Agnė Bilotaitė: „Miesto vadovai dangsto korupciją ligoninėje?“

Politinė reklama

Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai
2019-01-26

Komentarų: 16

Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, prašydama išsiaiškinti, ar įsigydama didelės vertės robotinę chirurginę įrangą Klaipėdos universitetinė ligoninė nepažeidė Lietuvos Respublikos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų.

Kaip skelbė žiniasklaida, ligoninė neskelbiamų derybų būdu išsinuomojo šią įrangą už beveik 3 mln. eurų, kai jos pardavimo kaina rinkoje yra kone perpus mažesnė.

Agnės Bilotaitės nuomone, Klaipėdos miesto savivaldybė, pritardama tokiems brangiems pirkimams, turėtų atsižvelgti ne vien į jai pavaldžios Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovų ambicijas, o pirmiausiai į visų klaipėdiečių ir Klaipėdos regiono pacientų interesus.

„Nors teigiama, kad ligoninė šią įrangą įsigijo iš savo uždirbtų lėšų, kyla klausimas, ar tokios sumos uždirbamos skaidriai, ar nėra taip, kad už tokius brangius pirkinius neteisėtų priemokų pavidalu sumoka pacientai?“ – klausia A. Bilotaitė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatė į Klaipėdos merus A. Bilotaitė taip pat kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kuriai pavaldi Valstybinė ligonių kasa skirsto Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšas bei atlieka jų panaudojimo priežiūrą. Pasak politikės, ši institucija turėtų griežčiau kontroliuoti, kaip naudojamos valstybės biudžeto lėšos.

Siekdama išsklaidyti įtarimus dėl galimai neskaidriai vykdomų viešųjų pirkimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, A. Bilotaitė prašo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos inicijuoti šios ligoninės nepriklausomą finansinės veiklos auditą.

„Apie tai, kad sveikatos priežiūros įstaigos savo nuožiūra perka brangią įrangą, kuri vėliau nenaudojama arba naudojama per mažai, nėra naujiena. Kitas klausimas, kokiomis lėšomis tokie brangūs pirkiniai apmokami. Dabar galiojančią tvarką, kai analogiškiems pirkimams užtenka įstaigos steigėjo (šiuo atveju, Klaipėdos miesto savivaldybės) pritarimo, būtina keisti, nes ji atveria kelius korupcijai ir neskaidriems susitarimams“, – teigia A. Bilotaitė.

Parlamentarės nuomone, Klaipėdos miesto savivaldybė, pritardama tokiems brangiems pirkimams, turėtų atsižvelgti ne vien į jai pavaldžios ligoninės vadovų ambicijas, o pirmiausiai į visų klaipėdiečių ir Klaipėdos regiono pacientų interesus.

„Kas galėtų paneigti, kad savivaldybės vadovai galimai dangsto korupcines schemas, gaudami naudos sau ir savo aplinkai“, – svarsto A. Bilotaitė.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš TS-LKD kandidatų sąrašo Klaipėdos miesto rinkimų apygardoje Nr. 20 sąskaitos. Užs. Nr. 2019/01/24

16 Comments

  1. Antanas

    Sunku suvokti sveiku protu -ar galima puldinėti ligoninės vadovą už roboto nupirkimą, kurio pagalba bus išgelbėta šimtai gyvybių. Norėjimas būti valdžioje užtemdo protą. Jei ligoninės vadovas būtų paskelbęs akciją, kad žmonės aukotų pinigus robotui įsigyti, pėsti būtume sunešę pinigus. Buvo paskelbta spaudoje apie tai, kaip gydosi kai kurie seimo nariai, o čia didžiausias skandalas, kad eiliniams žemės vabalams gydyti nupirko moderniausią įrangą. Ar gali tie žemės vabalai balsuoti už tokius politikierius? Niekada.

