Klaipėdos merui – Japonijos ordinas

Politika

Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteiktas Tekančios saulės ordinas su aukso spinduliais ir rozete (angl. The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Rosette).

Šį apdovanojimą miesto vadovui Klaipėdos piliavietėje vykusios ceremonijos metu įteikė Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki.

Tekančios saulės ordinas Klaipėdos merui skirtas už nuopelnus kuriant draugiškus santykius tarp Japonijos ir Lietuvos, ypač kultūros bei gynybos srityse.

„Linkiu Vytautui Grubliauskui kuo didžiausios sėkmės ateityje. Tikiuosi, kad šis apdovanojimas ir toliau skatins santykius tarp Japonijos ir Lietuvos“, – įteikęs Tekančios saulės ordiną sakė Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasaki.

Sulaukta sveikinimo ir iš Japonijos Kudži miesto mero Joji Endo.

„Nežinau kito asmens, kuris būtų vertesnis šio apdovanojimo. Tai Jūsų atsidavimo ir indėlio ne tik mezgant draugiškus ryšius, bet taip pat ir skatinant geranoriškumą tarp Japonijos ir Lietuvos pripažinimas. Šiuo apdovanojimu pagerbiamas ne tik Jūs, bet ir abiejų mūsų šalių žmonės, kuriuos įkvėpė Jūsų nuoširdumas, entuziazmas ir geri darbai“, – atsiųstame sveikinime teigia Kudži meras.

Klaipėda su Japonijos Kudži miestu bendradarbiauja nuo 1989 metų, daugiausiai kultūros bei švietimo srityse.

2016 m. rugpjūčio mėn. Lietuvoje lankantis Japonijos savigynos jūrų pajėgų pratybų eskadrai, bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Krašto apsaugos ministerija bei Užsienio reikalų ministerija, V. Grubliauskas, kaip Klaipėdos meras, ženkliai prisidėjo sėkmingai priimant pirmuosius Lietuvos istorijoje Japonijos pratybų eskadros laivus.

„Man didžiulė garbė priimti šį apdovanojimą. Tai apdovanojimas ne tik man, bet ir visai Klaipėdai bei kiekvienam klaipėdiečiui, prisidėjusiam prie Lietuvos ir Japonijos santykių stiprinimo bei puoselėjimo. Kartu tai didžiulis įpareigojimas įdėti dar daugiau pastangų ir širdies stiprinant Klaipėdos ir Japonijos draugystę, bendradarbiavimą ir tarpusavio pagalbą“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė Klaipėdos meras.

V. Grubliauskas yra septintasis lietuvis, įvertintas tokio aukšto rango Japonijos Vyriausybės apdovanojimu.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This