Sukčiai iš palangiškės išviliojo rekordinę sumą

Kriminalai ir nelaimės

Ne visi senjorai vos suduria galą su galu: namuose per 22 tūkstančius eurų grynais laikiusi palangiškė tapo sukčių auka.

Į Palangos policiją kreipėsi 76 metų pensininkė, gyvenanti J. Janonio g. Ji papasakojo, jog antradienį apie 12 val. į namuose esantį laidinį telefoną paskambino asmuo, prisistatęs policijos pareigūnu. Jis moteriai nurodė, kad ji namuose gali turėti galimai padirbtų pinigų, kuriuos esą būtina būtina patikrinti. Po kurio laiko atėjęs kitas neuniformuotas tariamas pareigūnas paėmė iš moters 22 100 eurų ir pasišalino.

Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Iš policijos pranešimo 

Policijos nuotr.

Teigiama, jog toks pat nusikaltimas įvykdytas ir diena ankščiau – kita palangiškė, sulaukusi taip pat neva policijos pareigūno skambučio, atidavė sukčiams 700 eurų.

„Tokiems sukčiavimams būdinga tai, kad dar kalbant telefonu arba iš karto po skambučio, sukčiautojo bendrininkas atvyksta į namus paimti pinigų. Netikėtumo faktorius, senyvo amžiaus žmonių psichologijos išmanymas sukčiams vis dar padeda nusikalstamai praturtėti”, – rašoma policijos pranešime spaudai.

Policija nuolat informuoja gyventojus apie sukčiavimo atvejus, kuomet apsimetę socialiniais darbuotojais, medikais, pareigūnais ar banko specialistais sukčiai išvilioja iš piliečių pinigus.

Todėl pareigūnai dar kartą prašo gyventojų visada išlikti budriais, neskubėti, o sulaukus įtartino skambučio, atsiminti:

  1. Pareigūnai, socialiniai darbuotojai ar banko atstovai jokių pinigų patikrinimų namuose ar banko sąskaitose neatlieka ir šių veiksmų atlikimo nederina telefonu.
  2. Sulaukę tokio skambučio, drąsiai nutraukite pokalbį telefonu.
  3. Neperduokite ir neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.
  4. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, ypač būdami vieni namuose.
  5. Jeigu turite galimybę, nufotografuokite atėjusį asmenį.

Raginama pasirūpinti savo artimaisiais, kalbėtis su  tėvais, seneliais ar senyvo amžiaus vienišais kaimynais, paaiškinti jiems, kokių imtis veiksmų, kai skambina ar į duris beldžiasi nepažįstamas asmuo.

Kilus įtarimui, kad skambina ar prašo įsileisti sukčius, nedelsiant skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Atsargiai: kobrus.lt gelia kaip tikra kobra

„Vietoj siūlytos lininės suknelės įdėjo kinietišką su sintetika, prekė neatitinka tikrovės, ir pavadinimus įmonės keičia, nepatikima ir niekam nerekomenduoju. Grąžinti ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This