Progos nemokamai lankyti Jūrų muziejų nepraleido

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vienas lankomiausių šalies muziejų – daugiau nei prieš metus iš esmės atsinaujinęs Lietuvos jūrų muziejus – šį sekmadienį turėjo atlaikyti dar vieną lankytojų bangą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nepaisant prie marių itin jaučiamo šalto vėjo, kurio gūsiai siekė iki 15 m/s, o dėl jo juntama temperatūra buvo apie 8-9 laipsniai šalčio, panorusių pasinaudoti Kultūros ministerijos iniciatyva, suteikiančia galimybe visiems gyventojams nemokamai lankytis šiame ir visuose kituose jai pavaldžiuose muziejuose, tikrai netrūko.

Sekmadienio rytą netruko automobiliais prisipildyti Senosios perkėlos link vedant gatvė, nors čia stovėjimas mokamas ir sekmadieniais. Pilna buvo ir automobilių stovėjimo aikštelė prie muziejaus.

Tarp muziejaus lankytojų itin dažnai buvo galima išgirsti žemaitišką šnektą.

O 14.15 val. reisu atgal į Klaipėdą kėlusio kelto vidinėse erdvėse, kur šilta, vietos užteko jau ne visiems norintiems keleiviams.

Sausio-gegužės mėnesiais bilietas į Jūrų muziejų suaugusiesiems įprastai kainuoja 7 eurus, mokiniams, studentams, vaikams nuo 4-erių metų ir pensininkams –  3,5 euro.

Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojai suskaičiavo, kad sekmadienį iš viso apsilankė 1857 suaugusieji, 338 mokiniai, 36 senjorai ir 47 studentai.

Paskutinį mėnesio sekmadienį Klaipėdoje dar galima nemokamai lankyti Prano Domšaičio galeriją ir Laikrodžių muziejų, kurie yra Lietuvos dailės muziejaus padaliniai. Dailės muziejui priklauso ir Palangos gintaro muziejus.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojęs kultūros ministro įsakymas šiemet numato nemokamą lankymąsi nuolatinėse muziejų ekspozicijose kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį. Teigiama, kad iki šiol sekmadieniais neveikę muziejai kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį taip pat nemokamai atvers duris lankytojams.

„Kultūros ministras rekomenduoja šį modelį taikyti ir kitoms ministerijoms pavaldiems bei savivaldybių muziejuose ir tikisi, kad prie iniciatyvos prisijungs kuo daugiau savivaldai pavaldžių muziejų”, – rašoma ministerijos pranešime.

Nemokamo muziejų lankymo modelis bus finansuojamas biudžeto lėšomis, kompensuojant muziejams negautas pajamas. Tad vien Lietuvos jūrų muziejui už pirmąjį nemokamą sekmadienį centrinė valdžia turėtų pervesti beveik 14,5 tūkst. eurų.

KULTŪROS MINISTERIJAI PAVALDŪS MUZIEJAI

Lietuvos nacionalinis muziejus
Lietuvos dailės muziejus (padaliniai Vilniaus paveikslų galerija, Nacionalinė dailės galerija, Laikrodžių muziejus, Radvilų rūmų muziejus, Vytauto Kasiulio dailės muziejus, Prano Domšaičio galerija, Taikomosios dailės ir dizaino muziejus, Palangos gintaro muziejus, Miniatiūrų muziejus)
Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai
Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus
Kauno IX forto muziejus
Lietuvos aviacijos muziejus
Lietuvos etnokosmologijos muziejus
Lietuvos jūrų muziejus
Lietuvos liaudies buities muziejus
Lietuvos švietimo istorijos muziejus
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Šiaulių „Aušros“ muziejus
Trakų istorijos muziejus
Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus
Žemaičių muziejus „Alka”

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”67278,67279,67280,67281,67282,67283,67284,67286,67287,67288,67289,67290,67291,67292,67293,67294,67295,67296,67297,67298″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų muziejus kviečia mokytojus registruotis edukacinėms veikloms

Lietuvos jūrų muziejus, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centru, balandžio 4 dieną rengia patyriminę-metodinę dieną, skirtą mokytojams. ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This