Tomas Delininkaitis norėtų pratęsti sutartį su „Neptūnu“

Sportas

36-erių veteranas Tomas Delininkaitis trykšta motyvacija toliau žaisti krepšinį. Klaipėdos „Neptūnas“ skina pergales, o ryškiai spindintis patyręs klaipėdietis tapo viena pagrindinių Kazio Maksvyčio diriguojamo mechanizmo ašių.

Gynėjas džiaugiasi sezonu, tačiau dar praėjusią vasarą viskas galėjo pasisukti kitaip. Pernai T. Delininkaitis išgyveno ne vieną traumą, o tai privertė jį susimąstyti apie karjeros pabaigą.

Snaiperis dabar džiaugiasi, kad priėmė sprendimą žaisti toliau.

„Pernai galvojau, kad gal jau reikia baigti, tačiau šiemet tikrai negalvoju apie karjeros pabaigą, aš noriu žaisti, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė T. Delininkaitis. – Praėjusį sezoną turėjau tiek traumų, kiek gal jų nebuvo per visą karjerą iki tol. Nenoriu prisišnekėti, bet dabar jaučiuosi gerai. Man krepšinis toliau teikia malonumą.“

Prieš praėjusio sezono startą T. Delininkaičiui plyšo blauzdos raumuo, o vos sugrįžus į rikiuotę jis pasitempė vidinius kelio raiščius.

Abu kartus gynėjas be krepšinio praleido po mėnesį. Patyręs „Neptūno“ snaiperis iki praėjusio sezono panašiam ar ilgesniam laiko tarpui buvo iškritęs vos du kartus per 17 metų trukusią profesionalaus krepšininko karjerą.

„Šiemet jaučiuosi gerai, nes vasarą skyriau didelį dėmesį silpnybėms, stiprinau traumuotas vietas. Motyvacija, darbas, artėjantis į pabaigą kontraktas – viskas susidėjo, juk man dar norisi žaisti krepšinį“, – sakė T. Delininkaitis.

bcneptunas.lt nuotr.

Traumos jau praeityje, o krepšiniu vėl besidžiaugiantis klaipėdietis siautėja tiek „Betsafe–LKL“, tiek FIBA Čempionų lygoje.

T. Delininkaitis yra antras rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas tarptautiniame fronte (vid. 13,5 tšk. ir 53 proc. trit.) bei trečias vietiniame čempionate – 11,5 vidutiniškai per mačą pelnomo taško, o iš toli tikslą pasiekia 46,2 proc. metimų.

„Aš esu iš tokių žaidėjų, kuriems patinka, kai juos nurašinėja, tuomet atsiranda papildoma motyvacija kažką įrodyti, – prieš sezoną girdėtas kritikų kalbas prisiminė T. Delininkaitis. – Aš spaudą skaitau retai, neturiu „Instagramo“, mažai naudoju „Facebook“, bet mūsų šalis nėra didelė, tad kalbos greit pasklinda. Girdėjau, kad „Neptūnui“ nereikėjo pasirašyti su manim dvejų metų kontrakto, juk aš jau metuose, juk amžius ir traumos. Tai galbūt tapo papildoma motyvacija, jog įrodyčiau, kad galiu dar žaisti.“

Geras žaidimas – trenerių nuopelnas

Panašu, kad motyvacijos netrūksta ir pačiam Klaipėdos „Neptūnui“, kuris įpusėjus sezonui „Betsafe–LKL“ čempionate žengia antras, nusileisdamas tik Kauno „Žalgiriui“, tuo metu Čempionų lygoje nepraranda vilties prasibrauti į atkrintamąsias.

Dėl gero komandos žaidimo laurus T. Delininkaitis kabina ant trenerių štabo pečių.

„Geram žaidimui didžiulę įtaką daro treneriai, – sakė „Neptūno“ snaiperis. – Kazys Maksvytis moka mus suvaldyti, gerai išmano darbą, žino mūsų stipriąsias pusės. Manau, kad tai didžiąją dalimi yra mūsų sėkmės formulė”.

Pasak jo, didelis trenerių nuopelnas, kaip jie moka sustatyti komandą ir paruošti ją psichologiškai.

bcneptunas.lt nuotr.

Nors tai yra tik ketvirtasis T. Delininkaičio sezonas uostamiesčio komandoje, tačiau jis spėjo tapti vienu iš didžiųjų „Neptūno“ simbolių.

Gynėjas negailėjo gerų žodžių kitam Klaipėdos krepšinio pasididžiavimui, kapitonui Simui Galdikui, kuris „Neptūno“ marškinėlius vilki jau 8-ąjį sezoną.

Šių krepšininkų pažintis tęsiasi jau nuo vaikystės, kuomet abu lankė krepšinio treniruotes pas tą patį trenerį Klaipėdoje.

„Nors esame skirtingų gimimo metų, tačiau Simuką pamenu nuo mažų dienų, mūsų auros jau tuomet sutapo, – prisiminimais dalijosi T. Delininkaitis. – Jis puikiai tinka kapitono pareigoms. Pernai kapitonu prieš sezoną buvo išrinkę mane, bet aš atsisakiau, nes Simas yra tas žmogus, kuris laiko visus „Neptūno“ kampus tiek rūbinėje, tiek aikštelėje.“

T. Delininkaitis džiaugiasi žaidimu Klaipėdoje, finansiškai atsigaunančiu „Neptūno“ klubu, viliasi, kad ekipai pavyks pasiekti kuo aukštesnius rezultatus. Patyręs klaipėdietis karjerą nori baigti namuose, uostamiestyje.

„Nenoriu kalbėti toli į ateitį, bet jei yra įmanoma, tikrai norėčiau pratęsti sutartį su „Neptūnu“. Mano prioritetas yra Klaipėda, nesinori kažkur važiuoti, bet ne visi dalykai priklauso nuo manęs. Tai yra vadovybės sprendimas, tai yra finansai”, –  sakė veteranas, besidžiaugiantis ir ištikimais „Neptūno“ sirgaliais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Darbėnuose - šviečiančių sūpynių parkas

Tiems, kurie atėjus rudeniui mėgsta skųstis dėl trumpėjančių dienų ir gyvenimo kone nuolatinėje tamsoje, verta nuvažiuoti į Darbėnus. Šiemet čia ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Neptūno” baudžiamoji byla: kodėl dalininkai neginčijo sandorių?

Klaipėdos apygardos teisme pabaigos link juda byla, kurioje finansiniais nusikaltimais kaltinami buvęs Klaipėdos „Neptūno” klubo vadovas Osvaldas Kurauskas, lenkas Arkadiusz ...
2023-02-14
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kazio Maksvyčio liudijimas apie „Neptūną”: nesvarbu, kas pervesdavo pinigus

Klaipėdos apygardos teisme toliau tęsiasi dar pernai vasarį prasidėjęs baudžiamasis procesas, kuriame kaltinimai finansiniais nusikaltimais yra pareikšti buvusiam Klaipėdos „Neptūno” ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This