„Klaipėdos nafta” išsirinko naujus konsultantus

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) pranešė, kad išsirinko tarptautinius ekspertus, kurie konsultuos rengiant naują bendrovės 10 metų veiklos strategiją. KN skelbtą konsultantų konkursą laimėjo visame pasaulyje veikianti bendrovė „Roland Berger“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dabartinė KN verslo strategija galioja iki 2020 metų, todėl bendrovė pradėjo rengti naujo dešimties metų laikotarpio – iki 2030 metų – strategiją.

„Ateityje numatome ambicingą plėtrą globalioje rinkoje. Siekdami išnaudoti sukauptą patirtį Klaipėdoje ketiname vystyti kitus SGD terminalus įvairiuose žemynuose, tapti išvystytų terminalų dalininkais bei teikti operavimo ir priežiūros paslaugas. Todėl kuriant strategiją reikalinga informacija ir vertinimai apie geriausių pasaulio infrastruktūros įmonių patirtį, siektiną grąžą akcininkams bei rizikų valdymą. Renkantis konsultantus mums buvo svarbios ne tik jų technologinės žinios, bet ir verslo vadybos kompetencijos, įsigilinimas ir į pasaulinį, ir į Lietuvos kaimyninių šalių kontekstą. Be to, atsižvelgėme ir į ekonominį konkurso dalyvių teikto pasiūlymo vertės naudingumą“, – pranešime spaudai cituojamas Mindaugas Jusius, KN generalinis direktorius.

KN vadovas pažymi, kad konkursą laimėjusi „Roland Berger“ bendrovė iš kitų išsiskyrė geru pasaulinių dujų ir naftos verslo sektoriaus tendencijų išmanymu, giliu KN aktualaus regioninio konteksto supratimu.

Konkurse dalyvavo šeši dalyviai iš Lietuvos ir kitų Europos šalių, kuriuos vertino KN darbuotojų komisija, sudaryta iš pirkimų, finansų bei verslo analizės padalinių atstovų. Vykdytą pirkimą stebėjo ir Viešųjų pirkimų tarnybos specialistai, su kuriais buvo aptarta pirkimo vykdymo eiga.

Tikimasi, kad nauja KN strategija bus parengta šių metų pirmąjį ketvirtį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This