzikos asmenybių – kalbu apie Ástorą Piazzollą”.

Antrojoje dalyje klausytojų laukia pažintis su vis dar didžiąja dalimi neatrastu XX a. genijumi – Mieczyslawu Weinbergu, kurio gimimo šimtmetis minimas šiemet.

„Savo koncertais stengiamės tiesti tiltus tarp vadinamųjų „žinovų“ ir tų klausytojų, kurie, išklausę mūsų parengtos programos, staiga pasijunta mylį muziką kur kas labiau negu kada nors įsivaizdavo. Stengiamės, kad jų nė akimirkai neapimtų nuobodulys. Tuo pačiu ir iš publikos tikimės gilaus emocinio palaikymo, už kurį su kaupu atsidėkojame muzikavimo smagumu ir džiaugsmu. Visa tai vyksta neištariant nė žodžio”, – sako G. Kremeris.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kremerata Baltica“ grįžta į Klaipėdą

Klaipėdos koncertų salėje ketvirtadienį, kovo 5 d., 18.30 val., vyksiančiame koncerte „Lenkų muzikos genijai“ pasirodys „Kremerata Baltica“ orkestras, įkurtas ir ...
2020-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This