Naujų penkiašimtinių nebebus

Verslas

Nuo sausio 26 dienos Lietuvos bankas, kaip ir kiti euro zonos centriniai bankai, į apyvartą nebeleis 500 eurų banknotų, tačiau tokių pinigų turintys gyventojai ir toliau galės jais atsiskaityti.

lb.lt nuotr.

„500 eurų banknotais santaupas laikantys gyventojai gali būti visiškai ramūs – bet kuriuo metu šio nominalo banknotais jie galės sumokėti už pirkinius ar išsikeisti į kito nominalo pinigus. 500 eurų banknotai Lietuvoje ir visoje euro zonoje toliau neribotą laiką bus teisėta atsiskaitymo priemonė, taigi juos ir toliau galima naudoti prekybos vietose“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos banko Grynųjų pinigų departamento direktorius Deivis Stankevičius.

Lietuvos bankas per daugiau kaip ketverius metus nuo euro įvedimo išleido į apyvartą 1,4 mln. vienetų šių banknotų. Tai sudaro tik 4 proc. visų išleistų eurų vertės.

Populiariausi Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, tebėra 50 ir 20 eurų banknotai, jie sudaro atitinkamai 52 ir 21 proc. visų apyvartoje esančių banknotų.

Sprendimą nebeleisti 500 eurų banknotų Europos Centrinis Bankas priėmė dar 2016 metais.

Gegužės 28 d. apyvartoje pasirodys ir paskutiniai naujosios serijos „Europa“ 100 ir 200 eurų banknotai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

1 ir 2 centų monetos išliks?

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais sumų apvalinimo įstatymą ir lydimųjų teisės aktų pakeitimus, kurie nuo 2025 m. gegužės 1 ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Verslas

Lietuvos bankas: vartotojų perkamoji galia stiprės, bet įmonių galimybės ir toliau taip sparčiai didinti darbo užmokestį senka

Anot Lietuvos banko, daugiau nei dvejus metus sąstingio kaustomai šalies ekonomikai šiemet gyvybės įpūs sparčiau už kainas didėjantis darbo užmokestis, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

ELTA

Spręs, ar atsisakyti 1 ir 2 centų monetų

Lietuvos bankas (LB), kaip rekomendavo Seimo Teisės departamentas, teiks atskirą įstatymą dėl 1 ir 2 euro centų monetų atsisakymo atsiskaitant ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This