Vėl paskelbė laivo statybos konkursą

Uostas ir jūra

„Smiltynės perkėla“ paskelbė naują viešąjį tarptautinį konkursą, kurio metu bus ieškoma, kas galėtų pastatyti laivą,  kuris plaukiotų iš Klaipėdos į Nidą.  Tikimasi, jog sėkmingai įvykus konkursui, jau nuo kitų metų sezono pradžios šis reisas bus atnaujintas ir norintieji į Nidą galės keliauti nauju, didesniu bei moderniu laivu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vienas iš esminių keliamų reikalavimų naujajam laivui – jis būtų erdvesnis ir talpinti du kartus daugiau keleivių nei anksčiau plaukiojęs katamaranas „Smiltynė”. Pirkimo sąlygose numatyta, jog uždarame salone turėtų būti ne mažiau 160 vietų keleiviams, o bendrai jame galėtų tilpti nuo 230 iki 250 keleivių. Laivas būtų dviejų denių, viršutinis atviras, skirtas apžvalgai. Laive taip pat turi tilpti ne mažiau nei 60 dviračių.

„Mūsų įmonė yra vandens maršruto Klaipėda-Juodkrantė-Nida pradininkė. Per keletą metų, kai vykdėme šį reisą, pastebėjome, kad jį itin pamėgo poilsiautojai, todėl tęsti jį – mūsų strateginis tikslas. Tačiau turime užtikrinti ir kitus svarbius dalykus – perkėlimo kokybę ir efektyvumą. Kadangi senasis katamaranas jau neatitiko mūsų klientų lūkesčių, priimtas sprendimas įsigyti naują laivą. Būtent jis ir užtikrins, kad keleiviai jaustųsi komfortabiliai ir vienu metu galėtume perkelti didesnį jų kiekį“, – pranešime spaudai cituojamas „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Anot įmonės vadovo, buvo tikėtasi šį maršrutą atnaujinti dar šį sezoną. Tam 2018-ųjų rudenį buvo paskelbtas viešasis konkursas, tačiau gamintojams pateikus per didelę kainą teko jį nutraukti.

„Suprantame šio reiso svarbą visam regionui, tai yra itin patogus maršrutas vykstantiems poilsiauti į Kuršių neriją. Savo planų tikrai neatsisakome, tai yra vienas iš svarbiausių mūsų veiklos prioritetų. Tad atsižvelgdami į aplinkybes, kaip įmanoma greičiau paruošėme naujas pirkimo sąlygas bei paskelbėme konkursą“, – teigia D. Butvydas.

1 Comment

  1. Eglė

    Ir kiek tarša sumažetu Kuršių nerijoje. kokia atrakcija turistams ir vietiniams Klaipėdieičams. tik kainos buvo labai didelės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This