    Reply
  2. Marazmatikams

    Janušonis nupirko ligoninei lovų, tai gal jis jose gulės? Gulės ligoniai, ligoniams nupirko. Čia ir durnam aišku kas tas Renaldas, tai konkurentas, pavydas bambą graužia. Marazmatikai nori, kad nieko ligoninei nepirktų, bet efektyviai gydytų.Sveikqatos ir palankaus vėjo į profesoriaus V.Janušonio bures, politikantai nori užsidirbti balų trukdydami gydymo bazės stiprinimui, kas už tokius gali balsuoti? Nebent girtas.

    Reply
  3. Antanas

    Svaigulys politikų galvose?Ttai kam ta įranga nupirkta, ar miestiečiams ,ar marsiečiams. Uždirbtų lėšų neprašvilpė, o nupirko tai, ko žmonėms reikia. Reikia džiaugtis ir sveikinti, kad vyriausias gydytojas tai daro. Ne visi gali Vilniaus paslaugomis naudotis, yra žmonių gyvenančių ir Klaipėdoje.

    Reply
  4. jo,jo

    Būti mere pasislėpus už Kaveckio pečių?..

    Reply
  5. kis

    Agne,tai eilinis priesrinkiminis pirstelejimas i Baltijos jura.Esi seimo nare,dirbi korupcijos komitete,nerasinek cia ,o paimk ir padek rasta prokuraturai ar dat baisesniems,bet juk nepadarysi.Beje,mere nebusi,nes Klaipedai nieko taip ir nepadarei per 3 kadencijas,net E.Masiulis istriubino ne tik per Lietuva su dezutemis.Dabar niekas provincija nedrista isvadinti.Auklek vaikuti,bus didesne nauda.

    Reply
  6. Leonas

    A.Bilotaite jau 3-ia kadencija seime. Visą laiką yra Korupcinių nusikaltimų aiškinimosi komiteto narė. Kodėl nieko per tuos beveik 10 m seime nieko nekalbėjo apie ligonines? Ką yra konkrečiai gero nuveikusi Klaipėdai ir Lietuvai? Te pasako. O kur Kl. sav. tarybos nariai TS-LKD? Veidmainiai. Dabar prieš rinkimus milžiniškas noras patekti į valdžią parodo neatsakingą A.B darbą veidmainiavimą…

    Reply
  7. Renaldas

    Prieš kelias dienas, sausio 21 d., į savivaldybėje vykusį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį atėjo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vincas Janušonis ir pateikė prašymą apie tai, kad 2018 m. pirko 250 naujų lovų, išleido daug pinigų ir dabar norėtų, kad savivalda iš biudžeto atbuline data prisidėtų prie pirkinio skirdama 430 tūkst. EUR, kaip sakė pats V.Janušonis, apie pusę lovų kainos. Paprastai pirkimai ir lėšos planuojami, o tada, jei užsitikrinami finansai, vykdomi. Čia įvyko keistas atvirkščias veiksmas. Įdomu tai, kad tokį patį prašymą savivaldai V.Janušonis teikė ir 2018 m. rugsėjį, bet jis buvo atmestas. Kas pasikeitė? Toks klausimas kyla, nes šį kartą prašymas prisidėti miestiečių pinigais prie senų išlaidų šiame komitete priimtas.

    Reply
    • Karolis

      Korupcija visada suveši, kai ji lieka nenubausta. Kai korumpuotas perkeliamas iš vienos minkštos kėdės į kitą, kai nėra asmeninės atsakomybės.

