Ką atskleidžia vaiko pinigai?

Regionas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateikia savivaldybių demografinį veidą pagal mokamus vadinamuosius vaiko pinigus.

Pranešama, kad iš viso 2018 m. gruodžio mėnesio pabaigoje vaiko pinigus gavo 491,9 tūkst. vaikų – iš jų 130,39 tūkst. (arba 27 proc.) gavo papildomą išmoką, kuri mokama, kai šeima yra gausi ar nepasiturinti.

Universali išmoka vaikui 2018 m. siekė 30 eurų per mėnesį, o gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikai gaudavo papildomą išmoką, kuri buvo susijusi su amžiumi – iki dvejų metų amžiaus vaikams priklausė 28,5 eurų papildoma išmoka, nuo dvejų metų – 15,2 eurų.

Nuo 2019 m. vaiko pinigai kiekvienam vaikui padidinti iki 50 eurų, o papildoma išmoka gausių ar nepasiturinčių šeimų vaikams suvienodinta ir siekia 20 eurų. Tai reiškia, kad gausiose ar nepasiturinčiose šeimose kiekvienas vaikas gauna po 70 eurų.

Gausia laikoma tokia šeima, kuri augina 3 ir daugiau vaikų, nepasiturinčia – kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai, bet į bendrai gaunamas pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15-35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų, priklausomai nuo šeimos sudėties ir vaikų skaičiaus.

Pranešama, kad Lietuvoje vyrauja dviejų suaugusių ir 2 vaikų šeimos tipas – tokių šeimų yra beveik 40 proc. Didžiausia tokio tipo šeimų dalis pastebima Neringos savivaldybėje ir didmiesčiuose, tarp jų – Klaipėdoje ir Klaipėdos bei Kretingos rajonuose.

Gausių šeimų, auginančių po 3 ir daugiau vaikų, didžiausia dalis gyvena Kalvarijos ir Rietavo savivaldybėse, o mažiausia – Šiaulių ir Klaipėdos miestuose bei Utenos rajone.

Tarp rajonų, kuriuose gyvena didžiausia dalis nepasiturinčių šeimų, gaunančių papildomą išmoką prie vaiko pinigų dėl nepakankamų šeimos pajamų, Klaipėdos regiono nėra. Šios srityje pirmauja Biržai, Rokiškis, Tauragė, Anykščiai ir Jurbarkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Žemės perdavimas savivaldai: sprendimai bus greitesni ir skaidresni?

Iš buvusių 820 Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) darbuotojų visi pakeitė darbo profilį, o 154 darbuotojai perėjo dirbti į 60 savivaldybių ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos miesto savivaldybei - 177 ha valstybinės žemės

Vasario 1 d. bus baigtas valstybinės žemės perdavimas savivaldybėms: trečiadienį Vyriausybės nutarimu „Dėl valstybinės žemės sklypų (jų dalių) ir žemės ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Regionas

Susitarė, kokiomis kryptimis plėtos regiono ekonomiką

Septynios Klaipėdos regiono savivaldybės susivienijo ir patvirtino Klaipėdos regiono specializacijos strategiją, pagal kurią plėtos regiono ekonomiką iki 2030 metų. Tai ...
2021-07-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This