Nidoje – kroatės paroda „Smėlyje”

Regionas

Vasario 3 d., sekmadienį, 15 val. Nidoje projektų erdvėje „Kioskas“ (Taikos g. 11 ) vyks meno kolonijos rezidentės Kristinos Marić parodos „Smėlyje“ atidarymas.

Pabėgimas nuo kasdienybės, kontrolė ir kitų akys, siekimas išugdyti žmonių norą ištrūkti iš dehumanizuoto pasaulio, kuriame gyvename. Absurdišku savo realybės matymo apribojimu autorė įspėja, jog mes per prievartą ištrinami iš savo atminties ir stovime priešais užmerktomis akimis. Menininkė kviečia lankytojus prisijungti prie jos skęstant nežinomoje, paslaptingoje ir purvinoje sferoje.

Kristina Marić baigė dailės ir multimedijų studijas Osijek meno akademijoje Kroatijoje. Menininkės pozicija jos performansuose ir multimedijų instaliacijose varijuoja tarp aktyvios provokacijos iki tyčinio ir sąmoningai pasirinkto pasyvumo. Naudodama absurdiškus momentus, savo kūriniais ji bando peržengti įprastas kasdienio gyvenimo patirtis. Kristinos tikslas yra išprovokuoti savarankišką žiūrovių požiūrį į pasaulį bei savo, kaip menininkės, poziciją.

Renginio atidarymas vyks anglų kalba, paroda veiks iki vasario 24 d.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba, globėjas ‒ Andrius Tamaliūnas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa skelbia Švyturių metų pradžią

Kovo 8-11 dienomis Neringa ne tik švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, bet ir skelbs Švyturių metų pradžią. Sprendimą 2024-uosius paskelbti Švyturių ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This