  8. Konservatorius

    Klaipėdos mieste prie taip vadinamosios Naujosios perkėlos buvo nutarta „pasiimti“ žemės sklypą taip vadinamam „kruizinių laivų terminalui“ statyti. Vėliau prie šio termino netikėtai „ prilipo“ ir krovinių terminalas (laikinai, kol atsiras turistai – teigdavo B.Petrauskas ). Šio plano išdavoje buvo rengiamas detalusis planas kuriame buvo sprendinys – teigiama, kad terminalo statybos darbus galima bus pradėti tik rekonstravus miesto Baltijos prospekto 3-is sankryžas. Šiuo pretekstu buvo inicijuotas projektavimo procesas ir apie 2000m tuometinė uab „Hidrostatybos projektai“ (vadovė Jolanta Kitra) steigėjas uab „ Hidrostatyba“ konservatorius J.Dumašius, rengė Baltijos prospekto 3-jų žiedinių sankryžų projektus (apie 3 mln. vertė. ) . Projektavimo proceso eigoje buvo apsižiūrėta, kad Baltijos prospektas ir jo visos sankryžos neturi suformuoto sklypo. Tad buvo susitarta, kad uab „Hidrostatybos projektai“ parengs ir detalaus plano projektą. Finalas – projektai taip ir nebuvo parengti tačiau projektavimui lėšos buvo įsisavintos ( apie 3 mln. litų). Krovinių terminalo teritorija tapo privačia uab „Bega“ ir AB „Klasko“ nuosavybe. Ir tai tik lašas J.Dumašiaus ir uosto, savivaldybės „jūroje”.
    Rezultatas šiandien, 2019m – krovinių terminalas senai veikia, vėl skelbiami konkursai ir projektuojamos šios sankryžos, tačiau jau iš savivaldybės lėšų.

    Reply
    • Marija

      Baisu kas darosi. A.Bilotaitė iškėlė tik lašą jūroje. Visi ir lenda į ,,politiku”, kad prisigrūsti sau ir savo vaikams kišenes. kada pagaliau ateis Janušonio caravimui galas. O ką jam negalioja kadencijos?

  9. Ag

    Kiek dar vadovaus tie patys tarybiniai vadovai gydymo įstaigoms? Vien jau čia yra savivaldybės apsileidimas. Seniai laikas išjudinti tą užkalkėjusią sistemą. Miestui ir pavaldžiom įstaigom vadovauti reikia naujų žmonių, o ką jau kalbėti apie pačią savivaldybę. Juk turime tiek gabaus jaunimo, su mokslais ir teisingu matymu. Mes nebegalime taip gyventi.

    Reply
    • Nikulinas

      Budinas prispaudė, kad iš Klaipėdos vandenų direktoriaus pareigų pasitrauktų užsisėdėjęs Makūnas. O kiek triukšmo, kiek kaltinimų Budino adresu. Ir ką – Makūnas toliau įsikibęs į valdybos pirmininko kėdę… Ne taip lengva išjudinti senų bebrų irštvą.

  10. SS

    Ištryško dvokas iš prašvinkusių konservų teftelių

    Reply
  11. Klaipėdietis

    Vieša paslaptis, kad meras, ko aplinka dirba išvien su Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovu. Mes, visi tarybos politikai įeina į ligoninę pro tarnybinį, gauna visus tyrimus be eilės ir nemokamai, lovą, kai reikia ir visa kita. O mainais KUL vadovas gauna stogą. Rezultatas – ligoninė perka brangią įrangą, kad pasipuikuotų, už brangiai, be konkurso ir su savivaldybės vadovų (net ne visos tarybos, kuri ir yra ligoninės steigėja!) palaiminimu. Visi patenkinti, visi gauna kam ko reikia, išskyrus eilinius mirtinguosius. Laikas būtų išardyti šitą voratinklį.

    Reply
  12. antimafija

    Kadangi pacientai ir artimieji siunčiami į vaistinę pirkti priemonių bei vaistų, o personalo akivaizdžiai trūksta, tai per laiką kur tau nesusitaupys milijonas kitas. Robotai kitų paslaugų kokybės sąskaita. Pininfarina tvarte alkanai bobai iki šulinio vežiot.

    Reply
    • jooo

      jooo… iskart kyla klausimas, „kas gali paneigti, kad ir Agne galimai dangsto ka nors uz ka nors”… kosmaras, bele uzpilti ant ko nors ssss

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This